reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
ja tez nie do konca wiem o co w chodzi w tych kalendarzach :D
zaczynam mierzyć temp rano jak tylko będe mieć pierwszy dzien cyklu, a narazie nie wiem kiedy to nastapi :p

Bzibziok a Ty sie juz starałaś? czy dopiero zaczynasz teraz?

ja nie wiem gdzie ustawić tą granicę wyższych temperatur.. ustawiłam tak mniej więcej gdzie zaczęły ewidentnie rosnąć... i wg tych ustawień wyszło mi, że jeśli była owulka to wcześniej niż miała teoretycznie być... ehhh.. no zobaczymy jak będzie w następny cyklu...ależ to się ciągnie... 11 dni do @ jeszcze ehh... hm... no tak tylko jak owulka była wcześniej to @ też będzie wcześniej niż miała być...
ale my to mamy skomplikowane...

Mgiełka a co to za super czuły test ? jak on sie dokładnie nazywa? :)
a na DOZ nie patrzyłaś? tam można zamówić online
ja tez bym chętnie taki czuły kupiła !

castagnus kupiony :)

on się nazywa acon super czuły zobacz sobie na google jak on wygląda, a miałam zamówić na doz ale on kosztuje 11zł a zamówienie powyzej 20 trzeba więc mysle czy jeszcze coś potrzebuje do domu, będe jechać do przedszkola to skocze jeszcze do jednej moze tam będzie

sihaya: a może tą granice to jakoś inaczej sie wyznacza? ja nic z tego nie wiem ;d;d w tym cyklu to nawet temperature źle liczyłam bo nie z rana :p hehe śluzu żadnego nie mam, nic mnie nie boli jak mam mieć okres wiec ja praktycznie nic tam nie moge powpisywac :D hehe jedynie temp musiałaby być dobrze mierzona :d

Mgiełka: dzieki, zaraz sobie zobacze, narazie chyba jeszcze będe czekać .. nie wiadomo co z tym moim okresem.. moze sie spoźnić .. ale oby go wcale nie było ;[[ bo na prawde staraliśmy w te najwazniejsze dni i aż dla mnie to jest chore ze niby starasz sie w dni płodne a nie wychodzi i nie wychodzi ;/;[
zbyt trudne jest to rozmnażanie :D

ojj mi tez ;[;[;((( a juz miałam taka nadzieje ze dzis rano zobacze II ;/
ale castagnus juz zażyty więc spoko ;p

mam nadzieje ze @ nie przyjdzie

ja tez nie do konca wiem o co w chodzi w tych kalendarzach :D
zaczynam mierzyć temp rano jak tylko będe mieć pierwszy dzien cyklu, a narazie nie wiem kiedy to nastapi :p

Bzibziok a Ty sie juz starałaś? czy dopiero zaczynasz teraz?

Ja odstawiłam tabletki w zeszłym roku w lipcu, ale póki co to sobie myśleliśmy, że jak się uda to ok...no ale od pół roku nic więc stwierdziłam, że się muszę tym zająć na poważnie. Stąd zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i postanowiłam zacząć obserwować, no i badania muszę zacząć robić ja i mąż, bo o niego się bardziej obawiamy. On ma astmę (na którą bierze silne leki) i dość stresującą pracę więc to wszystko nie pomaga.

reklama
ja nie wiem gdzie ustawić tą granicę wyższych temperatur.. ustawiłam tak mniej więcej gdzie zaczęły ewidentnie rosnąć... i wg tych ustawień wyszło mi, że jeśli była owulka to wcześniej niż miała teoretycznie być... ehhh.. no zobaczymy jak będzie w następny cyklu...ależ to się ciągnie... 11 dni do @ jeszcze ehh... hm... no tak tylko jak owulka była wcześniej to @ też będzie wcześniej niż miała być...
ale my to mamy skomplikowane...
a co do wyznaczania granic, to jeszcze nie wiem bo nie doszłam do tego etapu, bo dopiero mi się @ skończyła, a ja się opóźniłam więc wczoraj zaczęłam mierzyć.

Do góry