reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Tosiu a przeszły Ci już te bóle?
Co do Hani,to musisz być twarda.Wiem to z autopsji,bo Iza też tak sprawdzała,na ile może sobie pozwolić.Mam już za sobą etap,kiedy mięknie mi serce jak wymusza coś płaczem lub krzykiem.Nie możesz pozwolić,żeby to dziecko rządziło Tobą i ustalało granice.Tak jak również nie możesz pozwolić sobie przy niej na płacz z bezsilności albo na wybuch nerwów (choć z tym do dziś walczę).Bo wtedy będzie widziała,że może Cię złamać.To nie jest łatwe ani przyjemne.Ale tak trzeba.Być twardym i nie pozwalać na fanaberie.Opanowanie i stanowczość to najlepsze wyjście z sytuacji.Popłacze i jej przejdzie,a zobaczy że z mamą wcale nie jest tak łatwo.

Ostatnia edycja:
reklama
cześć laseczki:-)
Widzę,że każda ma jakieś dolegliwości zdrowotne:-( Zdrówka Wam życzę i pociechom także.My wczoraj byliśmy na ostatnim szczepieniu i mały już wczoraj dostał gorączki,przespał nockę i z rana znów gorączka.Do tej pory nic mi nie było po szczepieniach a teraz o.No ale co poradzić.3majcie się zdrowo

mi Filip tez juz zaczyna wymuszac krzykiem, rykiem, rzucaniem sie na podłoge...itp. ps. właśnie pomalował ścianę pisakiem;/) niestety ja czasami nerwowo nie mogę i się łamie albo krzykne na niego. czasami mam wrazenie ze moje dziecko ma mnie centralnie w d..pie bo zero reakcji na moje nerwy itp. ehh

laseczki mam pytanko: jakie farby do malowania ścian polecacie? nie drogie, wydajne i takie co dobrze kryją? chce sie w koncu wziąść za pokoj Filipa...a nie chce zeby to nas drogo wyszlo. znacie jakies stronki z inspiracjami na pokoj dziecka?? bede wdzieczna!

hej
ja w pracy kawke zrobilam bo usypiam:-)
my narazie zdrowi, odpukac Kuba od 3 tyg zycia nam niechoruje, oby jak najdluzej...a takto to łobuzuje jak niewiem...wymuszac tez zaczyna i krzyk,płacz ale nie ulegam..poplacze i przeastanie...dziadki to ulegaja ale ja tam twarda jestem...jak to sie moiw ktos jest od wychowania a ktos od rozpieszczania:-D:-D

ilonqA
ja juz patrze na necie wystroje pokojów, salonow...bo moze sie wprowadzimy w przyszlym roku...wiem ze z duluxa sa farby dobre moze nie najtansze ale dobre....tu u tesciow to jak malowalismy to kupilismy wiadro bialej o dolewalismy barwnikiu....oby jak najtaniej wyszlo...ale u siebie to juz bedziemy kupowaqc mysle duluxa albo inna ale juz kolor....mi sie np.podoba pokoj jak zroila Hannah w te paski...mozesz jakis kolor jeden zarzucic...na 2 przeciwlegle sciany i np. na 2 pozostale tapete....albo sciana w jednym kolorze...i naprzyklad mozesz kupic na allegro sa roznej wqielksci nalepki na sciane.....i moze sa w ksztalcie samochodow czy cos z chlopiecej branży,,,:-)

o prosze np cos takiego

naklejki na sciane scienne DRZEWA ORNAMENTY 150cm (970455305) - Aukcje internetowe Allegro

naprawde jest duzo fajnyc spraw...jak gdzies ogladalam wystrój pokoju dla dziecka..tylko to bylo dla dziewczynki...to miala rozowe sciany a na jednej scianie miala na bialo zrobionyu zamek...tez fajnie to wygladalo...jak gdzies cos zobacze to dam znac..bo w pracy ciagle siedze i ogladam wystroj chalupek

Tosiu a przeszły Ci już te bóle?

