reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

To jedziecie ze wszystkim czasowo tak jak my :D To co ważne nie zawsze przychodzi łatwo jak to się mówi i tego trzeba się trzymać :)

Żałuję, że zostało mi jeszcze 10 dni do terminu @, albo 7 dni w sumie, bo owulacja była na pewno wcześniej, sądząc po opuszczeniu szyjki i wzroście temp. od 30-31.12,czyli de facto wtedy kiedy miała być owulacja :p Trzeba czekać, już dawno obiecałam sobie, że do czasu 1 dnia po terminie @ nie będę robiła testów i tego muszę się trzymać.
Dziś taka fota mi się napatoczyła:) sporo wniosła i od teraz będę też obserwować szyjkę 🤪
DB48EF96-F4AD-4C41-90CF-06A295185E58.jpeg

reklama
Kochana, takie guzki pojawiają się często co miesiąc. Dlatego piersi należy badać kilka dni po miesiączce, gdyż później nasze hormony mogą powodować powiększenie gruczołów, co jest odczuwalne jak guzki. Ja już tak miałam kilka razy w fazie poowulacynnej. Aż mąż bał się jak dotykał i śmiał ze mnie, że mam całe piersi w gulkach haha
Miałam zawias i to samo napisałam co Ty [emoji23] zmęczona jestem okropnie dzisiaj.

Dziś taka fota mi się napatoczyła:) sporo wniosła i od teraz będę też obserwować szyjkę 🤪Zobacz załącznik 1064058
Mi się to zazwyczaj sprawdzało! Tzn. jak regularnie badałam po @ (w trakcie krwawienia było to dla mnie bardzo nieprzyjemne, więc zaczynałam już po krwawieniu, ale jeszcze w trakcie plamienia po @), to wyraźnie odczuwałam uniesienie w czasie płodnym, czasem nie mogłam dosięgnąć, dodatkowo wilgotność i rozmiękczenie. To samo było w tym miesiącu, ale szyjka opadła już na dzień przed przewidywaną owu, więc wydaje mi się że była wcześniej. Wtedy też zaczęła podnosić się tempka.

ALE żeby nie było zbyt nudno :D w tym miesiącu mimo tygodnia przed terminem @ szyjka jest ułożona tak bardziej w połowie i nie jest twarda tylko taka półmiękka.

Niestety rozwarcia szyjki nie jestem w stanie do tej pory określić. Chyba mam ją zawsze dosyć „mięsistą” i musiałabym włożyć tam czubek palca głębiej, a tego nie chcę robić :p

Mi się to zazwyczaj sprawdzało! Tzn. jak regularnie badałam po @ (w trakcie krwawienia było to dla mnie bardzo nieprzyjemne, więc zaczynałam już po krwawieniu, ale jeszcze w trakcie plamienia po @), to wyraźnie odczuwałam uniesienie w czasie płodnym, czasem nie mogłam dosięgnąć, dodatkowo wilgotność i rozmiękczenie. To samo było w tym miesiącu, ale szyjka opadła już na dzień przed przewidywaną owu, więc wydaje mi się że była wcześniej. Wtedy też zaczęła podnosić się tempka.

ALE żeby nie było zbyt nudno :D w tym miesiącu mimo tygodnia przed terminem @ szyjka jest ułożona tak bardziej w połowie i nie jest twarda tylko taka półmiękka.

Niestety rozwarcia szyjki nie jestem w stanie do tej pory określić. Chyba mam ją zawsze dosyć „mięsistą” i musiałabym włożyć tam czubek palca głębiej, a tego nie chcę robić :p
To może to wreszcie ten moment!!!🥳🤪 trzymam kciuksy za WAS i dwie krechy💪
Ja jeszcze przed OWU więc jestem jakaś spokojniejsza😜a jak zbliża się termin@ to zaczynam świrować🤷‍♀️

Miecz doby. Ale dziś 3 dc i on nad jest. Cały czas taki sam i jakby tam lekko ciągle ta pierś [emoji58]
Kochana, takie guzki pojawiają się często co miesiąc. Dlatego piersi należy badać kilka dni po miesiączce, gdyż później nasze hormony mogą powodować powiększenie gruczołów, co jest odczuwalne jak guzki. Ja już tak miałam kilka razy w fazie poowulacynnej. Aż mąż bał się jak dotykał i śmiał ze mnie, że mam całe piersi w gulkach haha

reklama
Do góry