reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starsi ludzie i ciężarne w autobusie...

nataliak ja zawsze do tej pory liczylam na uprzejmosc ludzka, i naprawde zdarza mi sie ze nawet w nieuprzywilejowanej mnie przepuszcza -> zazwyczaj sa to mlodzi ludzie.

ale jak by ktos mi zwrocil uwage w stylu : nie trzeba bylo sie puszcac czy cos... to bym wziela takiego klienta za klaki i łeb o cokolwiek rozpieprzyla, ja tam nigdy nie nalezalam do takich co gryza sie w jezyk tylko wala wprosto z mostu a i prawym sierpowym potrafia znieczulic.... ja se nie pozwole :), a teraz w ciazy nooo tak mi sie we mnie zbiera ze łoooooh, staram sie nie atakowac ludzi i siedziec cicho, ale jak ktos by mi teraz podpadl to nie wiem co.... ja ogoleni mega agresor jestem :)....

reklama
Jesteśaniolkiem, to zyczę takim babom zołzowatym żeby trafiały na takie ciężarne jak Ty:happy2: Ktoś musi nas bronić:-) A skoro masz tyle wigoru i energii to tylko Ci przyklasnąć:tak::-)

Ja miałam w ciązy to szczęście, że ustępowano mi miejsca i przepuszczano w kolejkach....oczywiście tylko młodzi ludzie;-)
Ale jakby mi ktoś wyjechał tektem, że mogłam się nie puszczać o tak jak jesteśaniołkiem zrobilambym mu z dupy jesień średniowiecza.
Wogóle bym się nie cykała tylko zrobiła siwy dym:cool:

sklepy: korzystam z kas dla uprzywilejowanych. ktos moze skrytykowac ze skoro jestem w ciazy to po co sie pcham do hipermarketow. ...
Nie musisz się nikomu tłumaczyć z tego, że chodzisz tu czy tam.
Jak komuś nie pasuje, że musi ustąpić ciężarnej w kasie pierszeństwa to mógł do tej kasy nie stawać.
Poza tym idąc tym tokiem myślenia stare baby nie powinny jeździć środkami komunikacji skoro nie mają siły stać.
W autobusach i tramawjach jest miejsce dla kobiet w ciązy i zdzieckiem, a specjalnego miejsca dla starych bab nie ma;-)

A powinno być - wyposażone w gruby knebel!!!:wściekła/y:
hahahaha :D:D:D:D:D no teraz to ze smiechu posikalam sie :D... oj tak przydaloby sie.....

fifi madrze mowisz - jezeli ktos tak mysli to nie powinien tez ustepowac babciom bo dla nich nie ma ani specjalnych miejsc w srodkach komunikacjii ani kas dla nich nie ma.... no helloł na tym polega kultura i wogole jakies wychowanie by zejsc ustapic ciezarnej.... ostatnio w m jak mama czytalam artykul na temat przywilejow :)... no masakra az mnie zatkalo jak tam opisuja zachowanie ludzi np. w sklepach i wogole...

Cześć dziewczyny wtrące się do rozmowy ;) Czytałam was hehe ;) Wiem, będąc w danej sytuacji śmiesznie nie jest, później już można sie z tego tylko posmiać. Mnie w poniedziałek jak wracalam od gina poprostu ludzie zgnietli w busie ;/ Byla chyba 14 godzina i mnie staranowali a jedna starsza babcia cały czas rozpychala sie łokciami ;/ mało tego ze 3 razy w brzuch dostalam za 4 razem zapytałam jej sie czy jak byla w ciazy to też ja każdy z łokcia w brzuch traktował. Oburzyła sie i odwróciła na pięcie.
A jeszcze lepsza sytuacja, siedziała taka babcia na pojedyńczym siedzeniu, kiedy wstawała druga stara baba juz przez pół autobusu sie przecisnęła, ta babciulka jeszcze z podestu nie zeszła a tamte babsko już usiadło spojrzała sie na mój brzuch, że sapie i ledwo stoje i mówi: oj musze usiąść bo jade daleko... no to ja nic nie mowie.. Ale po 2 przystankach wstała i szła do drzwi, ja sie wkur...łam i jej podstawiłam noge, na środku autobusu leżała i wcale mi jej żal nie jest, bo nie chodzi już o mnie że ja mieszkam na jednym koncu płocka a na drugim mam gina, ale o to ze kolo mnie stał taki dziadek z 80 lat, o lasce ledwo sie trzymał, trząsł sie, taki prawdziwy dziadziulek a taki babsztyl co biega jak korzeniowski sie pcha bo 2 przystanki aż jechała, a ja mam ponad 25 przystanków do przejechania ;/
Miejska mandaty powinna wlepiac za cos takiego ;/

Nikita hahaha nie moge, dobre!

jestesaniolkiem tez czytalam ten artykuł w m jak mam i w dzien dobry tvn też mowili któregoś dnia..
Porażka jak ludzie sami przechodzili przez ciąże a uszanowac nie moga tego że któraś kobieta jest w ciazy teraz... I co to ma być, jak Ci duszno, cieżko oddychasz, sapiesz, a takie stare babsko, w domu z fotela na siedzenie w autobusie a potem znowu w domu na fotel ;/

Ostatnia edycja:
to ja w pt miałam akcję z jakąć porąbaną babcią i jej mężulkiem od siedmiu boleści jak chcialam stanąć wózkiem w autobusie w miejscu do tego przystosowanym. Powiedziała że jest ładna pogoda i powinnam z dzieckiem na spacer iść a nie nałatwiznę i autobus zapychać. Dodała jeszcze że takie są własnie matki gówniary i mowiła na ty. :wściekła/y: Tak mi pinda ciśnienie podniosła, że zrobilam jej awanture, pokazałam jej znaczek z wózkiem, kazałam wypieprzać z tego miejsca bo nie bede stać z wozkiem w drzwiach, powiedzialam że nie przypominam sobie żebyśmy były po imieniu, ze na czole wieku nie wypisze i ze jest -10st a ja z dzieckiem do lekarza mam pare km i nie bede spacerować żeby ona z grubą dupą mogła postać a w autobusie, dodam że było kilka miejsc siedzących ale na koncu autobusu. A wiecie gdzie wysiadła i poszła? do kościoła, no szok:szok: taka święta a tak ludzi traktuje wiedzma jedna

hoo hoo ;P Ta co niby 10 przykazań zna.. szanuj bliźniego jak siebie samego, a uważa sie ze jest nie wiadomo kim, może chciała żeby ją oklasami powitali w autobusie. Wielka chrześcijanka co sie do 10 przykazań nie stosuje ;/

reklama
beata, artystka, sorki ze tak powiem ale poskladalam sie ze smiechu czytajac was :), jejus jak ja sie ciesze ze dalyscie takim starym zolzom w kosc, ahhhhh moje bohaterki :tak:!!!!!!!!!

artystka ja bym ta babcie jeszcze skopala nie chcacy i powiedziala: ups nie zauwazylam ze sie pani polozyla :-D....

beatka no normalnie lepiej nie moglas tych debilostwa potraktowac.....

ja tylko czekam na okazje by mnie ktos wkurzyl i w koncu z siebie mogla wszytsko wyrzucic, bo normalnie nosi mnie a nie bede w domu awantury bezsensu robic....

Do góry