reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starsi ludzie i ciężarne w autobusie...

ło laboga, a gdzie ja pisze, ze jestem lepsza?
Kompleksy jakies czy co?

Nic nie pisalam o Twojej matce, Twoim wychowaniu... tylko o tym, jakimi Wy chcecie byc matkami.

Poza tym... dziewczyno czy Ty myslisz, ze trzeba zwyzywac kogos od k..w, zeby mu ublizyc? Przepraszam, ale jesli dla Ciebie "stara gruba baba z duza dupa" to mile okreslenie i chcialabys, zeby tak Cie ludzie kiedys postrzegali to chyba faktycznie nie mamy o czym dyskutowac-inne podejscie do kwestii dobrego smaku. Jedziecie po tych "babciach" w tym watku jak po łysej kobyle i az mnie korci zeby napisac co tak naprawde o tym mysle, ale obawiam sie, ze zostalabym zbanowana.

Przykre, ze stosunki z dziadkiem masz jakie masz, ale jeszcze bardziej przykre- ze przez to nienawidzisz wszystkich starszych ludzi.

------------
edit
Nie, nie przykre. Żal mi Twojego dziadka.. Naprawde, nie myslalam ze to napisze-wspolczuje mu.
Nawet nie chce mi sie komentowac, z tak...aroganckim i egoistycznym, malostkowym i drobnomnieszcanskim, zaklamanym podejsciem dawno sie nie spotkalam.

Ostatnia edycja:
reklama
alez mow, jak zaznaczylam forum jest otwarte i wolnosc slowa mamy. Nie wzrusza mnie to ani nie rusza w jakikolwiek sposob.

No Jestesaniolkiem pokazałaś prawdziwą klasę :szok: Ja się dziadkowi w ogóle nie dziwię, jakim prawem mówisz, że dom Wam się należy?:szok: To zależy od dobrej woli dziadka, od niczego innego, a z jakiej racji ma Wam go przepisać skoro jeździsz po nim jak po kobyle:baffled: Trochę szacunku się dziadkowi należy i zgadzam się z Carolans w 100%, też dawno takiego zachowania nie widziałam :szok: Już widzę skąd wynika Twoja nienawiść do starszych ludzi, dziadek nie chce dać domu to niech się wszystkim naokoło obrywa:szok: Życzę Ci, żebyś kiedyś zrozumiała swoje zachowanie i zdążyła normalnie z dziadkiem porozmawiać i stworzyć z nim takie stosunki jakie powinny być na linii dziadek - wnuczka, ale do tego potrzeba chęci, a takowych niestety chyba Ci brakuje:no:

tu nie chodzi o dom ( temat spadku teraz niedawno powstal) moj dziadek zawsze byl taki i nigdy mu nie powiedzialam tego prosto w twarz co tutaj napisalam...generalnie chodzi o jego zachowanie wgledem rodziny - jego jedynej- traktuje nas jak nie wiem co, ale on zawsze taki byl - teraz to mu sie pogorszylo.... jest naprawde okropny, i mam nadzieje ze mu kiedys powiem to co tutaj napisalam, bo to ze ja jestem dla niego mimo wszystko mila jest do czasu...
dobrej nocy :)

Nataliak myślę, że nikt nikomu tu nie ubliża, a każdy wyraża swoje zdanie, czasami trzeba nieco odbiec od tematu, żeby lepiej go zgłębić :tak: Jedynie ubliża się tu starszym osobom mówiąc o nich w taki a nie inny sposób i w takim, a nie innym tonie :sorry2:

A ja w zupełności rozumiem jesteśaniołkiem i jej stosunek do dziadka,nie wszyscy mają "super babcie" i "super dziadków".Starsze osoby z samotności próbują zwrócić na siebie uwagę i zapominaja o tym ze ich dzieci są dorosłe i mają swoje rodziny oni uważają że są najważniejsi i wszystko co powiedzą to święte.To smutne bo czasem są w stanie skłócić rodzinę specjalnie.A to co dzieje się w autobusach to poprostu znieczulica "naszego polskiego narodu" poprostu pole walki dlatego przestałam już zwracac na to uwage bo szkoda moich nerwów to że się zdenerwuje i pokrzycze na jakąś babcie to nic nie zmieni a napewno ich zachowania taka jest Polska:-( także dziewczynki mniej nerwów a jak jakaś babcia będzie miała coś do powiedzenia to trzeba jej pożyczyć miłego dnia niech jej się głupio zrobi że ma tyle lat a tak mało kultury:tak:Pozdrawiam.

Matko za kazdym razem jak wchodze tutaj to trafiam na jakąs pyskówkę, mam wrazenie ze jedna osoba tu czesto miesza....ide do swoich marcówek..:no:

reklama
Witam, tak troche czytałam.
No jestesaniolkiem i popieram i nie popieram tego co mówisz... To zależy, musialabys dokladnie sie okreslic jak jest w Twojej rodzinie, ale to nie wątek o tym.
Ale ja akurat mysle że troche przesada, ja mojej babci od małego pomagałam we wszystkim (jak ja sie urodziłam to z dziadkiem wzięli rozwód bo dziadek ją bił, wyzywał, znęcał się nad nią całe życie jak i nad swoimi dziećmi) I moja babcia wcale mi nie przepisuje mieszkania. I nie wymagam tego od niej, a nie ma żadnej innej wnuczki czy wnuka. A dziadek dla odmiany całe życie katował całą swoją rodzine.. 4 lata temu (jest elektrykiem) w pracy mial wypadek i porażony był prądem. Od tamtej pory mieszka u mojej babci która sie nim opiekuje razem z synami i synowymi. I powiem tak: dziadek był dosłownie mega h..em a mimo wszystko każdy mu wybaczył i sie nim teraz opiekuje.. Nie jest w stanie sam funkcjonować, a wszystkie dziewczyny które leciały na jego kase, olały go zostawiły z 5 kredytami które wziął dla nich.. I teraz nie ma kasy bo spłaca za nie kredyty, jest na utrzymaniu calej naszej rodziny, nie ma nic... I dużo by wymieniać jaki on jest..
Ale z drugiej strony, my nie rozumiemy tego też że starsi ludzie chcą być dobrzy a wiek ich zmienia, bez żadnego wpływu innych ludzi.. ;)
Mój pradziadek z prababcią byli razem 67 lat... I 4 lata temu się rozstali bo dziadek stwierdził ze nie kocha babci...No i cóż..
Widząc jak zmienia się wszystko wiem ze starsi ludzie bez względu na to czy byli wczesniej złymi czy dobrymi ludźmi mają takie odchyły.. Starość i tyle i nie da sie nic na to zrobić.

Dobra nie ważne, maaam bardzo szerokie poglądy na temat starszych ludzi. I każdy je ma ;)
I dziewczyny nie kłućcie się! Nie piszcie tak sobie złośliwe bo temat jest o czymś innym ;]

Do góry