reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Poważnie??? hehe...:) Ja nie jadłam juz chyba ze 3 lata. Mój Maż nie lubi więc nie ma jej w naszym jadłospisie;) ale wczoraj jak byłam na zakupach to mnie naszło i postanowiłam kupić dla siebie samej:)

Agacynda, dziewczyny, macie jakies doświadczenia ze złuszczaniem naskórka kwasem glikolowym?
Próbuje sie dowiedzieć czy wolno stosować w czasie ciąży, raz piszą, że tak, raz, że nie...tyle, że nie ze wzgledu raczej na to, że skóra w czasie ciazy onaczej reguje na kosmetyki i można sobie krzywde zrobić. No ale czy to szkodzi dziecku ewentualnie?

reklama
Groszek nie stosuje się kwasu glikolowego doustnie więc Dziecku napewno nie. Złuszczasz naskórek a nie śluzówkę wewnątrz narządów.

No przecież wiem, że nie doustnie :p ;) Można jeszcze spróbowac dodbytniczo ...hehehehe ;)
No ale już na przykład maści dermatologiczne na bazie antybiotyku też nie doustnie, a nie można w czasie ciąży, więc to dla mnie nie jest takie oczywiste :/ No ale chyba spróbuje.

Gdzie jest reszta??? gdzie jest reszta??? :)

Ja siedzę na allegro i licytuje kurtki na wiosnę.

Mąż już ma, ja właśnie wylicytowałam płaszczyk teraz czekam tylko jak zakończy się druga licytacja i póki co na kurtki szlaban:-p

Zostanie tylko kupowanie czegoś na tyłek i biust;-)

Groszek moja kosmetyczka nie zaleca stosowanie kwasu glikolowego w ciazy ...jest tez duzo przeciwskazan do jego zastosowania no i trzeba sie liczyc z roznymi reakcjami po zabiegu ...ja osobiscie wole peeling kawitacyjny :-p;-)

edyta, no właśnie, ale nie wiesz czy ze względu na przenikanie do organizmu i wpływ na płód czy ze względu na większą wrażliwość cery? Bo jesli to pierwsze to nie chce ryzykować, jeśli to drugie, to myśle, że bym zaryzykowała.
Pewnie dopoki nie dowiem się, że jestem w ciązy to posmaruje buzie raz czy dwa, a potem...?

zonqa, i jak, byłaś zadowolona?

reklama
A dobrze :-D tylko kochanie bez względu na wszystko powiedz że ładnie wyglądam :tak: DSC01941.jpgDSC01940.jpg

Do góry