reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starsi ludzie i ciężarne w autobusie...

nataliak ja zawsze do tej pory liczylam na uprzejmosc ludzka, i naprawde zdarza mi sie ze nawet w nieuprzywilejowanej mnie przepuszcza -> zazwyczaj sa to mlodzi ludzie.

ale jak by ktos mi zwrocil uwage w stylu : nie trzeba bylo sie puszcac czy cos... to bym wziela takiego klienta za klaki i łeb o cokolwiek rozpieprzyla, ja tam nigdy nie nalezalam do takich co gryza sie w jezyk tylko wala wprosto z mostu a i prawym sierpowym potrafia znieczulic.... ja se nie pozwole :), a teraz w ciazy nooo tak mi sie we mnie zbiera ze łoooooh, staram sie nie atakowac ludzi i siedziec cicho, ale jak ktos by mi teraz podpadl to nie wiem co.... ja ogoleni mega agresor jestem :)....

reklama
Jesteśaniolkiem, to zyczę takim babom zołzowatym żeby trafiały na takie ciężarne jak Ty:happy2: Ktoś musi nas bronić:-) A skoro masz tyle wigoru i energii to tylko Ci przyklasnąć:tak::-)

Ja miałam w ciązy to szczęście, że ustępowano mi miejsca i przepuszczano w kolejkach....oczywiście tylko młodzi ludzie;-)
Ale jakby mi ktoś wyjechał tektem, że mogłam się nie puszczać o tak jak jesteśaniołkiem zrobilambym mu z dupy jesień średniowiecza.
Wogóle bym się nie cykała tylko zrobiła siwy dym:cool:

sklepy: korzystam z kas dla uprzywilejowanych. ktos moze skrytykowac ze skoro jestem w ciazy to po co sie pcham do hipermarketow. ...
Nie musisz się nikomu tłumaczyć z tego, że chodzisz tu czy tam.
Jak komuś nie pasuje, że musi ustąpić ciężarnej w kasie pierszeństwa to mógł do tej kasy nie stawać.
Poza tym idąc tym tokiem myślenia stare baby nie powinny jeździć środkami komunikacji skoro nie mają siły stać.
W autobusach i tramawjach jest miejsce dla kobiet w ciązy i zdzieckiem, a specjalnego miejsca dla starych bab nie ma;-)

A powinno być - wyposażone w gruby knebel!!!:wściekła/y:
hahahaha :D:D:D:D:D no teraz to ze smiechu posikalam sie :D... oj tak przydaloby sie.....

fifi madrze mowisz - jezeli ktos tak mysli to nie powinien tez ustepowac babciom bo dla nich nie ma ani specjalnych miejsc w srodkach komunikacjii ani kas dla nich nie ma.... no helloł na tym polega kultura i wogole jakies wychowanie by zejsc ustapic ciezarnej.... ostatnio w m jak mama czytalam artykul na temat przywilejow :)... no masakra az mnie zatkalo jak tam opisuja zachowanie ludzi np. w sklepach i wogole...

Cześć dziewczyny wtrące się do rozmowy ;) Czytałam was hehe ;) Wiem, będąc w danej sytuacji śmiesznie nie jest, później już można sie z tego tylko posmiać. Mnie w poniedziałek jak wracalam od gina poprostu ludzie zgnietli w busie ;/ Byla chyba 14 godzina i mnie staranowali a jedna starsza babcia cały czas rozpychala sie łokciami ;/ mało tego ze 3 razy w brzuch dostalam za 4 razem zapytałam jej sie czy jak byla w ciazy to też ja każdy z łokcia w brzuch traktował. Oburzyła sie i odwróciła na pięcie.
A jeszcze lepsza sytuacja, siedziała taka babcia na pojedyńczym siedzeniu, kiedy wstawała druga stara baba juz przez pół autobusu sie przecisnęła, ta babciulka jeszcze z podestu nie zeszła a tamte babsko już usiadło spojrzała sie na mój brzuch, że sapie i ledwo stoje i mówi: oj musze usiąść bo jade daleko... no to ja nic nie mowie.. Ale po 2 przystankach wstała i szła do drzwi, ja sie wkur...łam i jej podstawiłam noge, na środku autobusu leżała i wcale mi jej żal nie jest, bo nie chodzi już o mnie że ja mieszkam na jednym koncu płocka a na drugim mam gina, ale o to ze kolo mnie stał taki dziadek z 80 lat, o lasce ledwo sie trzymał, trząsł sie, taki prawdziwy dziadziulek a taki babsztyl co biega jak korzeniowski sie pcha bo 2 przystanki aż jechała, a ja mam ponad 25 przystanków do przejechania ;/
Miejska mandaty powinna wlepiac za cos takiego ;/

Nikita hahaha nie moge, dobre!

jestesaniolkiem tez czytalam ten artykuł w m jak mam i w dzien dobry tvn też mowili któregoś dnia..
Porażka jak ludzie sami przechodzili przez ciąże a uszanowac nie moga tego że któraś kobieta jest w ciazy teraz... I co to ma być, jak Ci duszno, cieżko oddychasz, sapiesz, a takie stare babsko, w domu z fotela na siedzenie w autobusie a potem znowu w domu na fotel ;/

Ostatnia edycja:
to ja w pt miałam akcję z jakąć porąbaną babcią i jej mężulkiem od siedmiu boleści jak chcialam stanąć wózkiem w autobusie w miejscu do tego przystosowanym. Powiedziała że jest ładna pogoda i powinnam z dzieckiem na spacer iść a nie nałatwiznę i autobus zapychać. Dodała jeszcze że takie są własnie matki gówniary i mowiła na ty. :wściekła/y: Tak mi pinda ciśnienie podniosła, że zrobilam jej awanture, pokazałam jej znaczek z wózkiem, kazałam wypieprzać z tego miejsca bo nie bede stać z wozkiem w drzwiach, powiedzialam że nie przypominam sobie żebyśmy były po imieniu, ze na czole wieku nie wypisze i ze jest -10st a ja z dzieckiem do lekarza mam pare km i nie bede spacerować żeby ona z grubą dupą mogła postać a w autobusie, dodam że było kilka miejsc siedzących ale na koncu autobusu. A wiecie gdzie wysiadła i poszła? do kościoła, no szok:szok: taka święta a tak ludzi traktuje wiedzma jedna

hoo hoo ;P Ta co niby 10 przykazań zna.. szanuj bliźniego jak siebie samego, a uważa sie ze jest nie wiadomo kim, może chciała żeby ją oklasami powitali w autobusie. Wielka chrześcijanka co sie do 10 przykazań nie stosuje ;/

reklama
beata, artystka, sorki ze tak powiem ale poskladalam sie ze smiechu czytajac was :), jejus jak ja sie ciesze ze dalyscie takim starym zolzom w kosc, ahhhhh moje bohaterki :tak:!!!!!!!!!

artystka ja bym ta babcie jeszcze skopala nie chcacy i powiedziala: ups nie zauwazylam ze sie pani polozyla :-D....

beatka no normalnie lepiej nie moglas tych debilostwa potraktowac.....

ja tylko czekam na okazje by mnie ktos wkurzyl i w koncu z siebie mogla wszytsko wyrzucic, bo normalnie nosi mnie a nie bede w domu awantury bezsensu robic....

Do góry