reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Jakby coś to w miarę możliwości mogę pomóc co do interpretacji i oznaczeń w wykresie:) Pod warunkiem, że temperatura mierzona od początku cyklu (czyli od mniej więcej 4-5 dnia) :)
Zjadłam całą czekoladę, chyba się zerzyg... A w głowie dalej się kręci tak, że przy ścianach chodzę.

reklama
Ja odstawiłam tabletki w zeszłym roku w lipcu, ale póki co to sobie myśleliśmy, że jak się uda to ok...no ale od pół roku nic więc stwierdziłam, że się muszę tym zająć na poważnie. Stąd zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i postanowiłam zacząć obserwować, no i badania muszę zacząć robić ja i mąż, bo o niego się bardziej obawiamy. On ma astmę (na którą bierze silne leki) i dość stresującą pracę więc to wszystko nie pomaga.

testy owulacyjne tez mam zamiar robic, ale jako,s mi sie nie wydaje zeby były zbyt wiarygodne
w lutym robiłam sobie testy owulacyjne tak zeby zobaczyc jak to działa i robiłam tak jak na opakowaniu pisali, chyba w 12 dc zaczełam i był negatyw, w 14 chyba jakos juz pozytywny, potem przez 5 dni pozytywny, a potem dla ciekawości zrobiłam chyba juz jakoś w 26 dn i tez był pozytywny, to cos nie tak chyba ;/
ano jak silne leki bierze, z organizmem człowieka to nigdy nic nie bedzie pewne, lepies sie przebadac :)

Mi test owulacyjny pokazał ok według moich wyliczeń, zazwyczaj mam 28 dniowe cykle ale co jakiś czas mi wypada dłuższy koło 32 dni i niestety trafiłam na ten dziwny cykl z testami owulacyjnymi. Robiłam od 11 dnia według instrukcji, a dopiero 17 dnia wyszedł mi pozytywny i potem jeszcze przez 3 dni, ale moja Pani ginekolog powiedziała, że ok, bo on wskazuje najwyższe stężenie LH i wtedy zaczyna pokazywać się pozytywnie, taki stan może się utrzymać parę dni, no ale to dopiero połowa sukcesu, że LH wzrasta. No i w związku z tym, że mi owulacja wypadła tak późno to się spodziewałam, że i @ się przesunie i sprawdziło się idealnie, przyszła po 14 dniach od pozytywnego testu.Zakładając że cała reszta jest ok, że pęcherzyk pęka i nie jest pusty, to można w ten sposób wyznaczyć owulację. Ale podobno u niektórych to stężenie LH jest na tyle niskie, że testy tego nie wykazują, a owulacja jest.
W moim przypadku wydaje mi się, że to działa, więc zanim nie nauczę się sama wyznaczyć owulacji, to muszę się nimi powspierać, kupiłam te na allegro najtańsze w tym cyklu więc je sprawdzę, bo poprzednio używałam takich z apteki.

ja własnie miałam z apteki, tez mam 28 dni, tzn od stycznia miałam tak, bo wczesniej tabletki odstawiłamw połowie opakowania i mi ie poprzestawiało ;p
a na allegro są tansze niz w aptece? to chyba sobie zamówie

Bzibziok, ja używam takich z allegro i u mnie w terminie spodziewanej owulacji (i z wyliczeń i z mierzenia temp.) pokazuje się bada kreska, jaśniejsza od tej kontrolnej a to oznacza brak owulacji, no ale może ja po prostu mam mało tego hormonu, bo już 3 cykle z rzędu jaśniejsza kreska pojawiła się we właściwym terminie.

Jakby coś to w miarę możliwości mogę pomóc co do interpretacji i oznaczeń w wykresie:) Pod warunkiem, że temperatura mierzona od początku cyklu (czyli od mniej więcej 4-5 dnia) :)
Zjadłam całą czekoladę, chyba się zerzyg... A w głowie dalej się kręci tak, że przy ścianach chodzę.

Mynia, to ja jeszcze pomierzę ze 2-3 dni tempkę i Ci podeślę mój wykresik do analizy:) mierzyłam od 6 dnia:)

a w tym cylku robiłam testu owu z allegro i wyszły mi przez dwa dni pozytywne, tzn pierwszego dnia do południa i po południu robiłam - w obu przypadkach dwie grube krechy mi się pokazały, a drugiego dnia tez zrobiłam dwa też grube widoczne krechy wrecz powiedziałabym, że przez moment wydały się mocniejsze niż ta kontrolna;) jeśli chodzi o termin kiedy te testy wyszły pozytywne, to w sumie prawidłowo z dniami cyklu, i temp... o ile dobrze ją interpretuję...

niemniej po jednym cyklu nie chcę wyrokować czy są dobre czy nie.. sprawdzę jeszcze w następnym jak coś:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny ja dziś nie dałam rady iść do pracy tak mnie plecy bolą :(

widzę, że humorki dopisują dzisiaj... ja właśnie wstawiłam zupkę i myślę co na drugie danie zrobić... macie jakieś pomysły ... sprawdzone, które by zadowoliły mojego mężusia, który jest raczej mięsożerny :) :-D:-D:-D

Jeju jak się człowiek stara o dzidzi to ten czas jakoś tak pomału leci między kolejnymi testowaniami ... ja już bym chciała wiedzieć czy się udało... w sumię trafiłam w sam środek więc może może... trzymam kciukasy za Was wszystkie :)

Do góry