reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Dziewczyny ja jestem pewna na 100%,że w tym cyklu się nie udało niestety. Te głupie plamienia zawsze zwiastują @ podobno taki mój urok,że od tego zaczynam @ bo progesteron w normie mam. Tylko ten @ ból brzucha mnie dobija. Zawsze mam go jak już mnie zalewa a teraz wcześniej.

reklama
Sailor! Miało być inaczej!!! Szlag by trafił

Ja próbuję Was doczytać, ale nie daję rady :-)
Weekend wykorzystany w pełni (na spontanie baardzo) jutro idę podejrzeć czy łobuzy dwa pękły w odpowiednim czasie;-)no i czy endometrium się poprawiło, bo liche było :(

Dziękuję Wam wszystkim :* Teraz tylko czekać muszę na możliwość zrobienia testu, no i żeby jutro temp. skoczyła! Bo u mnie zawsze 2 dni po owu skacze :tak:

Ale najlepsza była reakcja M jak mu powiedziałam o 2 pęcherzykach: "Jak to dwa? To mogą być bliźniaki? o cholera trzeba będzie większy samochód kupić, no i te wózki dla bliźniaków mi się nie podobają, ale co tam raz a dobrze :-) Uśmiałam się do łez jak tak się zastanawiał :-D
Kurcze, cały czas mnie brzuch boli, ani to jajniki, ani macica...jeszcze tak nie było:-p

Ja też miałam żółwia i skubany zasuwał strasznie szybko. Ale nie zapomnę jak go wypuściłam na balkon obstawiając go doniczkami, żeby nie spadł- zresztą nie pierwszy raz tam sobie chodził. Przychodzę po paru minutach i co? Skubany spadł! Nie mam pojęcia jak on to zrobił, bo nawet szczelinki nigdzie nie było, żeby mógł się przecisnąć:confused: z 4 piętra! I nic mu się nie stało!

Jilka nie miałam żadnych objawów. Wchłonęła się i tyle.
Mynia ale się cieszę z przyjazdu S! A może owu się przesunie, ale na wcześniej :))) Ciacho wygląda pysznie
Asita dobrze, że z chanelką już lepiej
Czarnooka jak tam po wizycie?
Tyle napisałyście, że już nie wiem co komu napisać :sorry2:
Miłego wieczoru dziewczyny :*

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)

Jakoś mam powera dzisiaj, ostatnio jest lepiej- dzień dłuższy, tylko bromergon powoduje, że nie mogę rano się z łóżka ruszyć. Ale od czego ma się męża?! hihi Robię gulasz na kolację i wcinam ciasto drożdżowe, oczywiście przesyłam po kawałeczku zainteresowanym :)
Mgiełeczko droga, Twój najwspanialszy objaw widać na zdjęciu ! Rośniecie kobitko ! A ruchy możesz poczuć ciut później, niż w pierwszej ciąży, więc nie dołuj się, na pewno jest wszystko dobrze. Powiedz, czy wybierasz się na konsultację do innego lekarza?
Marzen złota, to miłe co piszesz, bardzo dziekuję
Myniu nadobna, cudnie, że S przybywa! No się postarał, nie powiem, a żołnierzyki... hmm... oprócz tych w lokalu, musisz wziąć na wynos! Wolne jakieś planujesz na "te dni"? :)
Różniczko miła,reakcja męża prawidłowa! Przekaż mu proszę, że jeśli wózek, to lepiej taki by dziecko jedno za drugim siedziało, bo takie szerokie są mało praktyczne ( nigdzie się nie da wejść np., no poza marketami). Oczywiście to nie moje doświadczenie, bo jak powszechnie wiadomo dzieci niet, ale to na razie - przyczajam się :p
Sailorku wytrwały ! Może jeszcze tsh musi troszkę zlecieć i będzie łatwiej? A właśnie, pytanie brzmi do Ciebie, czy cosik dano Ci na tę niedomogę lut. (myślę o wykresiku z lutego, o którym ostatnio pisałaś).
Asitku współczujący - nadal trzymam kciuk za Chanelkę ! I bardzo mi się podoba Twoje nastawienie pt. " za 2 miesiące..." Gratulacje!

Sihaya, a co tam u Ciebie? Już coś się pięknie w pracy wyjaśniło ? Masz już troszkę wolnego ? Lepiej się już czujesz?

