reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
xTosia
przeglądałam Hani fotki, najbardziej mi się podoba to w koszu na pranie :-D a opis rewelacja hehe

Hehe straszna rozrabiara z niej się zrobiła :tak:

Ejjj dzwonił mój teściu i mówi do męża żeby nie kupować Hani na mikołaja ani pod choinkę kuchni :szok: Boże gdzie ja ją postawię :-( mąż mówi do mnie, że teraz w dużym pokoju to my znów będzie mieli dziecięcy pokój, którego się chcieliśmy pozbyć :-(

xTosia
może zróbcie przegląd zabawek i te zniszczone bądź takie którymi mała się nie bawi wynieście gdzieś na strych czy do piwnicy, zróbcie trochę miejsca na nowe , bo to ze dostanie na święta jest nie uniknione... ale nie martw się pobawi się trochę i jej się znudzi, takim dzieciom zazwyczaj się szybko nudzą zabawki ;-)

dziewczynki moje kochane
dołączy do nas pewna świetna mamusia. Poznałam ją w szpitalu, była tam z swoją 20dni młodszą od Nicolki córeczką - Milenką. Nazywa się (mamusia) Kasia i jest bardzo fajną kobietką. Bardzo ją polubiłam, a jej córeczka wygląda jak marzenie... Ma tak cudowne włoski jak córeczka Anekhy. Nie będę więcej teraz pisać, pewnie sama do nas napisze :-)

Kasiu - ja mimo że jeszcze nic nie napisałaś - witam Cię bardzo gorąco w naszym gronie. Mam nadzieję że miło będziesz z nami spędzać czas.

witajcie dziewczynki:)
Olciu....cieszę się ze juz jestes w domku przynajmiej nie martwię się tak bardzo....
Ja też serdecznie witam KASIĘ:) choć nie znam to serdecznie zapraszam:) Z resztą wszystkie sie kiedyś nie znałyśmy a teraz??:-) ;-)Super nam sie tu rozmawia i jak nie pisze albo chociaz nie poczytam Was to mi tęskno...

Anekha kochana Wracaj do nas:) mam nadzieje ze nastapi to szybko:)

A ja dziś też łażę z bólem głowy...strasznie mnie boli....posprzątałam niedawno bo czekałam na męża bo mój synuś mi ciagle płacze chyba mu zęby idą na dobre!!!:szok:
teraz bede robić kartkę dla siostry na urodziny! na chrzest juz zrobiłam:-: ale nie wiem czy ładna jak mi sie uda to wkleje zdjęcie potem:-)

Ilonka
Co do stópek Filipka. To mogę ci powiedzieć dwa sposoby jakie możesz wykonywać. Kiedyś rozmawiałam o tym z rehabilitantką Kewina. No więc:
jeśli Fifi stawia nóżkę do środka to ty go łaskocz po zewnętrznej stronie. Drugi taki domowy sposób ale to nie w każdych przypadkach jest dobry to założenie buta lewy na prawą a prawy na lewą a tak poza tym to chodzenie na bosaka. Ale wydaje mi się też że nie powinnaś się tym zbytnio zamartwiać bo mały jeszcze nie ma pewnych kroków. do 4 roku mogą być że tak powiem "odchyły" a jeśli nic się nie poprawi to wtedy jakieś ćwiczenia z rehabilitantem mogą być.
No ale ja lekarzem nie jestem więc to moje sugestie.

Witajcie mamuśki!!!Mam na imię Kasia,jak już Olka wcześniej wspominała jestem mamą 10 miesięcznej Milenki;)chciałabym tu czasem popisać z Wami i podzielić się swoimi rozterkami:)jak narazie jestem na etapie obserwowania jak to wszystko działa;-)Pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!!!!!!!!

Katarinka - fajnie że dołączyłaś do nas :-):-):-) Jak czuje się Milenka ? Mojej Nicoli biegunka już przeszła :tak: Mam nadzieję że wirus do nas nie wróci. Ze szpitala została mi mania mycia rąk xD A Tobie już przeszło?

reklama
Hej dziewczyny:-)Ale dziś mam za oknem piękne słońce ale jescze z filipkiem powstrzymam się od sapceru. zresztą spi sobie moja maruda mała. Od rana niewytrzymanie było z nim. Oglądał sobie album ze zdjęciami o i porwał jedną kartkę. więc mu zabrałam żeby ocalic resztę. To zrobił mi taką awanturę ze szok. Kopał nogami , rzucał się. A wył tak głosno , n i ocywści łzy jak grochy leciały. Ale nie dałam się złamać i przeczekałam to. W końcu sie uspokoił. Muse trochę być do niego bardziej konsekwętna o będzie mi na głowę wchodził . Zresztą już tego próbuje.A i powiem wam że dobrze zrobiliśmy pożyczając ten chodzik. Bo Filip już ładnie staje na nóżkach, mozna go prowadzac pod paszki. wiem że chodziki sa niezdrowe. Ale bez niego Fifi nie robiłby takich postępów w chodzeniu a przeciez w grudniu kończy rok .

Olka ciesze się bardzo ze juz dziecieczki masz zdrowe. Mój Filip też już zdrowy na szczęście. Ale pupka jeszcze sina.

Katarinka ja ciebie też witam serdecznie w naszym gronie.

Do góry