reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

O matko ale napisałam po Polsku :) Powiedzcie mi jak sobie radzicie ze spadającym bucikiem ? Na całe szczęscie bucik spada ze zdrowej nozki takze az tak bardzo sie nie przejmuje. A jak radzicie sobie przed pojsciem spac? Moja Ania strasznie krzyczy i nie chce zasnac :(

reklama
Fajnie Magda, że tu jesteś :)
Teraz jestem przekonana, że nasze buciki to niewypał! Mamy identyczne, z tym,że DWA PRAWE!!! I śrubę mocującą szynę mamy mniejszą.

hej.
witaj magda.
laski pociesze was. mojemu malemu tez but spadal, ale juz przestal jakis czas temu.
kaja ja mam orzeczenie o niepelnosprawnosi.
magda skoro mala placze przed snem to moze sprobuj ja uspic bez butow a jak zasnie zalozyc.
ja akurat mam tak, ze jeremi nauczyl sie, ze jak mubutow na noc nie zaloze to nie zasnie a jak ma zalozone to wie, ze idzie spac.

dzisiaj Aneczka przespała pierwszy raz cała noc w szynie :) Zasneła po 23 i obudziła sie dzisiaj przed 11 :) Az w nagrode jej zdjełam to cholerstwo na troche :)

magda super :):) teraz juz pewnie bedzie lepiej.
my musimy miec szyne 8 godz w ciagu doby, wiec jak mu o 20 zaloze to o 4 rano jak sie przebudze sciagam zeby mogl swobodnie pospac.

Super !
dziewczyny a myślicie, że opłaca mi się jeszcze składać o stopień niepełnosprawności ?
Dorian ma prawie 8 m stoi już w łóżeczku bez problemu więc szyna tylko na noc, na poczatku lutego mamy wizytę ale planowałam jechać po wekendzie załatwić papiery,
a może możecie mi powiedzieć co mi potzreba ?

Magda, jeszcze raz gratuluje sukcesu. A pomysł z poduszką pod nóżkami właśnie sprawdzam :)
kalinka na jak długo dostaliście orzeczenie? My do końca roku 2011, ale pewnie później też będę składać.
elwiwas ja bym próbowała ;) na początek wydrukuj sobie z internetu potrzebne papiery, albo pobierz z MOPS- u. Tj. papier, który wypełnia lekarz prowadzący, podanie o przyznanie orzeczenia. Zbierasz całą dokumentację medyczną: kopie kart pobytu w szpitalu (wypisy, nawet po porodzie), wizyty u ortopedy, konsultacje, jeśli mały ma jakieś choroby towarzyszące (u nas niestety zagrożone bioderka). Każdy papierek, IM WIĘCEJ TYM LEPIEJ! Następnie składasz te papiery w siedzibie Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności i czekasz, aż wyznaczą termin posiedzenia komisji. Do MOPS w tym samym czasie możesz już złożyć podanie o zasiłek pielęgnacyjny, a orzeczenie możesz donieść (ten zasiłek należy się bez względu na dochody).
Nie wiem, czy coś zrozumiałaś. W razie pytań, pisz;)

reklama
Kaja mam nadzieje, ze Tobie poduszka tez sie sprawdziła :) U mnie Ania kolejna noc przespała z szyna :) Chyba zaczyna sie przyzwyczajać do tych bucików :)

Do góry