reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
ANKĘ tulę Cię mocno:* wierzę w to, że słowa gina się spełnią! jak dzis się czujesz??
MYNIA ja dalej trzymam za Ciebie kciuki:*
MARGOTKA wow! ale masz piękny brzusio!!!
AGNIESZKA ja do tej pory nie wiem jak ubrac małą:( czasem mi się wydaje, że za ciepło na pole ja ubieram. wczoraj była w spodenkach i body krótkim rękawkiem. potem spodenki poszły w odstawkę. ukrop był ogromny.
ASITA sukienka booooska!!! pięknie będziesz wyglądac!!!

u mnie po wizycie nic ciekawego... mała ma napięcie i w nóżkach i w rączkach, jakiś przykurcz szyjki, bo głowkę preferuje obracac w lewą stronę:( główkę ładnie trzyma, ale bioderka latają a łapki sobie nie radzą równomiernie z dźwiganiem... wszystko to spowodowane jest jej niedotlenieniem przy porodzie.... pani doktor od razu zapytała jak długo miałam skurcze i czy były wahania tętna... ręce złożyła jak jej wszystko opowiedziałam. kazała dziękowac Bogu, że mała żyje...:( mamy zestaw cwiczeń. musimy się ostro wziąsc do pracy, żeby mała nie została do końca życia z tum defektem:( 4
a następny hit to, to, że dobrze, iż pojechalismy na IP. tam nam doktorka o tym napięciu powiedziała i ja to zglosiałam pediatrze. pierwsze to zbagatelizował, a potem kazał dla świętego spokoju sprawdzic i odroczył szczepienie. i chwała Bogu, bo neurolog powiedziała, że jakby papraki ja zaszczepili to by sie dopiero wtedy kapneli co dziecku jest... miałabym niepełnosprawne dzieciatko...:( mamy zrobic usg głowki a w szpitalu prywatnie termin dopiero na sierpień!!! a w okolicy nigdzie nie robią usg głowki... nie wiem co robic....

Ostatnia edycja:
Sihayko zbieram się do tego pakowania i zbieram i jeszcze nie mam spakowanej :) Narazie ostro się wzięłam za pranie rzeczy dla malutkiej, następnie czeka mnie fura prasowania no a na końcu pewnie torbę spakuję.

Domik aż się włos na głowie jeży jak się czyta to wszystko, taka jest nasza służba zdrowia właśnie że wszystko jest bagatelizowane... Mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą Lence i niedługo będzie wszystko w porządku i zapomnicie o tym wszystkim. Ściskam Was mocno :**

Agnieszko ja tą tez miałam na oku tylko bałam się że będę wyglądać jak w koszuli nocnej :-D
Domikcw oj kochana jak ja Ci współczuje, że Twoja córcia musi tyle przejść, trzymam mocno kciuki żeby Lence ćwiczenia pomogły :tak:
Shiaya tylko, że ja nie lubie za bardzo takich rzeczy, tzn. przygotowań a tym bardziej do własnego ślubu :no:

Domik a gdzie Ty mieszkasz jeśli mogę spytać?? bo widzę, że małopolskie...
z ta główką to tzw kręcz szyi; ćwiczenia i prawidłowy masaż ładnie go wyrównują:) tutaj nie ma stresu;)
Ćwiczenia rób koniecznie i jak najczęściej się da. Ja tłumaczyłam rodzicom zawsze tak: jeśli Państwa dziecko ćwiczy tu ze mną 30minu a potem przez 23h/dobę leży, rusza się po "swojemu".. to to samo30 minut nic nie da... A jakiego typu ćwiczenia Wam zleciła?? Jakieś zmiany w codziennych czynnościach (typu ubieranie, przewijanie, noszenie) też zleciła?

Ostatnia edycja:
zaleciła noszenie jej na tzw. fasolkę. na szyjkę zaleciła masaż, a te cwiczenia, ktore mamy robić to nie podała nazwy tylko zapisała jak wykonywac no i uczyła nas ich na wizycie. a jakie są te cwiczenia na szyjkę??

domiku strasznie ci wspolczuje, ja miałam to samo z Maja ;/ niedotlenienie, podejrzenia napiecia, szczepiłam ja w krakowie w jana pawła dostawała lzejsze szczepienia niz dzieci w przychodni, a usg główki to powinni w kazdym szpitalu robic, pytalas?

Domik nic sie nie martw, wszystko bedzie dobrze. Sihayka Ci wirtualnie pomoze, Lence bedziesz robic cwiczenia i wszystko bedzie super :*

Margocia jaki sliczny brzuszek!!!! :-)) od poczatku mialas boski ksztaltny! :-)

reklama
ufff ale sobie fitness dla ciężarnej zapodałam;) nie ma co, trzeba się wziąć za siebie, bo o zgrozo kondycja już nie taka jak przed L4;)

Do góry