reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Asia_myslaca -GRATULACJE PIĘKNEJ CÓRECZKI!!! Dyskomfortem staraj się nie przejmować, przecież dla takiego cudnego maleństwa warto "troszkę" się poświęcić ;-)

xTosia - przyjedź z małą do mnie hihi... mój Damianek będzie miał się z kim bawić, ja będę miała o wiele bardziej wesolutko (co trzy dzieciaczki to nie dwa hihihi) a Ty będziesz mieć chwilkę do siebie np. na nauke a może sobie też trochę pogadamy, temat pewnie sobie szybko znajdziemy... :-):-):-)

Bebolek - czekamy na kolejne rewelacje :-) Oczywiście staranka o kolejną dzidzię to świetny pomysł... Kto wie może i ja kiedyś jeszcze się skuszę - dzieci rosną za szybko ehhh

a tak na marginesiku to nie wie któraś co z tą depresją podczas brania tabletek "anty"???

POZDRAWIAM WSZYSTKIE!!!

reklama
Cześć!;-)Mikołajowi wczoraj wyszła górna 5tka a dziś znalazłam drugą też górną:-D.Mały niedawno usnął.Rano spał tylko 40 min:wściekła/y:.Po obiadku poszliśmy na spacer i jak wróciliśmy dostał butlę mleka(dodałam już troszkę tego z kartonu)i po wielkich krzykach w końcu udało mu się usnąć:tak:.Ale to pewnie przez te zęby tak zachowuje się.

Asia
Gratuluje przeslicznej coreczki :tak:

A Miki ostatnio gadula sie zrobil gada do wszystkiego a jaka frajde mu to sprawia maly rozrabiaka a tak poza tym to mam sprzatania i pranie pelen dom ale zostawie to sobie na jutro dzisaj mi sie juz nic nie chce:-pNie dawno bylam u kolezenki ona ma miesieczna coreczke taka malenka a Mikolaj do niej taki duzy a jeszcze chwile temu byl jak ta mala jednak ten czas szybko leci:happy:

asia
moje serdeczne gratulacje! matko jedyna jak to szybko zleciało , a wydaje się że nie tak dawno nam pisałaś o fasolce... Boże świat oszalał,że tak pędzi:-) jeszcze raz gratuluję ślicznej córci

no czas leci trochę za szybko... no ale niestety nie da się go zatrzymać czy też cofnąć

a co u Marcy i Tulipanka ??? Z ciężaróweczek już chyba tylko one zostały... Na kiedy macie laski terminy???

Tak się teraz chwilkę zadumałam, dopiero co Sylwester był, północ i witanie Nowego Roku, mój poród i pierwsze dni Nicolki a mała ma już cztery i pół miesiąca. Ja chyba większość czasu spałam. Ehhh.... a mój Damianuś już trzy lata i cztery i pół miesiąca. Za szybko jak na mnie :tak:

witam
co tu tak cicho ? Moja Nicolka ma znów ciężki dzionek... ehhh.... Moja mała jak raz posmakowała mleka (Bebiko1) z dodatkiem kaszki o smaku bananowym Bobovita, tak już od tego czasu (około miesiąc) nie chce pić samego mleka. Tak więc muszę jej zawsze dosypywać tej kaszki do mleka. Daję jej na 150 ml wody, 5 płaskich miareczek Bebiko i 2miareczki kaszki. Mleko robi się takie jakby trochę zagęszczone kaszką i mała pije tą "mieszankę" z butelki. Niestety są tego minusy bo mała ma zatwardzenia. Biedna męczy się i męczy, po około 24 - 32 godzinach traci apetyt, no i w ruch idą np. czopki glicerynowe mimo czopka małej i tak nie idzie łatwo i muszę jej pomagać innymi sposobami. Czytałam na jakiejś stronie o zatwardzeniach u niemowląt i radą były leki: Lactulosum, Duphalac lub Normalac. Stosowałyście je kiedyś u swoich maleństw ???
Przejdę sie chyba z małą w poniedziałek do naszej pani dr. może coś nam poradzi. Aha dodam że mała pije herbatki (jabłko z melisą - bo innej nie chce pić), czasem "zgodzi się" na wypicie herbatki Plantex. Ale niestety pojenie nie pomaga jej z zatwardzeniami :-:)-:)-:)-(
Idę do malutkiej... papa

Ola
Idź do lekarza, bo takie "pomaganie" dzidzi nie wyjdzie jej na dobre, bo przyzwyczai się i nie będzie umiała sama się załatwić. Moja koleżanka miała takie problemy z kupką u córeczki i lekarka powiedziała, że pomaganie w ostateczności, mała musiała sobie radzić sama. Eh z tymi naszymi dzieciaczkami to 100 światów.

A moja Hania dalej ma katar, a za tydz. mam iść na szczepienie :baffled: niby na dworze ładna pogoda, ale strasznie dziś wiało i uciekłyśmy ze spaceru, bo aż Hani piaskiem po buźce zawiało. Dziś cały dzień same, z resztą tak już prawie od tyg., bo mąż ciągle w pracy, a ja jutro mam zaliczenie i na szczęście termin "0" bo nic nie umiem :baffled: raz, że przy Hani się nie da uczył, bo wyrywa mi notatki, a dwa, że przedmiot prowadzi babka, która nas ma pierwszy semestr i nie wie co i jak i dała ksera do zajęć, ale chyba minęła się z tym o czym chciała na zajęciach mówić, bo w kserówkach tego nie ma i jak ja mam się do egz. przygotować :wściekła/y: zrobiła 2 zajęcia, a z 3cich nas zwolniła, bo źle się czuła i teraz nie wiem jak napisz ten egz.

Hania już coraz częściej porusza się na nóżkach, a nie raczkuje, ale praktycznie tylko wtedy gdy ma coś w rączce :-) no i od wczoraj udało się nam 2 razy siku na nocnik zrobić :-) Wchodzi już wszędzie na łóżka i muszę jej teraz cały czas pilnować żeby nie wlazła i nie spadła.

No to tyle z sobotniej relacji :-) Buziaczki

Olcia
mo Kubcio po 3-4 dni nie robi kupci i wlasnie dzis mu niestety pomoglam termmetrem:zawstydzona/y: bo juz 4 dzien....ide naszczepienie w przyszlym tyg i pogadam bo robi sie to meczace....niby go nic nie boli bo smieje sie nygusek ciagle ale kurde no 4 dni?????
daje mu bebilon pepti i moze po tym?
a my dzis sie wzielismy za lazienke kupilismy plytki mialy byc najtansze bo bedziemy mieszkac moze z 2 lata u tescow dopoki domu niepostawimy , to cos komus inwestowac to wydalismy ponad 1000zł...hehe a mialo byc gora 400zł za plytki...ale jestem zadowolona;-)

pozdrawiam:-)

reklama
Dziewczyny,nawiązując do kupek,to Iza miała okropne zatwardzenia zanim przeszliśmy na Nutramigen.Było to niestety od nietolerancji białek,czyli tej nieszczęsnej skazy białkowej.Wcześniej jeszcze wspomagająco podawałam jej Debridat.Po Nutramigenie na szczęście było już ok.
Olka wiesz że moja Iza nie może pić tej herbatki jabłkowej z melisa?Po niej wogóle nie mogła sięzałatwić.Robiła twarde bobki jak kózka,a ile płaczu przy tym było....2 czy 3 razy próbowałam i za każdym razem po tej herbacie tak było.
Ogólnie to idź z tym do lekazra,bo przyczyn może być wiele,a tak jak xTosia pisała,takie pomaganie nie wychodzi dziecku na dobre.

Do góry