reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starsi ludzie i ciężarne w autobusie...

ło laboga, a gdzie ja pisze, ze jestem lepsza?
Kompleksy jakies czy co?

Nic nie pisalam o Twojej matce, Twoim wychowaniu... tylko o tym, jakimi Wy chcecie byc matkami.

Poza tym... dziewczyno czy Ty myslisz, ze trzeba zwyzywac kogos od k..w, zeby mu ublizyc? Przepraszam, ale jesli dla Ciebie "stara gruba baba z duza dupa" to mile okreslenie i chcialabys, zeby tak Cie ludzie kiedys postrzegali to chyba faktycznie nie mamy o czym dyskutowac-inne podejscie do kwestii dobrego smaku. Jedziecie po tych "babciach" w tym watku jak po łysej kobyle i az mnie korci zeby napisac co tak naprawde o tym mysle, ale obawiam sie, ze zostalabym zbanowana.

Przykre, ze stosunki z dziadkiem masz jakie masz, ale jeszcze bardziej przykre- ze przez to nienawidzisz wszystkich starszych ludzi.

------------
edit
Nie, nie przykre. Żal mi Twojego dziadka.. Naprawde, nie myslalam ze to napisze-wspolczuje mu.
Nawet nie chce mi sie komentowac, z tak...aroganckim i egoistycznym, malostkowym i drobnomnieszcanskim, zaklamanym podejsciem dawno sie nie spotkalam.

Ostatnia edycja:
reklama
alez mow, jak zaznaczylam forum jest otwarte i wolnosc slowa mamy. Nie wzrusza mnie to ani nie rusza w jakikolwiek sposob.

No Jestesaniolkiem pokazałaś prawdziwą klasę :szok: Ja się dziadkowi w ogóle nie dziwię, jakim prawem mówisz, że dom Wam się należy?:szok: To zależy od dobrej woli dziadka, od niczego innego, a z jakiej racji ma Wam go przepisać skoro jeździsz po nim jak po kobyle:baffled: Trochę szacunku się dziadkowi należy i zgadzam się z Carolans w 100%, też dawno takiego zachowania nie widziałam :szok: Już widzę skąd wynika Twoja nienawiść do starszych ludzi, dziadek nie chce dać domu to niech się wszystkim naokoło obrywa:szok: Życzę Ci, żebyś kiedyś zrozumiała swoje zachowanie i zdążyła normalnie z dziadkiem porozmawiać i stworzyć z nim takie stosunki jakie powinny być na linii dziadek - wnuczka, ale do tego potrzeba chęci, a takowych niestety chyba Ci brakuje:no:

tu nie chodzi o dom ( temat spadku teraz niedawno powstal) moj dziadek zawsze byl taki i nigdy mu nie powiedzialam tego prosto w twarz co tutaj napisalam...generalnie chodzi o jego zachowanie wgledem rodziny - jego jedynej- traktuje nas jak nie wiem co, ale on zawsze taki byl - teraz to mu sie pogorszylo.... jest naprawde okropny, i mam nadzieje ze mu kiedys powiem to co tutaj napisalam, bo to ze ja jestem dla niego mimo wszystko mila jest do czasu...
dobrej nocy :)

Nataliak myślę, że nikt nikomu tu nie ubliża, a każdy wyraża swoje zdanie, czasami trzeba nieco odbiec od tematu, żeby lepiej go zgłębić :tak: Jedynie ubliża się tu starszym osobom mówiąc o nich w taki a nie inny sposób i w takim, a nie innym tonie :sorry2:

A ja w zupełności rozumiem jesteśaniołkiem i jej stosunek do dziadka,nie wszyscy mają "super babcie" i "super dziadków".Starsze osoby z samotności próbują zwrócić na siebie uwagę i zapominaja o tym ze ich dzieci są dorosłe i mają swoje rodziny oni uważają że są najważniejsi i wszystko co powiedzą to święte.To smutne bo czasem są w stanie skłócić rodzinę specjalnie.A to co dzieje się w autobusach to poprostu znieczulica "naszego polskiego narodu" poprostu pole walki dlatego przestałam już zwracac na to uwage bo szkoda moich nerwów to że się zdenerwuje i pokrzycze na jakąś babcie to nic nie zmieni a napewno ich zachowania taka jest Polska:-( także dziewczynki mniej nerwów a jak jakaś babcia będzie miała coś do powiedzenia to trzeba jej pożyczyć miłego dnia niech jej się głupio zrobi że ma tyle lat a tak mało kultury:tak:Pozdrawiam.

Matko za kazdym razem jak wchodze tutaj to trafiam na jakąs pyskówkę, mam wrazenie ze jedna osoba tu czesto miesza....ide do swoich marcówek..:no:

reklama
Witam, tak troche czytałam.
No jestesaniolkiem i popieram i nie popieram tego co mówisz... To zależy, musialabys dokladnie sie okreslic jak jest w Twojej rodzinie, ale to nie wątek o tym.
Ale ja akurat mysle że troche przesada, ja mojej babci od małego pomagałam we wszystkim (jak ja sie urodziłam to z dziadkiem wzięli rozwód bo dziadek ją bił, wyzywał, znęcał się nad nią całe życie jak i nad swoimi dziećmi) I moja babcia wcale mi nie przepisuje mieszkania. I nie wymagam tego od niej, a nie ma żadnej innej wnuczki czy wnuka. A dziadek dla odmiany całe życie katował całą swoją rodzine.. 4 lata temu (jest elektrykiem) w pracy mial wypadek i porażony był prądem. Od tamtej pory mieszka u mojej babci która sie nim opiekuje razem z synami i synowymi. I powiem tak: dziadek był dosłownie mega h..em a mimo wszystko każdy mu wybaczył i sie nim teraz opiekuje.. Nie jest w stanie sam funkcjonować, a wszystkie dziewczyny które leciały na jego kase, olały go zostawiły z 5 kredytami które wziął dla nich.. I teraz nie ma kasy bo spłaca za nie kredyty, jest na utrzymaniu calej naszej rodziny, nie ma nic... I dużo by wymieniać jaki on jest..
Ale z drugiej strony, my nie rozumiemy tego też że starsi ludzie chcą być dobrzy a wiek ich zmienia, bez żadnego wpływu innych ludzi.. ;)
Mój pradziadek z prababcią byli razem 67 lat... I 4 lata temu się rozstali bo dziadek stwierdził ze nie kocha babci...No i cóż..
Widząc jak zmienia się wszystko wiem ze starsi ludzie bez względu na to czy byli wczesniej złymi czy dobrymi ludźmi mają takie odchyły.. Starość i tyle i nie da sie nic na to zrobić.

Dobra nie ważne, maaam bardzo szerokie poglądy na temat starszych ludzi. I każdy je ma ;)
I dziewczyny nie kłućcie się! Nie piszcie tak sobie złośliwe bo temat jest o czymś innym ;]

Do góry