reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

ja mam coreczke z ta wada. Ma 9 miesiecy i od 3doby zycia ma zakladany gips. teraz juz ostatni miala i sa rezultaty teraz tylko obuwie ze sztywna podeszwa mam kupic

reklama
monia czy ja dobrze zrozumialam, ze twoja corka przez 9 miesiecy ma gipsy na nodze??
jaka jest roznica miedz zdrowo a chora noga?
tzn w goleni i dlugosc stopek?
a u kogo sie leczysz??
pytam bo dla mnie to jest dosc dziwne, ze tyle miesiecy ma gipsy i teraz nie bedzie szyny tylko buty sztywne.

Ja tez jestem w szoku... Słyszałam, ze gipsem leczono sks ale to dawno temu. Teraz stosuje sie szyne denisa dlatego, ze przy gipsie chora nózka jest duzo chudsza no i robi sie zastuj w mięśniach. Przynajmniej tak powiedział mi Aneczki lekarz. Co do stópek to moja córcia ma jednakowa długość stópek :)

no wlasnie Magda masz racje. nam profesor mowil to samo. i mimo, ze maly mial zmieniany gips co tydzien to i tak nozka jest szczuplejsza w goleni i krotsz w stopce o jakis nie caly rozmiar. ale najwazniejsze, ze jest dobrze ukierunkowana i ze maly juz sam chodzi.

Monia - nie chce Cię martwić ale czy na pewno trafiłaś do dobrego specjalisty ? Czu Twója córcia miałam dużą wadę... nie wyobrażam sobie, mojego dziecka do tego czasu w gipsach, to źle wpływa na biodra...

Kalinka no i jak wygląda to chodzenie u Twojego Synka? Widać cos czy jest tak jakby nigdy nie bylo chorej nozki ? U nas na całe szczescie po zdjetych gipsach nozka jest taka sama :) nie jest chudsza a co najwazniejsze stopa nie jest krotsza :)

Magda Jeremi zaczal chodzic jak skonczyl 10,5 miesiaca. i bys nie powiedziala, ze cokolwiek mu bylo czy jest. teraz juz zaczyna wrecz biegac wiec oczy w kolo glowy bo wejdzie juz wszedzie :) i jest tez plus szyny na nogach. jest bardzo silny nie tylko w nozkach ale i raczkach :) kto wie moze sportowcem bedzie. moj brat a jego chrzestny mowi, ze juz niedlugo beda cwiczyc bo on zapalony gracz i sportowiec.
Monia kurcze tak caly czas mysle nad ta twoja corcia i nie wiem co mam wymyslec... napisz nam cos wiecej jak tam jej rozwoj i jak ta noga.

Kalinka bardzo mi pomogło to co napisałas i jednoczesnie ciesze sie, ze po Twoim synusiu nic nie widac :) Moja Ania tez wywija z szyną. Czasami trzeba uważać zeby nie zarobic po twarzy :) Za tydzien idziemy do lekarza na kontrole mam nadzieje, ze bedzie dobrze :) Monia cos mi sie wierzyc nie chce z tymi Twoimi gipsami. Jaki lekarz w 21 wieku kazałby dziecku przez 9 miesiecy gips nosic :/

Magda to super, ze wywija :) bedzie silna kocietka z niej :) no ja dzisiaj w nocy bym zarobila w twarz bo sie w poprzek polozyl. a ja z malym jade na kontrol nakoniec marca.
a widzisz Monia jakos sie nie odzywa. a szkoda bo jestem ciekawa jak to faktycznie jest u niej. kurcze, ale zeby tyle miesiecy w gipsie trzymac?? to przeciez ta noga ma zachcamowany rozwoj miesniowy...
a moze to blef... tym bardziej, ze ma jeden post...

reklama
Do góry