reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
ja tez nie do konca wiem o co w chodzi w tych kalendarzach :D
zaczynam mierzyć temp rano jak tylko będe mieć pierwszy dzien cyklu, a narazie nie wiem kiedy to nastapi :p

Bzibziok a Ty sie juz starałaś? czy dopiero zaczynasz teraz?

ja nie wiem gdzie ustawić tą granicę wyższych temperatur.. ustawiłam tak mniej więcej gdzie zaczęły ewidentnie rosnąć... i wg tych ustawień wyszło mi, że jeśli była owulka to wcześniej niż miała teoretycznie być... ehhh.. no zobaczymy jak będzie w następny cyklu...ależ to się ciągnie... 11 dni do @ jeszcze ehh... hm... no tak tylko jak owulka była wcześniej to @ też będzie wcześniej niż miała być...
ale my to mamy skomplikowane...

Mgiełka a co to za super czuły test ? jak on sie dokładnie nazywa? :)
a na DOZ nie patrzyłaś? tam można zamówić online
ja tez bym chętnie taki czuły kupiła !

castagnus kupiony :)

on się nazywa acon super czuły zobacz sobie na google jak on wygląda, a miałam zamówić na doz ale on kosztuje 11zł a zamówienie powyzej 20 trzeba więc mysle czy jeszcze coś potrzebuje do domu, będe jechać do przedszkola to skocze jeszcze do jednej moze tam będzie

sihaya: a może tą granice to jakoś inaczej sie wyznacza? ja nic z tego nie wiem ;d;d w tym cyklu to nawet temperature źle liczyłam bo nie z rana :p hehe śluzu żadnego nie mam, nic mnie nie boli jak mam mieć okres wiec ja praktycznie nic tam nie moge powpisywac :D hehe jedynie temp musiałaby być dobrze mierzona :d

Mgiełka: dzieki, zaraz sobie zobacze, narazie chyba jeszcze będe czekać .. nie wiadomo co z tym moim okresem.. moze sie spoźnić .. ale oby go wcale nie było ;[[ bo na prawde staraliśmy w te najwazniejsze dni i aż dla mnie to jest chore ze niby starasz sie w dni płodne a nie wychodzi i nie wychodzi ;/;[
zbyt trudne jest to rozmnażanie :D

ojj mi tez ;[;[;((( a juz miałam taka nadzieje ze dzis rano zobacze II ;/
ale castagnus juz zażyty więc spoko ;p

mam nadzieje ze @ nie przyjdzie

ja tez nie do konca wiem o co w chodzi w tych kalendarzach :D
zaczynam mierzyć temp rano jak tylko będe mieć pierwszy dzien cyklu, a narazie nie wiem kiedy to nastapi :p

Bzibziok a Ty sie juz starałaś? czy dopiero zaczynasz teraz?

Ja odstawiłam tabletki w zeszłym roku w lipcu, ale póki co to sobie myśleliśmy, że jak się uda to ok...no ale od pół roku nic więc stwierdziłam, że się muszę tym zająć na poważnie. Stąd zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i postanowiłam zacząć obserwować, no i badania muszę zacząć robić ja i mąż, bo o niego się bardziej obawiamy. On ma astmę (na którą bierze silne leki) i dość stresującą pracę więc to wszystko nie pomaga.

reklama
ja nie wiem gdzie ustawić tą granicę wyższych temperatur.. ustawiłam tak mniej więcej gdzie zaczęły ewidentnie rosnąć... i wg tych ustawień wyszło mi, że jeśli była owulka to wcześniej niż miała teoretycznie być... ehhh.. no zobaczymy jak będzie w następny cyklu...ależ to się ciągnie... 11 dni do @ jeszcze ehh... hm... no tak tylko jak owulka była wcześniej to @ też będzie wcześniej niż miała być...
ale my to mamy skomplikowane...
a co do wyznaczania granic, to jeszcze nie wiem bo nie doszłam do tego etapu, bo dopiero mi się @ skończyła, a ja się opóźniłam więc wczoraj zaczęłam mierzyć.

Do góry