reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Dziewczynki, ktora mi powie jak sie robi barszcz? bo dzisiaj debiutuje w kuchni z ta zupka i nie mam pojecia jak ja zrobic.

reklama
Cześć dziewuszki :)
Wpadam tylko na chwilkę życzyć miłego dnia bo znowu jakoś brakuje mi na wszystko czasu, może wieczorem uda się usiąść spokojnie do kompa żeby Was doczytać ;-) i przesyłamy &&&&&&&&&&&&&&&&&& ja i mój klocuszek - wczoraj miałam wizytę i mały waży już ponad 2200g...mam nadzieję że przystopuje troszkę bo nie wiem jak go przecisnę :-pale pocieszam się że córa też tak rosła a później przyhamowała, leży sobie już główką w dół i po raz kolejny pochwalił się że na pewno jest chłopcem :-) Buziaki!

Działające w pocie czoła o dzieciątko:

ficaria........................@ 29.11.2012 II fioletowe z cekinów
Anke24......................@ 01.01.2013 (11) II migocące w rytm muzyki

Marzen32..................@ 28.01.2013 (6;1 obserwowany) II pachnące mroze
BabyPoznan...............@ 13.02.2013 (2) II słodkie czekoladowe
Basik77......................@14.02.2013(4) II oszronione przez Dziadka Mroza

Asita..........................@ 20.2.2013 (8) II tańczące lambadę
Czarnooka.................@21-23.02.2013 II wirujące confetti
różniczka...................@23.02.2013 (13) II gubiące brokat na każdym kroku
Jillka.......................... @25.02.2013 II szeleszczące taftą
Laluś.........................@26.02.2013 II słodkie lukrowane
Sailor_Moon...............@ 14.03.2013 II dyskotekowe całe kolorowe
dla Bzibzioczka II pachnące piernikiem i czakoladą

Zafasolkowane!!!!!!!
Ineska7..........................@01-03.05.2012-----------II
Kropka...........................@19.05.2012 (4)-----------II
lanjaa............................@15.05.2012 (3)-----------II
Puszka...........................@06.05.2012(4)------------II
ewitka 27.......................@ 16.06.2012 (4)----------II
agaga82.........................@ 20.06.2012 (4)----------II
domikcw..........................t.p. 05.07.2012r. (4)------II
Aniulkas .........................@
9.06.2012 (1) ----------II
królewnazmarcepana.......@23.07.2012(4)-----------II
Pianka.............................@02.08.2012 (1)----------II
Zonqa..............................@03/06.08.2012----------II
Julianka33.......................@03.08.2012 (2)----------II
Agus_86..........................@12.08.2012 (5)----------II

Agnieszka116..................@12.08.2012 (9)----------II
Noelle1986 ......................@ 22.08.2012 (9)---------II
ALG.................................@24.08.2012 (4)
----------II
Palma..............................@02.09.2012--------------II
anade..............................@13.09.2012(1)-----------II
Gosiak86..........................@26.09.2012(15)----------II
Isis
..................................@9.10.2012(5) -----------II
Line-6..............................@3.10.2012 (6)------------II

julka05091985 .................@15.10.2012(5)-----------II
Mgiełka2008.....................@02.11.2012(12)----------II

Agacynda.........................@21.12.2012 (13)---------II
różyczk@..........................@12.01.2013 (5)-----------II
Sihaya..............................@ 09.01.2013 (13)---------II

Cieszące się dzidziusiem w realu
Andzia 19........................@19.02.2012-------------II
Matyjasowa.....................@21.02.2012-------------II
Nenete............................@23.02.2012--------------II
rozab..............................@25.02.2012--------------II
Crazy Girl........................@ 01.03.2012-------------II
Wesoła kobietka..............@04.03.2012-------------II
pati_pati.........................@09.03.2012--------------II
Groszek .........................@ 16.03.2012(2)----------II
Moni-ka..........................@16.03.2012 (4)----------II
czarni.............................@22.04.2012 (19)---------II
goko...............................@24.04.2012 (4)-----------II
Grzanka..........................@05.05.2012 (5)-----------II

Dziewczyny poprawcie jeżeli skopiowałam starą listę bo nie mogłam odszukać innej !!!

