reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
dziewczyny mi też się nie chce w pracy siedzieć, ale całe szczęście mam w miarę dużo pracy żeby nie myśleć kiedy wredna @ przyjdzie, muszą wszcząć do jutra 22 postępowania, na sama myśl już mi się nie chce :no:
Pianko mój mąż zażyczył sobie Rafaelo, babcia tort śmietankowo-brzoskwiniowy i ja chciałam sernik zrobić jeszcze, ale nie wiem czy będzie mi się chciało :-D
Bzibziok gratuluje 4 kg mniej oby tak dalej :tak: ja postanowiłam, że po świętach biorę się za siebie, żeby jakoś wyglądać na ten ślub kościelny a zostały mi 2 miesiące :-D

Rozniczko u mnie w domu gotuje sie wg pieciu przemian. I pisalam gdzies niedawno ze moja ciotka prowadzi szkole i kursy kuchni pieciu przemian w warszawie. A w ogole dziewoje z wawy... Www.pracowniadalekowschodnia.pl oprocz kuchni to prowadza tez z mezem warsztaty Jogi i kursy malarstwa.

Asitko niedobra Dziewczynko
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sihaya caly czas czekam ;))

Jillka mnie straszliwie piersi bolaly. Jak sciagalam biustonosz to myslalam ze umre i na noc zakladalam bawelniany topik. &&&&&&&&&&&&&& kiedy testujesz?

Dzień dobry :)

Jillka piękny wykresik :)) &&&&&&&
Różniczko u Ciebie też tempka ładnie się trzyma, wysoko :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mgiełko super wieści po wizycie :) Gratuluję dorodnej córy :) Śliczna jest! :)
Aga dziś mam nadzieję, że wodę już masz?
Asitka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& będzie dobrze :))
Pianko no to fajna teściowa, nie ma co :/ Mogłaby pomyśleć o Was a nie o sobie. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie i będziecie mieli z kim zostawić maleńką :) A lekarz dobry :) W sumie fakt, że już masz ciążę donoszoną to co on może więcej mówić prócz tego, że możesz zacząć rodzić w każdej chwili :)
Czarnooka cieszę się, że obejdzie się bez szpitala. Teraz musisz poprostu dojść do siebie i zdecydować co będzie lepsze - czy staranie od razu czy tak jak się zastanawiasz miesiąc przerwy. Ściskam :*
Paulinko a Ty wstajesz w nocy do Mikołajka? Bo może stąd ta temperatura wyższa?
Noelle pocieszę Cię, że nie Ty jedna cierpisz na bezsenność, tyle że ja od 4 nie spałam i oczy jak 5 zł :) Czekam na wieści z wizyty!!
Bzibziok gratuluję super efektów diety!!! :) Wymiana garderoby to w sam raz zadanie na wiosnę :) A przepis mniaaaam :)
Agacynda dziś c.d pakowania? :)

U mnie można powiedzieć, że ciut lepiej ale smarkata dalej jestem.

Bzibziok wygląda rewelacyjnie :-) takiego jeszcze nie jadłam a ostatnio wyciągnęłam masło orzechowe które mąż jakiś czas temu kupił w ramach mojej ciążowej zachcianki i właśnie myślałam co by tu z nim zrobić a widzę że w tym przepisie jest :) żeby tylko wyszło w połowie tak ładne jak na zdjęciu :sorry:
Asita z rafaello mój by się ucieszył ale ja jestem kosmita i nie przepadam za kokosem :baffled: a sernik robiłam ostatnio - oczywiście też w ramach zachcianki ;-) ogólnie w tym roku zapowiedziałam że nie zapraszam do siebie na święta bo nie widzi mi się stać w kuchni a K ma dwie lewe ręce w tek kwestii i nic by nie pomógł więc idziemy na gotowe :-) dla nas zrobię tylko barszcz biały z kiełbaską na śniadanie, jakąś jedną sałatkę, jedno ciacho i szynkę upiekę

Margotko poki co sa spakowane rzeczy, ktorych w domu nie potrzebujemy. W srode lub w czwartek bede konczyc... Na szczescie klucze do mieszkania juz mamy to w kazdej chwili czesc kartonow mozna zawiezc...

