reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hejka dziś kopiąc w necie natknęłam się na :

Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)

u mnie puki co bez większych zmian :-(
życzę już teraz smacznego jajka i mokrego dyngusa
pozdrawiam papa

reklama
Cześc dziewczyny. Wiem że prawies sie nie odzywam ale szczerze mówiąc to nie mama kiedy nawet.Piszę do was bo mam problem.Mój Fifi jest dokarmiany mlekiem Enfamil(dla dzieci ulewających), ale już mu się nie ulewa i pediatra pozwoliła przejść na zwykłe np. Nan. Może któraś wie jak stopniowo przejśc na Nan?? Tak żeby nie było jakichś rewolucji z brzuszkiem.A tak wogóle to wesołych świąt wszystkim zyczę:)

bella21 ja poprostu zmienilam mleko z ta jednak roznica ze ja dawalam malemu Nan AR a pozniej przechodzilam poprostu na Nan wiec sie raczej zmiany nie obawilam.
A j aogolnie niby mam wolne al non stop jest cos do zrobienia jush mi sie wszystkiego odechciewa a Miki jeszcze do tego ma podwyszona temperature i strasznie marudny jest no nie jest tragicznie ale swietnie tez nie

Dzień dobry :)

właśnie wczoraj (czwartek) mieliśmy fałszywy alarm z Zuzu :-)-lekarz namawia na Dorotke...na USG po raz kolejny mówi Dorotka, że po charakterku pannicy pasuje ;-)Pomyslimy.... Wczoraj panika, ja hmm bóle+skurcze myśle to już...odczekałam chwilke przeszło..i niepotrzebnie powiedziałam o moich obawach mężowi... a mój Miś torba mnie w auto i do szpitala (byłam w takim szoku widząc tak zorganizowanego mojego ślubnego, że jak cielak poddałam się) a dziś (już po 24) siedze i piszemy z Zuzką.. a może Zosią.... ech podoba mi się to imie... tylko Michałowi nie :wściekła/y:
A i będę mieć prawdopodobnie cc jak będzie po terminie...tak czytam i szczerze to nie widziałam opinii dlaczego, ale już nie miałam siły sie dopytać....ponieważ wstyd jechać do szpitala ...jak tu nic pod eskortą policji i fałszywy alarm:crazy: glupio i tyle ,,pewnie Zuza schowała się ze wstydu za kolegów taty :-D

Nie przynudzam...ale... chciałam złożyć życzenia:

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja"

Buziole Asia w dwupaku ;-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

właśnie wczoraj (czwartek) mieliśmy fałszywy alarm z Zuzu :-)-lekarz namawia na Dorotke...na USG po raz kolejny mówi Dorotka, że po charakterku pannicy pasuje ;-)Pomyslimy.... Wczoraj panika, ja hmm bóle+skurcze myśle to już...odczekałam chwilke przeszło..i niepotrzebnie powiedziałam o moich obawach mężowi... a mój Miś torba mnie w auto i do szpitala (byłam w takim szoku widząc tak zorganizowanego mojego ślubnego, że jak cielak poddałam się) a dziś (już po 24) siedze i piszemy z Zuzką.. a może Zosią.... ech podoba mi się to imie... tylko Michałowi nie :wściekła/y:
A i będę mieć prawdopodobnie cc jak będzie po terminie...tak czytam i szczerze to nie widziałam opinii dlaczego, ale już nie miałam siły sie dopytać....ponieważ wstyd jechać do szpitala ...jak tu nic pod eskortą policji i fałszywy alarm:crazy: glupio i tyle ,,pewnie Zuza schowała się ze wstydu za kolegów taty :-D

Nie przynudzam...ale... chciałam złożyć życzenia:

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja"

Buziole Asia w dwupaku ;-)
No to kochana to lada dzien zostaniesz mamusia Jak nasi mezczyzni czasami potrafia zaskoczyc a szczegolnie w tak waznych chwilach oczywiscie pozytywnie sa momentami bardziej zorganizowani od nas hehe az normalnie nie mozna sie do tego przyznac Ale tylko czasami im sie to zdarza na szczescie Bo u mnie to jest tak ze Kochanie gdzie ja mam skarpetki Kochanie widzialas ta bluzke itp. Ehhh a co do czego zaskakuja tak ze braknie nam jezyka w buzce;-)Tez Wam zycze udanych spokojnych Swiat :-)no i oby wypieki potrawy byly wysmienite Bo ja jutro z tesciowa w kuchni walcze :tak:

bella
ja proponuję na początek np. (nie wiem jakie dostaje proporcje) 1 miarka nan i 3 enfamil i tak przez dwa dni, potem 2 miarki nan i 2 enfamil, później 3 miarki nan i 1 enfamil i tak dojdziesz tylko do nan
.

asia myslaca
No teraz to już lada moment więc będziemy czekać aż wrócicie razem do domu i zdasz nam relację. A co do porodu moja znajoma rodziła 2 tygodnie po terminie i siłami natury
.

Całusy dla Was

Na stole święcone, a obok baranek,
Koszyczek pełny barwnych pisanek
I tak znamienne w polskim krajobrazie
W bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.
Zielony barwinek, fiołki i żonkile -
Barwami stroją uroczyste chwile.
W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,
Gdy wielkanocne na stole śniadanie.

**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__**
___**__*____*__**_____**__*
____**_**__**_**________**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______
Jaj przepięknie malowanych,
Świąt wesołych, roześmianych.
W poniedziałek kubeł wody.
Szczęścia, zdrowia oraz zgody.
WESOŁEGO ALLELUJA!

*******@--@--@
******@------------@
****@-----------------@
***@--------------------@
**@-----------------------@­
**@-(\(\-----------/)/)--@­
**@-(=':')-------(':'=)----@
**@(..(")(")..(")(")..)----@
***@---------------------@
*****@----------------@
********@--@--@

Staropolskim obyczajem
dużo szynki życzę z jajem.
Niech zające i barany pospełniają Wasze plany,
niech to będzie czas uroczy
życzę miłej Wielkanocy!!!

reklama
asia myslaca - mnie się bardzo podoba imię Dorotka. Moja siostrunia młodsza ode mnie ma tak na imię... A i dużo można wymyślić z tym imieniem...
np. skróty: Dorotka, Dorusia, Dorcia, Doreczka....
lub moja siostra uwielbiała jak jej śpiewaliśmy: Ta Dorotka, ta malusia, ta malusia, tańcowała do golusia, do golusia, ciemną nocą....
trzymam kciuki żeby wszystko szybko, sprawnie i możliwie bezboleśnie poszło :-)

bella - polecam przechodzenie z mleczka na mleczko tak jak pisze Karolina.
Np. na 120ml wody 4 miareczki mleka w tym jedna tego nowego, potem dwie nowego... itd. Bo rewelacje z brzuszkiem przy zmianach mleczka mogą być nie miłe...
Pozdrawiam

Do góry