reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Mysia1992 wydaje mi się patrząc na zdjęcie ze troszkę paluszki do środka uciekają. Ale moze to tylko kwestia ujęcia i tego jak synek w danym momencie stanął. 5 już tuż tuż i napewno powiedzą ze wszystko ok. Trzymamy wszystkie kciuki.

reklama
AmMaWi: on zawsze tak daje paluszki i wydaje mi się, ze już tak mu zostanie. A w bucikach pięknie prosto staje :-) na tym zdjęciu leżał więc tak dobrze nie widać jak ustawiają się stopki podczas stania :) oby było wszystko dobrze :*

Mysia1992 na tym zdjeciu to już obie stópki wyglądają dobrze ☺. Myślę że na kontroli wszystko będzie w porządku.

Witam ☺
Mam pytanie orientujecie się może ile przed zakończeniem orzeczenia niepelnosprawnosci należy złożyć kolejny wniosek zeby sie starać drugi raz? Synkowi się kończy w maju 2018 i nie wiem kiedy trzeba będzie składać wniosek. Dzięki za informacje ☺

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich jesteśmy już po wizycie i stopki są super zgięcie też super nie mamy jak narazie nawrotów i jak to pan doktor stwierdził że w ogóle nie widać że była wada i dopiero po miejscach po nacięciu doszedł do tego że były obie stopy dalej mamy szynę na noc i zgodę na szynę składana jestem mega szczęśliwa pytałam bo synek często jak siedzi to sb w lewej stopce skręca paluszki tak jakby do środka ale robi to świadomie i pan doktor powiedział że stopy SKS mają tendencję do nawrotów i dlatego stosowana jest szyna żeby zapobiegać nawrotom pozdrawiamy wszystkich[emoji8]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaaa i wizytę mamy w styczniu ponieważ do końca lutego mamy orzeczenie i potrzebujemy zaświadczenia na ost stycznia wizyta więc zaraz 1lutegobd składać nowy wniosek

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Milenka887:
Bardzo się cieszę, ze wszystko u Was w porządku :-) oby tak dalej.

My też już po wizycie. Pani dr powiedziała, ze stopka wygląda bardzo dobrze i ze synek staje na całej pięcie i to jest najważniejsze, bo pięta ma największy wkład w chodzeniu jak i bieganiu. Zgiecie mamy super :-) Pani dr mówiła ze na razie nie ma nawrotu.
Niestety Pani dr zauważyła, ze paluszki synka podczas chodzenia (szczegolnie duży) palec uciekają do środka, ale zaznaczyła ze tak jest również u zdrowych dzieci i ze w większości przypadków to mija między 1, a 2 rokiem życia i żeby się na razie nie przejmować. A jeśli synkowi tak zostanie to między 3, a 4 rokiem życia może być potrzebny malutki zabieg zeby paluszki naprostowac. Mamy ubierać buciki na odwrot. Kolejna wizyte mamy w kwietniu 2018 roku :-)
Ja się już boję tego, ze synek będzie musiał mieć ten zabieg, ale co zrobić. To wszystko w trosce o lepsza przyszlosc naszego skarba. Niestety nic na to nie poradzę chociaz nie wiem jak przetrzymam ten czas w którym musialby być zabieg itd ;-(
Pozdrawiamy Was wszystkich ;-)

reklama
Mysia1992 cieszę się bardzo ze stopka jest dobrze oceniana. Zabiegu mue bój sie na zapas.
Milenka887 świetnie ze u Ciebie jest też wszystko 100% porządku.
My mamy wizytę na początku listopada i nie mogę się jej doczekać. Tym bardziej że córcia wyrosła już z pierwszych bucików i stopa z nich mocno wystaje..

Do góry