A co do mnie i tematu staranek ... hmm..pękłam i wzięłam tego duphka, mąż mi kazał. Że lekarz tak kazał i że ważniejsze jest teraz wyleczenie torbieli. No i łykam. Przynajmniej @ szybciutko przyjedzie, nie tak jak ostatnio przez Mozambik lub Panamę. Już wiem - moja @ z poprzedniego cyklu była jak blondynka spadająca z wieżowca - kilka razy pytała o drogę i jeszcze się zagubiła.
Ps. Granicę na wykresiku tak se machnęłam, tak mi łyso było, że nie mam... :p

Wszystkie dziewczyny, niewymienione z imienia mocno pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Jillko duphaston brałam w tym cyklu. Nie wiem czemu w dwóch zeszłych była wysoka temp przed owulacją:confused::confused: w tym cyklu ok a plamienie taka moja uroda.

Jillko wspaniała co ja tu będe dużo pisać... boska jesteś :)
Najedliśmy się z Fiśkiem śledzi i teraz leżę i ruszyć się nie mogę:) Ale co mi pozostało zrobić jak do środy rano i tak nie schudnę :p najadłams ię, przynajmniej mi miło:) Cieszę się, bo przez to że lotnisko w Modlinie się popsuło to do końca kwietnia WIZZair lata na okęcie więc przechwycę S i juz półtorej godzinki później będziemy w domku:) W naszym domku:) Dopiero z nim to jest DOMEK:)
Sailorku następny cykl jest Twój:)
Różniczko mooooocno trzymam kciuki
Marzen dobrze, że nie masz zablokowanego BB, ja kiedyś szalałam tu z dziewczynami, rekordy razem biłyśmy aż w końcu mi zablokowali w pracy i od tego czasu mi smutno i doła częściej łapię... czyż to nie jest praca w warunkach szkodliwych dla zdrowia???

O matko... chyba zamienie się w sledzia, już mi się łuski na brzuchu robią :p

Ostatnia edycja:
Hej kochane:)
Podczytuje Was na telefonie, ale i tak nie jestem na biezaco... Na pisanie cieriwosci juz brak. Melduje, ze u Nas wszystko ok. Mikolaj rosnie, lobuzuje i zadziwia mnie kazdego dnia. Dzisiaj na przyklad nauczyl sie raczkowac:) Fasolkowo nadal u nas cisza. Pozdrawi

hej babeczki :)

Byłam dzisiaj w poradni i pani doktor zadowolona z moich wyników, więc jst dobrze, znowu zmniejszyła mi dawki insuliny o 1 j . Dziewczyny ja juz nie mogę sie doczekać kiedy urodzę

Jutro idziemy z moim mężem do księdza, rozmawiać na temat ślubu kościelnego bo my mamy tylko cywilny. I tak planujemy wziąć szybki kościelny jeszcze zanim Antoś się urodzi . To by miał być taki cichutki ślub tylko my i świadkowie no i ksiądz. Ja już byam u księdza z nim rozmawiać w piątek na wstępnej rozmowie , zobaczymy co nam jutro powie bo ten nasz proboszcz to kawał h...

Uciekm was poczytać trochę ale najpierw to idę pod przyrznic bo mnie wszystko boli

Myniu, śledzik w czasie trafiony, wszak w środę popielec!
Agnieszko, w razie czego w sytuacji trudnej, jako ostatnia deska ratunku możesz księdzu powiedzieć, że kobiecie w ciąży się nie odmawia hihihi A poród już niedługo, ani się nie obejrzysz!
Sailorku, ja chyba z podobnej urody!

Uciekam ogarnąć świat
Dobrych snów

reklama
Witajcie :)
mgiełko, ja w ciazy czułam pojedyńcze kopnięcia ale to dopiero od 6 miesiaca ciąży, prawdę mówiąc nigdy aż tak bardzo nie nakręcałam sie tym. Także jest dobrze, Ty nasza kochana panikaro :-p
muniu a co Ty tak z tymi śledziami szalejesz? Czyzbyś miała zachciewajki :laugh2:
Jilka ja Cie uwielbiam, dodajesz mi powera i sprawiasz,że mój codzienny ponury nastrój minimalizuje się :*
domik 20 tuż, tuż, jak się czujesz?
rózniczko trzymam kciuki za Twój cykl &&&&&&&&&&&&&&&
Czarnooka ja tez w tym cyklu mam dziwne plamienia i boli mnie brzuch :baffled:
Asitko dotarłas juz do pracy? :-)

Do góry