reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

ja mam skończę 24 w sierpniu a mąż 25. W czerwcu bronił magistra z prawa, nie dostał się na aplikację i szukał pracy w zawodzie prawniczym. dopiero od marca się udało :)
Agus - ja w zasadzie nie mam żadnych objawów od owulacji aż do @. Dopiero w dniu @ przychodzi straszny ból w dole brzucha.

reklama
Aguś ja to już tydzień przed płaczę... mam deprechę tak jak teraz... ogólnie emocjonalnie głównie odczuwam. Na dzień przed zaczyna mnie boleć brzuszek i łydki, strasznie bolą łydki!!! Nigdy nie odczuwałam nic w okolicach piersi, ale ten humor to pamiętam od pierwszej miesiączki w wieku 11 lat. Czyli już 19 lat się tak męczę. Jak sobie przypomnę, że się rozpłakałam kiedyś w pracy bo kolega wypił mi kawę...:) hihi Na szczęście kolega bardzo dobry i rozumiał dlaczego tak zareagowałam:)

kurczę, ale to dziwne..każdy przechodzi to na swój sposób..Aga u Ciebie rzeczywiście można pomylic to z objawami ciążowymi..
włączyłam sobie m jak milosc :p
szukam też jakis pomysłów na zajęcia dla dzieciaków..wiosna, wielkanoc...

Puszka to super, że mąż po prawie ! rewelacja ! :-)

Mynia heheh to masz dobrze, bo ja odczuwam tragedię.
A w ogóle jeśli to nie tajemnica to jak dostałyście pierwszą @ i gdzie i kiedy?

Bo ja miałam straszny przypał. Ubrałam spodnie w kolorze bardzo jasnego różu i całe spodnie mi zalało. miałam 12 lat... i byłam wtedy w szkole. Musiałam zadzwonić do mamy, żeby po mnie przyjechała i pani dyrektor szkoły dawała mi podpaski. hehe

no juz po kąpieli zmykamdo wyrka na m jak miłosc potem wróce na razie cisza zobaczymy co sie dzieje. Mnie kikla dniprzed @włańcza sie apyetyt i ból brzucha...
A pierwszą @ dostałąm w wieku 12.5 1 lipca to była maskara :/ zalało mnie jak rodzącą wody :D

ja to się jakoś nie mogę nigdy wstrzelić czasowo do Was.. znów na końcu będę gratulować i się zachwycać....

Syneczki GRATULUJE! oby dalej tak pięknie fasola rosła - może będzie tym piłkarzem skoro tak kopie:D

ja też zdechłam popołudniu, musiałam się położyć bo jakoś opadłam z sił kompletnie...
i w ogóle humor taki do kitu przez tą dopołudniową biurokrację...

a dolegliwości przed@ to ja mam tak od tygodnia przed.. choć ostatnio nie miałam żadnych...
ale nic specjalnego, za to w czasie @ to jest cyrk... taki ból lędźwi że po ścianach można chodzić - nawet na piłce ćwiczenia nie pomagają, ani żadne inne.. i "robaki" w brzuchu i ból brzucha

o matko! Agacynda.. to miałaś wesoło... :|
ja jakoś nie pamietam tego dnia... ale byłam mniej więcej 5-6 klasa szkoły podstawowej i nie chciałam się przyznać mamie...!! bo... parę dni wcześniej kuzynka u nas była (2 lata starsza ode mnie) i się chwaliła, że stała się prawdziwą kobietą...więc to że ja dostałam było dla mnie obciachem.. że jak to ja, taka mała a już, tydzień po starszej kuzynce... oczywiście wydało się po paru dniach jak mamie podpasek dziwnie ubyło:D

Ostatnia edycja:
Puszka to super, że mąż po prawie ! rewelacja ! :-)

Mynia heheh to masz dobrze, bo ja odczuwam tragedię.
A w ogóle jeśli to nie tajemnica to jak dostałyście pierwszą @ i gdzie i kiedy?

Bo ja miałam straszny przypał. Ubrałam spodnie w kolorze bardzo jasnego różu i całe spodnie mi zalało. miałam 12 lat... i byłam wtedy w szkole. Musiałam zadzwonić do mamy, żeby po mnie przyjechała i pani dyrektor szkoły dawała mi podpaski. hehe

Nie zły początek :)

Ja nie pamiętam kiedy to było ale przy @ dostaję takich bóli, że tylko szpital i szczygła w pupę :(

Agacynda - fajna historia ;) ja swoją pierwszą @ dostałam dość późno bo w 3 gimnazjum. Pamiętam że to był weekend. Wstałam rano i zobaczyłam krew. Z uwagi na to że byłam dosyć duża ;P wiedziałam co sie dzieje. Poszłam do mamy i powiedziałam " Mamuś jestem już kobietą" hehe :)

reklama
ja miałam 12 lat, pamietam że przez kilka dni brudziłam majciochy czymś heh, potem powiedziałam mamie ze to chyba okres choc w ogole nie miałam pojęcia co to ten okres jest...hehe, mama była dumna, że ma małą kobietkę w domu :p

Do góry