reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Jakby coś to w miarę możliwości mogę pomóc co do interpretacji i oznaczeń w wykresie:) Pod warunkiem, że temperatura mierzona od początku cyklu (czyli od mniej więcej 4-5 dnia) :)
Zjadłam całą czekoladę, chyba się zerzyg... A w głowie dalej się kręci tak, że przy ścianach chodzę.

reklama
Ja odstawiłam tabletki w zeszłym roku w lipcu, ale póki co to sobie myśleliśmy, że jak się uda to ok...no ale od pół roku nic więc stwierdziłam, że się muszę tym zająć na poważnie. Stąd zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i postanowiłam zacząć obserwować, no i badania muszę zacząć robić ja i mąż, bo o niego się bardziej obawiamy. On ma astmę (na którą bierze silne leki) i dość stresującą pracę więc to wszystko nie pomaga.

testy owulacyjne tez mam zamiar robic, ale jako,s mi sie nie wydaje zeby były zbyt wiarygodne
w lutym robiłam sobie testy owulacyjne tak zeby zobaczyc jak to działa i robiłam tak jak na opakowaniu pisali, chyba w 12 dc zaczełam i był negatyw, w 14 chyba jakos juz pozytywny, potem przez 5 dni pozytywny, a potem dla ciekawości zrobiłam chyba juz jakoś w 26 dn i tez był pozytywny, to cos nie tak chyba ;/
ano jak silne leki bierze, z organizmem człowieka to nigdy nic nie bedzie pewne, lepies sie przebadac :)

Mi test owulacyjny pokazał ok według moich wyliczeń, zazwyczaj mam 28 dniowe cykle ale co jakiś czas mi wypada dłuższy koło 32 dni i niestety trafiłam na ten dziwny cykl z testami owulacyjnymi. Robiłam od 11 dnia według instrukcji, a dopiero 17 dnia wyszedł mi pozytywny i potem jeszcze przez 3 dni, ale moja Pani ginekolog powiedziała, że ok, bo on wskazuje najwyższe stężenie LH i wtedy zaczyna pokazywać się pozytywnie, taki stan może się utrzymać parę dni, no ale to dopiero połowa sukcesu, że LH wzrasta. No i w związku z tym, że mi owulacja wypadła tak późno to się spodziewałam, że i @ się przesunie i sprawdziło się idealnie, przyszła po 14 dniach od pozytywnego testu.Zakładając że cała reszta jest ok, że pęcherzyk pęka i nie jest pusty, to można w ten sposób wyznaczyć owulację. Ale podobno u niektórych to stężenie LH jest na tyle niskie, że testy tego nie wykazują, a owulacja jest.
W moim przypadku wydaje mi się, że to działa, więc zanim nie nauczę się sama wyznaczyć owulacji, to muszę się nimi powspierać, kupiłam te na allegro najtańsze w tym cyklu więc je sprawdzę, bo poprzednio używałam takich z apteki.

ja własnie miałam z apteki, tez mam 28 dni, tzn od stycznia miałam tak, bo wczesniej tabletki odstawiłamw połowie opakowania i mi ie poprzestawiało ;p
a na allegro są tansze niz w aptece? to chyba sobie zamówie

Bzibziok, ja używam takich z allegro i u mnie w terminie spodziewanej owulacji (i z wyliczeń i z mierzenia temp.) pokazuje się bada kreska, jaśniejsza od tej kontrolnej a to oznacza brak owulacji, no ale może ja po prostu mam mało tego hormonu, bo już 3 cykle z rzędu jaśniejsza kreska pojawiła się we właściwym terminie.

Jakby coś to w miarę możliwości mogę pomóc co do interpretacji i oznaczeń w wykresie:) Pod warunkiem, że temperatura mierzona od początku cyklu (czyli od mniej więcej 4-5 dnia) :)
Zjadłam całą czekoladę, chyba się zerzyg... A w głowie dalej się kręci tak, że przy ścianach chodzę.

Mynia, to ja jeszcze pomierzę ze 2-3 dni tempkę i Ci podeślę mój wykresik do analizy:) mierzyłam od 6 dnia:)

a w tym cylku robiłam testu owu z allegro i wyszły mi przez dwa dni pozytywne, tzn pierwszego dnia do południa i po południu robiłam - w obu przypadkach dwie grube krechy mi się pokazały, a drugiego dnia tez zrobiłam dwa też grube widoczne krechy wrecz powiedziałabym, że przez moment wydały się mocniejsze niż ta kontrolna;) jeśli chodzi o termin kiedy te testy wyszły pozytywne, to w sumie prawidłowo z dniami cyklu, i temp... o ile dobrze ją interpretuję...

niemniej po jednym cyklu nie chcę wyrokować czy są dobre czy nie.. sprawdzę jeszcze w następnym jak coś:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny ja dziś nie dałam rady iść do pracy tak mnie plecy bolą :(

widzę, że humorki dopisują dzisiaj... ja właśnie wstawiłam zupkę i myślę co na drugie danie zrobić... macie jakieś pomysły ... sprawdzone, które by zadowoliły mojego mężusia, który jest raczej mięsożerny :) :-D:-D:-D

Jeju jak się człowiek stara o dzidzi to ten czas jakoś tak pomału leci między kolejnymi testowaniami ... ja już bym chciała wiedzieć czy się udało... w sumię trafiłam w sam środek więc może może... trzymam kciukasy za Was wszystkie :)

Do góry