reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Hej Dziewczyny.
Mam na imię Agnieszka, mam 31 lat. Zaczęliśmy się starać w listopadzie, odstawiłam antykoncepcję po 12 latach stosowania 🙈 związek 12.5 roku, nie małżeństwo 🙈
Miałam wykonywane usg, prawdopodobnie brak owulacji w pierwszym cyklu po odstawieniu ale okres po 29 dniach więc ok. Teraz orientacyjnie mierze temperaturę, obecnie 9 dc. Nie mamy póki co wielkiego ciśnienia na starania tylko po prostu nie zabezpieczamy się.
Robiłam badania krwi i moczu zgodnie z zaleceniem gin plus tsh. Mówiła że jak będzie wyżej niż 2.5 to mam iść do endokrynologa, wyszło mi 1.43 :)
Do @Klaudia0502 jeśli chodzi o włosy na rękach to nie ma obaw, ja mam bardzo dużo włosów na całym ciele a hormony w normie, taka moja natura, jednak czasem zdarza się że kobiety mają za dużo testosteronu dlatego jest nadmierne owłosienie i pewnie o to chodziło Twojej byłeś teściowej. Jak się martwicie dziewczyny to możecie zrobić serie badań hormonalnych.
To chyba wszystko na ten moment, biorę kwas foliowy i wit d3 w rutinacei max d3, gin powiedziała że jak zajdę to sama wit d3 będzie lepsza.
A no i powiedziała że jak nie zajdę do wiosny to mam przyjść, ale w styczniu chcę iść sprawdzić czy w ogóle mam owulację jeśli w grudniu nie uda się strzelić.
Owulację mam mieć 13 grudnia a okres 27 grudnia więc może nowy rok z dobrą nowiną będzie 😉
Powodzenia😀

reklama
Dziewczyny a takie mam pytanko z ciekawości. Kiedy planujecie powiedzieć o ciąży rodzinie i w pracy?
Czy rodzinie zaraz po pozytywnym teście czy chcecie czekać?
A szefowi po 3 miesiącu?
Mówi się że do 12 tyg może się wszystko wydarzyć to może i rodzinie nie mówić?
Sama nie wiem jak będę informować o ciąży jak już się uda.
Ciekawi mnie wasze zdanie :)

Ja vym chciala rodzinie powiedziec jak bede juz pewna, ale nie wiem czy wytrzymam tyle czasu do wizyty u giną. Twórcy właśnie nie wiem jak to rozwiązać. Chyba raczejnpowiem od razu i pójdę na zwolnienie bo pączek dźwigać nie będę będąc w ciąży...
Dziewczyny a takie mam pytanko z ciekawości. Kiedy planujecie powiedzieć o ciąży rodzinie i w pracy?
A szefowi po 3 miesiącu?

A szefowi po 3 miesiącu?

Ja się pośpieszyłam i powiedzieliśmy jak byłam w 5tc. Byliśmy tak szczęśliwi i podekscytowani, ze nie wstrzymywaliśmy. Niedługo po tym poroniłam. Niefajnie było wszystkim mówić, ze już nie jestem w ciąży. Tym bardziej, ze nasze pierwsze dziecko jest tym „oczekiwanym” przez cała rodzine. Dodatkowy stres. Wiec wiem z własnego doświadczenia, ze lepiej poczekac :)
Teraz na pewno, jeśli zajdę drugi raz w ciążę, to będę grzecznie czekać do 12tc.

A szefowi po 3 miesiącu?
Ja nie wiem czemu ubzduralam sobie 10 tydzień [emoji23] chociaż moi rodzice dowiedzą się pewnie od początku bo na razie z nimi mieszkamy, a reszta w tym 10. W pracy jak tylko odwiedzę lekarza tak schodzę na "lekką", u nas dziewczyny bardzo szybko odchodzą i nie ma problemu :)

Kurze dziewczyny... nie wiem co się dzieje... Kalendarzyk pokazuje owulacje wczoraj. A śluz płodny i bóle owulacyjne były już wtorek-środa. Od wczoraj okropnie kluja mnie jajniki. I w ogóle mam brzuch jakbym miała w nim kamień. Nie mogę dobrze się wyprostować. I śluz taki dziwny, nigdy takiego nie miałam. Bardzo gęsty, biały i jest to dużo jak w dni płodne. Trochę wygląda jak ten płodny Ale to niemożliwe bym płodny śluz miała 8 dni... Jestem dzisiaj mega osłabiona, jak coś robię to zimne poty mnie zalewają. Kurde... To nie możliwe by 4 dni po owulacji, (nawet jeśli coś by się świeciło) miała takie objawy... zaczynam się martwić... Nigdy już po owu nie bolaly mnie ani brzuch ani jajniki. Ból zaczynał się dzień lub 2 przed okresem...

reklama
Hej,Hej. Robiłam test w piątek, była jedna kreska. Dzisiaj miesiączka 9 dni spóźniona 🥺🥺🥺 nie ukrywam,że za każdym razem gdy ja dostaję jest mi przykro, a teraz tym bardziej . Do tego nie mam pojęcia co mogło być powodem takiego przesunięcia się miesiączki. Nigdy mi się to nie zdarzyło.

Do góry