reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
Ja na początku chciałam odrazu l4, ale z czasem myślę że fajnie by było trochę popracować ale obstawiam że mi nie pozwolą [emoji1787]tak na przyszłość

@Verona26 ja także tylko czekam na wieść o ciąży i odrazu L4- na codzień mam kontakt z chorymi ludźmi, plus praca dosyć stresująca i w ciągłej presji czasu. Mój kiero podobnie- okropny, więc nawet nie mam zamiaru podejmować takiego ryzyka :)
@Daraa_94 czekamy na wyniki ! Koszty badań są straszne- zwłaszcza jak musisz porobić kilka oznaczeń to robi się z tego spora sumka:(

Mi też przykro jak się ktoś pyta kiedy i kiedy.. Ale co mam zrobić staramy się. Dziś czekam na swoje wyniki w piątek wyniki nasienia męża, ja 23. 01 endokrynolog
Moja rozmowa z teściową... :)
Screenshot_20200115_134325.jpeg

Tak
Mi też przykro jak się ktoś pyta kiedy i kiedy.. Ale co mam zrobić staramy się. Dziś czekam na swoje wyniki w piątek wyniki nasienia męża, ja 23. 01 endokrynolog
Moja rozmowa z teściową... :)
Zobacz załącznik 1068620
Tak to jest a ty juz sama nie wiesz co masz mowic nie , ja tez tak mialam z tesciowa az maz jej wkoncu powiedzial ze sie staramy no i ze jak bedzie to bedzie to sie swoja wnusia zajela i narazie jest spokoj . Ludzie powinni miec troche wyczucia

Dziewczyny prolaktyne i progesteron sie ttlko robi w 21 dc czy cos jescze a inne w 3-5 bo sie zgubiłam
I (2-4dc)
-mocz bad. ogólne
-OB
-glukoza
-ALT
-AST
-kreatynina
-białko całkowite
-FSH
-LH
-estradiol
-progesteron
-prolaktyna
-DHEAS
-androstendion
-testosteron wolny
-17-OH progesteron

II 21-23 dc(zaznaczyć który dc!)
-TSH
-FT4
-FT3
-anty-TPO
-anty-TG
-estradiol
-progesteron

III ciążowe
-toksoplazmoza IgG
-toksoplazmoza IgM
-różyczka IgG
-różyczka IgM
-CMV IgG
-CMV IgM
-p/c kardiolip. kl. IgG i IgM

Moje badania drugiej polowy musialam robic pozniej. Ja mam dluzsze cykle i pamietam, ze jak to robilam to mi wychodzily niskie. A teraz mam "chip" w ramieniu to nawet nie ma sensu robic.. wyciagne i zaczniemy badania

reklama
Do góry