No właśnie nie przeszły więc poszłam do lekarza po pracy i okazało się, że mam zapalenie jelita grubego :baffled: Od dziś znów mam biegunkę i muszę stosować dietę (ciastka ryżowe i suchary). No i dał mi L4 do pt, co akurat jest pozytywną stroną całej sytuacji ;-)

Ja rano miałam iść do lekarza "zakaźnika" i wyobraźcie sobie, że zadzwonili z przychodni, że p.doktor zadzwoniła, że jej nie będzie :wściekła/y: Ostatnio też tak franca zrobiła. Więc zadzwoniłam do pracy czy mogę przyjść jednak, bo szkoda mi dnia wolnego. Ehh super traktują człowieka lekarze :-(

Ilonqa
Ja nie pomogę, bo po prostu pojechałam do sklepu i kupiłam :sorry2:

Cześc wszystkim.

Dzisiaj z rana pojechałam z Filipem do lekarza. Dała nam skierowanie na badania i do laryngologa sprawdzić uszy. No i wyszła zapalenie uszu. W badaniach tez wyszła infekcja. Laryngolog powiedział że często tak jest że leczy się gardło, niby wszystko ok i nagle uszy wychodzą. Dostaliśmy jeszcze 10 zastrzyków. Więc do poniedziałku jeździmy 2 razy na zastrzyk. Tak mi szkoda mojego brząca bo juz jak wchodzimy do przychodni to płacze strasznie. Ale trzeba. No i ja też przeziębiona na maksa. Nos mam strasznie zapchany, że oddycjhać nie mogę. Ale jakoś przejdzie.

cześć laski !
ja też się melduję po świątecznie !
widzę,że same choróbska a więc zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia !

u mnie nic nowego, dostałam w końcu @ ale jakaś taka skromna... tak czy siak porzucam wszelkie pomiary, obserwacje i polowanie na owu,niech się dzieje wola nieba !:-) pozdrawiam wszystkie !

hej kochane
rowniez witam poswiatecznie :-) Za oknem slonce swieci wiec dzis na spacerki pojdziemy..wczoraj tez bylismy bo ladna pogoda byla wiec dzis tez skorzystamy z urokow slonca :-pW sobote tesciowa przyjezdza ze szwagrem bo Wiki nie widzieli od poczatku grudnia :-phehe se pewnie pomyslicie ze ograniczam kontakty z babcia ale nie poprostu dzieli na 120 km a nas nie stac na ujezdzanie raz w miesiacu...szwagier zdal prawko i moj maz poszuka mu tu auto bo szwagier to szukac nie umie zawsze go naciagna na jakies gowno bo wczesniej smigal bez prawka :-pi kupowal baki :-p:-pwiec teraz oni do nas beda mogli przyjezdzac hehe ta sama droga :-D
Martilla to do dziela kochana :-)
bella no ale sie uczepily was te chorobska....a kysz a kysz.... zdrowka zycze :tak:
ilonka tak nieraz czytam jak dziewczyny do ciebie pisza to fajnie nik przekrecaja :-p:-p:-pale ja kiedys przez to "q" tez nie wiedzialam czy masz w imieniu czy za imieniem :-p

reklama
ilonka tak nieraz czytam jak dziewczyny do ciebie pisza to fajnie nik przekrecaja :-p:-p:-pale ja kiedys przez to "q" tez nie wiedzialam czy masz w imieniu czy za imieniem :-p

AAAAAAAA hahahahahaha ja się dopiero teraz zorientowałam :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

Witam w ten jakże pięknie zapowiadający się czwartkowy dzionek :-D Zaraz biorę się za sprzątania korzystając z L4 :-D Mąż oczywiście wynalazł sobie milion zajęć żeby z domu wybyć więc włączyłam sobie pierwszą płytę Rihanny, która b.optymistycznie mnie nastraja i zabieram się za robotę :laugh2:

Do góry