Czesc dziewczyny- kiedys sie uWas udzielalam nie wiem czy mnie pamietac..potem zrobilam sobie przerwe i jakos sie niemoglam wbic spowrotem w WASZ wątek i pisalam na listopadówkach...dzis okazalo się ze jestem w ciązy- a ze tutaj z Wami zaczynalam to pomyslam ze wpadne zostawić WAM fluidy ciązowe !!!!!! :)
pozdrawiam wszytkie serdecznie trzymam za Was kciuki a Zafasolkowanym oczywiscie gratuluje:)

PIANKA no to gratuluje zdrowego bąbeleczka:) ale fajnie takie info czytac.
DIE PERLE pamietamy, pamiętamy. Ogromne gratulacje!!! spokojnych 9 miesiecy.
AGACYNDA na barszczyk czerwony?? ja robię tak, ze gotuję wywar z jarzyn i do tego jakaś kosteczka;-) lisc laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek i koniecznie opieczona cebulka na palniczku. buraki obieram i scieram na grubej tarce. zalewam wrzatkiem i dodaję troche octu. czekam az buraki ładnie kolor puszczą i tą esecję przelewam do odcedzonego, czystego wywaru. buraki mozesz zalac ponownie. bedzie wiecej smaku. potem doprawiam wszystko sola, pieprzem, majerankiem, czosnkiem, odrobina cukru, jak mało kwaśny to dodaję ocet. czasem dodanie trochę instantu do barszczu poprawia bardzo smak. no i mamy czysty pyszny barszczyk. brak tylko krokieta albo uszek:-D ja tak robie bo inaczej nie umiem:zawstydzona/y: wiem, że sie jakieś zakwasy robi, ale jak to nie wiem.

Die perle oczywiście, że Cię pamiętamy :tak: gratuluje życzę spokojnych już chyba 8 miesięcy :tak::-D:-D:-D

do zobaczyska jutro dziewczyny :***

Ostatnia edycja:
Domik dzieki, jakos bede probowac ;)

Die_Perle pamieeeetamy!!! podczytywalam Cie osttanio na kistopadowkach i wiedzialam ze zaciazylas. mialas identyczne objawy jak ja :)) gratulacje!!!!!!!!!

w ogole to pisalam Wam, ze moja psinka ma miec usunieta sledxione... dzisiaj byla moja mama z nia na operacji. jak wet wyciagnal sledzione to znalazl mnostwo malych przerzutow........... ktore nie byly widoczne na usg. jak dojdzie do siebie po sledzionie to wte powiedzial ze niewiele czasu jej zostanie... w momencie kiedy zacznie wymiotowac jedzeniem lub w ogole przestaanie jesc, to niestety musimy uspic...ryczalam dzisiaj w pracy caly ranek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej Kochane przepraszam że się nie odzywałam ale jestem tak chora że ledwo ręką ruszam a do pracy muszę chodzić masakra jakaś. łamie mnie w kościach boję się żeby to nie była żadna grypa.
po wczorajszej wizycie u ginekologa nie wyszłam szczęśliwa . mam miedzy 26-28 dc zrobic BHCG bo ginekolog chce zobaczyć czy u mnie przez przypadek nie dochodzi do samoistnych wczesnych poronień. pójdę na BHCG w 27dc bo akurat będę miała jak.
Ja już mam dość tych staranek tego wszystkiego wypaliłam się nadzieja moja umarła i chyba chce na dobre odpuścić.Zaczęłam zauważać że chyba moje pragnienie dziecka to dla matki natury za dużo ...

reklama
Die_Perle gratulacje :) Super:)
Domiczku a z kręgosłupem u Ciebie w porządku, może od kręgosłupa masz to drętwienie?
Agacynda, współczuje Tobie i pieskowi :-(
Marzen no zachciewajki:) niestety nie mają one nic wspólnego z fasolą
Bzibzioczku, jak po pierwszym dniu w pracy? Wykurowałaś się porządnie?
A gdzie Jillka wspaniała?
Urlop sobie na jutro wzięłam i rano odbieram S. :-):tak::-D:happy:

Do góry