GattaNera nie masz sie czego obawiac, taka komisja to nic strasznego. Raczej oglądają tylko nozki i nic nie wyginaja zreszta wada ktora maja nasze dzieciaczki jest widoczna naocznie dla przecietnego lekarza My bylismy na takiej komisji i mala przez cala wizyte spala, a pani doktor nawet nie kazala mi zdejmowac szyny, bo powiedziala ze wierzy mi na slowo
reklama
Paula89 dzięki za odpowiedź :-)
Mam jeszcze jedno pytanie natury technicznej do rodziców, którzy leczą dzieciaczki u dr Czopa - w listopadzie mamy pierwszą wizytę od założenia szyny i nie wiem, czy Pan doktor takie dzieci przyjmuje w tej samej sali, w której było gipsowanie czy w innej? bo widziałam, że nieraz tam jakieś dziwne sceny w kolejce odchodziły.
Pozdrawiam wszystkich ciepło i życzę zdrowia dla Maluszków.
Mam jeszcze jedno pytanie natury technicznej do rodziców, którzy leczą dzieciaczki u dr Czopa - w listopadzie mamy pierwszą wizytę od założenia szyny i nie wiem, czy Pan doktor takie dzieci przyjmuje w tej samej sali, w której było gipsowanie czy w innej? bo widziałam, że nieraz tam jakieś dziwne sceny w kolejce odchodziły.
Pozdrawiam wszystkich ciepło i życzę zdrowia dla Maluszków.
GattaNera najpierw przyjmowani sa Ci co sa na gipsowanie, niezaleznie od tego czy bylas pierwsza czy ostatnia. Nas na pierwszej wizycie z szyna przyjal w gipsowni, a pozniej w innym pokoju. Ale wszystko Wam powiedza jak juz skoncza gipsowac.
dziewczyny, mam pytanie do tych ktore pobieraja zasilek pielegnacyjny na dzieci. Moja Oliwka ma zasilek do kwietnia. Teraz ma szyne tylko na noc. Myslicie ze skoro siedze z nia w domu i nie pracuje to przyznaja mi ten zailek na nastepny rok, dopoki ona bedzie leczona?
asica.g
szczęśliwa mamcia :)
Paula - Zasiłek pielęgnacyjny czy świadczenie pielęgnacyjne? Zasiłek jest przyznawany na okres na jaki wydane jest orzeczenie o niepełnosprawności. Jeżeli zasiłek masz do kwietnia to wtedy kończy się orzeczenie i znów trzeba stawać na komisji z dzieckiem...
My się rehabilitujemy bo poza stópką mamy asymetrię i napięcie mięśniowe. Rehabilitacja bardzo nam pomaga. Startujemy w poniedziałek...
My po kontroli super szyna na noc do 4 roku życia... Mamy nadzieję, że będzie ok.
My się rehabilitujemy bo poza stópką mamy asymetrię i napięcie mięśniowe. Rehabilitacja bardzo nam pomaga. Startujemy w poniedziałek...
My po kontroli super szyna na noc do 4 roku życia... Mamy nadzieję, że będzie ok.
Ostatnia edycja:
asica chodzi mi o zasilek. Ciekawi mnie czy wydzadza mojej corci orzeczenie o niepelnosprawnosci mimo ze ma szyne tylko na noc. Wazne jest tez zeby zaznaczyli tam ze ja z nia siedze w domu bo tylko wtedy dostaje na nia zasilek, jak nie pracuje. I to mnie ciekawi...
super ze u was po kontroli wszystko ok! cieszymy sie z Wami... ale widze ze Wasz lekarz jest bardzo wymagajacy, do 4 lat szyna na noc to dlugo prawda? Ciekawe jak dlugo my bedziemy miec szyne na noc. Nie masz sie co martwic, na pewno wszystko bedzie ok nie moze byc inaczej!
super ze u was po kontroli wszystko ok! cieszymy sie z Wami... ale widze ze Wasz lekarz jest bardzo wymagajacy, do 4 lat szyna na noc to dlugo prawda? Ciekawe jak dlugo my bedziemy miec szyne na noc. Nie masz sie co martwic, na pewno wszystko bedzie ok nie moze byc inaczej!
asica.g
szczęśliwa mamcia :)
paula - nie powinno być problemu z orzeczeniem, wiele zależy od tego jak lekarz opisze i czy np się rehabilitujecie... Zasiłek nie zależy od tego czy siedzisz w domu czy nie... Możesz pracować a zasiłek i tak się należy. Świadczenie możesz pobierać gdy nie pracujesz i opiekujesz się dzieckiem. Warto pomyśleć o tym... W razie pytań pisz na priv.
Kwota zasiłku - 153zł a świadczenie 520zł a po nowym roku 620zł... ale też ważne są zapisy w orzeczeniu...
Pozdrawiam
Kwota zasiłku - 153zł a świadczenie 520zł a po nowym roku 620zł... ale też ważne są zapisy w orzeczeniu...
Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
A o jakim świadczeniu piszecie i kto je wypłaca? U nas decyzja jest ważna do grudnia i w listopadzie mam składać wniosek o nowe orzeczenie. Ja jestem na wychowawczym i brałam zasiłek wychowawczy rodzinny pielęgnacyjny 153 zł i dodatek 60 zł. Wczoraj dostałam decyzję że rodzinnego i wychowaczego nie będę miala dochody przekroczyły 8,92 zł. Normalnie szok ale cóż.....
maciejka30
Zaciekawiona BB
Dżalwia, asica.g bardzo ładnie opisała sprawę "Zasiłek nie zależy od tego czy siedzisz w domu czy nie... Możesz pracować a zasiłek i tak się należy. Świadczenie możesz pobierać gdy nie pracujesz i opiekujesz się dzieckiem. Warto pomyśleć o tym... Kwota zasiłku - 153zł a świadczenie 520zł a po nowym roku 620zł... ale też ważne są zapisy w orzeczeniu..."
reklama