reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Lekarz nam nie ustawia odkąd dostał szynę ona oryginalnie była tak ustawiona dopiero kobieta w przychodni dr Napiatek w Poznaniu powiedziała nam że mamy szynę ustawiać z ramionami dziecka im większe dziecko wiadomo że rozstaw szyny się bd zmienial

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nasza też tak była ustawiona na początku, lekarz zalozyl i tyle. Dopytalismy,czy na pewno az tak szeroko, powiedzial, ze tak. I gdyby to byl ten lekarz, ktory co tydzien zakladal gipsy i przecinal sciegno, to nie mialabym takich watpliwosci, albo gdyby to byl szef (ordynator, ktory sie tym zajmuje od lat).

Witam Kochani ;) my mieliśmy szynę Tibax i buciki Bebax i zawsze Pani dr sprawdzała rozstaw szyny z wielkością ramion synka. I zawsze dostosowywala nam szynę do wielkości ramion. Sprawdzała to na każdej wizycie czy nie trzeba bucikow przesuwać. Nasza Pani dr sprawdzala ramiona z tymi wpieciami do szyny które były gdzieś pośrodku bucikow. Nie potrafię Wam tego inaczej wytlumaczyc wytłumaczyć, a nie mam zdjęcia które to przedstawia ;(

Sylwek0512 u nas na początku ustawili ma najmniejszy rozstaw. Córcia była drobniutka i to i tak było za szeroko. Ostatnio na kontroli w marcu jeszcze ten rozstaw zostawili. Z tego co widzę zmiany będzie wymagał w lipcu przt kontroli. Idź koniecznie gdzieś do ortopedy jak masz jakiekolwiek wątpliwości. Polecani lekarże są np w Otwocku

Dziewczyny mam już orzeczenie o niepełnosprawności i mam pytanie. Zaproponowali mi żeby wyrobić legitymację, ale nie wiem co ona daje. Podpowiedzcie mi proszę co dalej mam robić i o co mogę się starać. Bo trochę nie wiem co i jak w temacie ☺

Powiedzcie mi jak wyglądały pierwsze doby Waszych pociech po założeniu gipsów. Nam w klinice powiedziano, ze dzieci przez poerwsze dwie doby są marudne. Dzisiaj pierwszy dzień minął odkąd nasz synek ma gipsy i przez cały dzień nie mógł spać.

reklama
justyna_0163: tak to prawda pierwsze 2-3 doby u nas były najgorsze potem synek się przyzwyczaił do noszenia szyny i było ok chociaż czasami mu zdejmowalam na jakieś 15 minut bo był tak zły ze innego wyjścia nie miałam. My już szyny nie mamy w ogóle praktycznie od jakichś 4 miesiacy bardzo się boje nawrotu bo szyna przestała byś noszona jak synek miał około 13/14 miesięcy :(

Do góry