reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

O matko ale napisałam po Polsku :) Powiedzcie mi jak sobie radzicie ze spadającym bucikiem ? Na całe szczęscie bucik spada ze zdrowej nozki takze az tak bardzo sie nie przejmuje. A jak radzicie sobie przed pojsciem spac? Moja Ania strasznie krzyczy i nie chce zasnac :(

reklama
Fajnie Magda, że tu jesteś :)
Teraz jestem przekonana, że nasze buciki to niewypał! Mamy identyczne, z tym,że DWA PRAWE!!! I śrubę mocującą szynę mamy mniejszą.

hej.
witaj magda.
laski pociesze was. mojemu malemu tez but spadal, ale juz przestal jakis czas temu.
kaja ja mam orzeczenie o niepelnosprawnosi.
magda skoro mala placze przed snem to moze sprobuj ja uspic bez butow a jak zasnie zalozyc.
ja akurat mam tak, ze jeremi nauczyl sie, ze jak mubutow na noc nie zaloze to nie zasnie a jak ma zalozone to wie, ze idzie spac.

dzisiaj Aneczka przespała pierwszy raz cała noc w szynie :) Zasneła po 23 i obudziła sie dzisiaj przed 11 :) Az w nagrode jej zdjełam to cholerstwo na troche :)

magda super :):) teraz juz pewnie bedzie lepiej.
my musimy miec szyne 8 godz w ciagu doby, wiec jak mu o 20 zaloze to o 4 rano jak sie przebudze sciagam zeby mogl swobodnie pospac.

Super !
dziewczyny a myślicie, że opłaca mi się jeszcze składać o stopień niepełnosprawności ?
Dorian ma prawie 8 m stoi już w łóżeczku bez problemu więc szyna tylko na noc, na poczatku lutego mamy wizytę ale planowałam jechać po wekendzie załatwić papiery,
a może możecie mi powiedzieć co mi potzreba ?

Magda, jeszcze raz gratuluje sukcesu. A pomysł z poduszką pod nóżkami właśnie sprawdzam :)
kalinka na jak długo dostaliście orzeczenie? My do końca roku 2011, ale pewnie później też będę składać.
elwiwas ja bym próbowała ;) na początek wydrukuj sobie z internetu potrzebne papiery, albo pobierz z MOPS- u. Tj. papier, który wypełnia lekarz prowadzący, podanie o przyznanie orzeczenia. Zbierasz całą dokumentację medyczną: kopie kart pobytu w szpitalu (wypisy, nawet po porodzie), wizyty u ortopedy, konsultacje, jeśli mały ma jakieś choroby towarzyszące (u nas niestety zagrożone bioderka). Każdy papierek, IM WIĘCEJ TYM LEPIEJ! Następnie składasz te papiery w siedzibie Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności i czekasz, aż wyznaczą termin posiedzenia komisji. Do MOPS w tym samym czasie możesz już złożyć podanie o zasiłek pielęgnacyjny, a orzeczenie możesz donieść (ten zasiłek należy się bez względu na dochody).
Nie wiem, czy coś zrozumiałaś. W razie pytań, pisz;)

reklama
Kaja mam nadzieje, ze Tobie poduszka tez sie sprawdziła :) U mnie Ania kolejna noc przespała z szyna :) Chyba zaczyna sie przyzwyczajać do tych bucików :)

Do góry