reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

reklama
Matko kochana mojemu dziecku cos sie popitoliło i w nocy trzeba ja nosić :( Nie mam pojęcia czy to przez te buty czy co... Spi teraz strasznie nie spokojnie :( u Was tez tak jest kobitki ?

Magda, nie wiem czy to przez buciki ale odkąd mały je nosi to i w dzień i w nocy domaga się na ręce!!! Rozpieszczony jest to fakt, ale zasypia tylko na rękach i jak odkładam do łóżka to wrzask! Mój kręgosłup długo tego nie wytrzyma. I jeszcze zauważyłam, że szyna nie pozwala mu podkurczyć nóżek i oddać gazów, męczy się i płacze przez sen.

Aneczka w dzień tez zaczyna zasypiać na raczkach :( Zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza noc :) Co do podkurczania nózek to Ania wywija z ta szyna ile wlezie :)

Bartuś też wywija i lepiej wtedy nie być w zasięgu tej szyny;) w gipsach lubił spać na boczku, teraz nie ma tego komfortu :( w nocy przesypiał 7-8 godzin a w bucikach jak prześpi spokojnie 2 to sukces! śpi, płacze, kopie nóżkami, co skutkuje zrzuceniem prawego bucika i wtedy się uspokaja ;)

hej. moj tez nie spokojnnie spi. a nawet powiem ze wiecej nie spi niz spi. ale ja jak okolo 4 mu zdejme buty to wtedy baki popuszcza uklada sie w swojej pozycji i spi. ale u nas dodatkowo akcja zebywiecjuz wogole nocka przekichana. a teraz czekam za lozkiem i moze na nim bedzie lepiej spal niz w lozeczku.
a dzisiaj nam smutno bo musialam uspic psa a maly chodzi tam gdzie jego miejsce i wola hau a hauka juz nie ma :(

kalinka, Współczuje Wam z powodu pieska :( My naszego kudłacza oddaliśmy rodzicom na wioskę, bo jego sierść jest wszędobylska a poza tym teraz mało czasu na spacery, tam mu lepiej. Co do ząbków to już mamy przedsmaki - ślinotok, wszystko w buzi i tylko żel na dziąsełka pomaga.
Kiedy Wasze maluszki same zaczęły siadać? Nauczyły się tego w szynie?

A my tam mamy sierściucha w domu i Aneczka ciagle patrzy za nim oczkmi :) Sierści co prawda jest sporo ale wcale sie tym nie przejmujemy :) Kaja to nie ida ząbki :) Od 3 miesiaca zaczynają rozwijac sie ślinianki i dlatego dzieciaczki tak sie ślinią :) Moja az nie nadąża jej łykać :) Na ząbki jeszcze za wcześnie :)

kaja ja malemu pomagalam w siadaniu juz od 3 miesiaca bo zaczynal sie dzwigac. a dzieki szynie jest bardzo silny nie tylko nogi ale i raczki tez.
w szynie lepiej z tego wzgelu ze jak juz zaczal siadac to sie tak nie przewracal bo jednak szyna dawala mu rownowage.

reklama
Magda, Ząbków jeszcze nie wypatrujemy:) (chociaż córcia koleżanki równo 3 miesiące i 2 siekacze). pediatra u nas stwierdziła, że dziąsełka się przygotowują, są rozpulchnione, ale może to jeszcze potrwać. biedak czasami ssać nie może, albo cycusie traktuje jak gryzaczki ;)

kalinka to mnie uspokoiłaś, bo martwiłam się o kręgosłup małego. leżąc albo siedząc w bujaczku dźwiga główkę i barki.albo chwyta nasze dłonie i się podciąga.

Do góry