Bzibziok przyjemny ten przepis. Szkoda ze tu w tym mieszkaniu nie mam piekarnika. Ale jeszcze tylko kilka dni...

Sihaya: nie miałam kiedy odpisac, teraz sobie przypomniałam :p dotarłam na poród do narutowicza ufff :p i tak miałam własnie w ten wtorek jechać na wizyte do mojego lekarza do szpitala i miałam byc na 8 rano, wiec bylismy gotowi, a skurcze lekkie miałam od 3 w nocy i wiedziałam juz ze zostane w szpitalu :p
a najlepszy był mój mąż, ja zwijająca sie z bólu w przedpokoju go poganiam ze nie chce w domu urodzic a ten sobie paróweczki na śniadanie wyciąga i jeszcze pyta czy ja nic nie jem :D chyba mi nie wierzył ze mam skurcze, a po drodze w samochodzie sie pyta 'ty poważnie masz skurcze?' haha :szok:
a poród miałam błyskawiczny i zdecydowanie był cudowny w porównaniu do pierwszego :p

Pianko, mi wyszło to i Tobie wyjdzie, tyle że ja robiłam w blasze kwadratowej z zaokrąglonymi brzegami:) więc miał śmieszny kształt, ale warstwy wyszły piękne po przekrojeniu i powiem Ci, że następnego dnia był jeszcze lepszy niż pierwszego. Ja dodałam likieru sporo i miał super aromat, akurat w domu miałam morelowy likier.

Ale się rozpisałyście... Ja pożarłam dwie bułki z pasztetową i pomidorkiem :-D taką ochotę miałam na takie kanapeczki ;-)

Agacynda już niedługo będziesz pichciła w swojej pięknej kuchni :tak:

Pianko i bardzo dobrze, że na gotowe idziecie... Ty po porodzie wymęczona i jeszcze gotować... :tak:

Gosiak kuruj się!!! :happy:

reklama
Bzibzioku gratuluję spadku wagi, wow:) pięknie Ci to idzie:)
Przepis bardzo w moim guście i praktycznie takie same cudo robię, tylko czasem wrzucam jeszcze miedzy warstwę mięsną a jajkowo-serową pokrojoną w plasterki cukinię:)
Na święta polecam dietetyczne ciasto marchewkowe z masą śmietankową jak do tortów:) w zeszłym roku na wielkanoc zrobiło u mnie furorę:)

A w tym roku święta na mojej głowie, bo teściowa jak pisałam wcześniej wyjeżdża dziś więc ja będę sama wszystko pichcić na pierwszy dzień (będzie teść, szwagier z rodziną, babcia). W lany poniedziałek za to będziemy się raczyć u moich rodziców pysznościami bo jedziemy w niedzielę popołudniu do nich;)

Niemniej o świętach póki co nie myślę tylko porównuję ceny płytek w różnych sklepach, już wyliczyłam ile których potrzebujemy i robię kalkulację gdzie się nam najbardziej opłaca kupić;)

Pianko konfliktu z tego co wiem to nie mamy, tylko, że ja nie pamiętam swojej grupy krwi.. kojarzy mi się.. ale nie mam pewności więc gin kazała zrobić:)
A jak córa po nocnych przejściach? lepiej już teraz?
Agacyndko czekaj czekaj:)
Jilka i ja z tych co miały mega bolące piersi, m to w ogóle nie mógł się do mnie przytulać, o spaniu na brzuchu mowy nie było... ba.. nawet biustonosz sprawiał dyskomfort:]
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Królewno zazdroszczę takiego porodu.. oooo jakbym też tak chciała!!! szybko, sprawnie i po bólu.

Do góry