reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

usg załatwione na 14 maja, koszt 90 zł....w tym kraju jak nie masz kasy, to mozna sobie dac spokój z leczeniem....

KROLEWNA to tez Ci współczuje.... pewnie Lenki tak maja...

reklama
Hej :)
Asita śliczna sukienka! bardzo mi się podoba - koniecznie musisz się nam pochwalić zdjęciami po ślubie :tak: ta druga też super, jak szukałam swojej to mierzyłam podobne i Pani właśnie polecała suknie w kształcie litery A bo podobno ładnie leżą na każdej figurze
Margotko jaki cudny kształtny brzuszek!! rewelacja !! a Ty taka zgrabniutka, gładziutka skóra no gwiazda nasza!:-)Tobie to tylko w ciąży chodzić :-D
Agnieszko też miałam taki dekolt i też bez ramiączek zapinany na szyi tylko że dół był z podpinanym trenem i w kształcie syreny ;-) ja na spacer jak teraz cieplej jest zakładam bodziaka na krótki rękaw na to kaftanik i półśpiochy albo cienkie spodenki i czapeczka cienka tyle że u nas wiaterek znad morza troszkę chłodniejszy jest więc w razie czego mam kurteczkę albo kocyk polarowy
domik boziu ale się narobiło :szok: trzymajcie się dzielnie dziewczyny! sporo pracy przed Wami ale na pewno wszystko wróci do normy! mój mały też głowę zawsze kieruje w lewą stronę ale pediatra powiedziała żeby pilnować go i kłaść na prawą a lewą preferuje dlatego że w brzuszku tak leżał bo ma nawet główkę trochę bardziej płaską z tej strony
Sihaya to u mojego też może być ten kręcz szyi? bo dr stwierdziła że to nie od porodu bo za krótki okres (pomimo że mały pępowiną był owinięty wokół szyi i przez pewien czas nie było tętna na skurczach) i jak nie marudzi jak się go na prawą stronę kładzie i nie preferuje jednej piersi tylko je niezależnie na którym boku leży to jest ok :dry:

Pianko póki co może być ok jak najbardziej:) profilaktycznie żeby nie skończyło się na kręczu tak jak Ci lekarka powiedziała, układaj do karmienia raz na jedną raz na drugą stronę, przekładaj główkę na drugą stronę jak widzisz, że przewraca na tą jedną "preferowaną" przez siebie.
Jak się bawicie, pokazujesz zabawkę to też częściej pokazuj od strony tej "nielubianej" - to wymusi, że będzie musiał przekręcić w tym kierunku główkę. Podobnie jak podchodzicie do małego to też staraj się pokazywać mu od boku "nielubianego" żeby przekręcił sam w Twoją stronę głowę:) trochę takich zabaw i będzie ok:)
Po jakimś czasie jak zobaczysz, że już przewraca swobodnie główkę na jedną i na drugą stronę to już pozwól mu żyć własnym życiem;) tylko zwracaj uwagę żeby przy czynnościach codziennych, zabawach mobilizować go z obu stron a nie tylko od jednej ciągle:)

Agacynda, jestem, podczytuje Was :) ale też dużo śpię :)
Gosiaczku mój wykres wcale nie ładny... :( I już ból mam małpowy... tylko czekać. Brzuszek piękny :)
Sihayko nie dziekuję, ale nie wierzę, że coś z tego będzie

Gosiak super brzuszek:)Domik ja to z MIkołajem też przeszłam już wszystko chyba:) Podejrzenie kurczu też było:) Sąsiad wypisał skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i pojechaliśmy kiedy miał 5 tyg bo wcześniej nie przyjmują. Obejrzeli go pediatra, rehabilitant i logopeda i orzekli, że wszystko ok. Po prostu mały uparciuch wolał jedną stronę. Zalecili to co pisze Sihaya. A szczepienie też Nam pomylili. O mały włos nie zaszczepili go inną szczepionką. W konsekwencji mógł być roślinką.Asitka kobieta która szyła mi suknie ślubną projektuje suknie annais:) Ja miałam taką suknie Suknia ślubna „Paulina”

witajcie
Domik kurcze nie dobrze, ale ćwiczenia na pewno szybko wpłyną na poprawę sprawności Lenki, dużo siły i wytrwałości ci życzę

Agacynda, Sihaya jak tam się czujecie?

Gosiak to powodzenia i czekamy na zdjęcia córci

reklama
ANKĘ tulę Cię mocno:* wierzę w to, że słowa gina się spełnią! jak dzis się czujesz??
MYNIA ja dalej trzymam za Ciebie kciuki:*
MARGOTKA wow! ale masz piękny brzusio!!!
AGNIESZKA ja do tej pory nie wiem jak ubrac małą:( czasem mi się wydaje, że za ciepło na pole ja ubieram. wczoraj była w spodenkach i body krótkim rękawkiem. potem spodenki poszły w odstawkę. ukrop był ogromny.
ASITA sukienka booooska!!! pięknie będziesz wyglądac!!!

u mnie po wizycie nic ciekawego... mała ma napięcie i w nóżkach i w rączkach, jakiś przykurcz szyjki, bo głowkę preferuje obracac w lewą stronę:( główkę ładnie trzyma, ale bioderka latają a łapki sobie nie radzą równomiernie z dźwiganiem... wszystko to spowodowane jest jej niedotlenieniem przy porodzie.... pani doktor od razu zapytała jak długo miałam skurcze i czy były wahania tętna... ręce złożyła jak jej wszystko opowiedziałam. kazała dziękowac Bogu, że mała żyje...:( mamy zestaw cwiczeń. musimy się ostro wziąsc do pracy, żeby mała nie została do końca życia z tum defektem:( 4
a następny hit to, to, że dobrze, iż pojechalismy na IP. tam nam doktorka o tym napięciu powiedziała i ja to zglosiałam pediatrze. pierwsze to zbagatelizował, a potem kazał dla świętego spokoju sprawdzic i odroczył szczepienie. i chwała Bogu, bo neurolog powiedziała, że jakby papraki ja zaszczepili to by sie dopiero wtedy kapneli co dziecku jest... miałabym niepełnosprawne dzieciatko...:( mamy zrobic usg głowki a w szpitalu prywatnie termin dopiero na sierpień!!! a w okolicy nigdzie nie robią usg głowki... nie wiem co robic....

wspolczuje Ci bardzo.Ale.trzeba byc dobrej mysli.cwiczenia na pewno pompga.Nastraszylas mnie troxhe bo u nas porody podobne byly.My idziemy na usg glowki 29maja.w szpitalu robili po porodzie i byl jeden splot naczyniowy pogrubialy na granicy normy.Ale do sprawdzenia.Niby czeste urazy okoloporodowe ale ja i tak sie stresuje tak ze szok.A po xzym mialabym np ja poznac ze moja mala ma napiecia? zwariuje:-/

laski ja dzisiaj ide.do chirurga.Brzuch zaczal mjie bolec w miejscu po cc.Jakies.zgrubienia mi sie zrobily.wrr

Do góry