reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

Ja mogę polecić dr Kocha w Poznaniu w szpitalu degi na ul 26czerwca my leczymy synka u niego i synek miał 4gipsy nacięcie ścięgna i 2gipsy i jak skończył 2mc miał szynę Denisa Browna teraz ma 21mc i szyna tylko na noc stopki są prosciutkie i śliczne zobaczymy co powie na teraz na wizycie mamy 5pazdziernika naprawdę polecam

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Stosujecie szyny z butami Bebax? Czy może coś innego? Muszę wiedzieć o co pytać. Kto Wam pomógł przy ustawianiu szyny? Lekarze? Fizjoterapeuci?

Przywiedzenie w prawej stopie jest mocniejsze. Przy dłuższym masażu udaje mi się rozluźniać te przykurcze, ale rewelacji tu nie widzę :(

Załączniki

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    22,4 KB · Wyświetleń: 120
  • Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    16,6 KB · Wyświetleń: 85
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    22,4 KB · Wyświetleń: 89
  • Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    16,6 KB · Wyświetleń: 74
U mnie leczenie jest szyną denisa browna. Bebexy podobno nie powinny być uzywane w leczeniu sks. Na ustawienie szyny trzeba bardzo zwrócić uwagę bo lekarze ustawiają często tylko kąt s powinni jeszcze szerokość szyny. U mnie byla za szeroka i córcia ma koślawe kolanka

karmila77 faktycznie widać że stopki uciekają do środka troszkę jak najszybciej skonsultuję to z innym ortopeda i upieracie się na szynę a nie żadne ortezki a szynę się mierzy szerokość ramion dziecka i rączki wzdłuż tulowia

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Karmila77 z tego co na zdjęciach widać jak najszybciej zapisz się do innego ortopedy. Bo może sie okazać ze nawrót bedzie na tyle duży że bedzie potrzebne ponowne gipsowanie Jeżeli żadna z dziewczyn tu nie podpowie jaki lekarz koło Ciebie, to zapisz się do grupy na FB. Tam jest dużo dziewczyn z różnymi doświadczeniami. Nie lubię tej grupy, ale wiedzę tam znajdziesz.

reklama
No po moim doświadczeniu, to faktycznie można mieć takie zdanie. Ja mam wrażenie, że wszystko to, co robiłam przez ponad rok nie miało większego sensu :/

Do góry