reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Myniu to może porozmawiaj ze swoim ginekologiem, zapytaj czy to może mieć wpływ na zajście w ciążę? Bo wiem, że bakerie w pochwie i u mężczyzn utrudniają zajście w ciążę, dlatego ja jak mam jakiś sygnał niepokojący typu swędzenie, pieczenie itp to pędze od razu zrobić wymaz, bo wiem, że później takie bakterie się długo leczy a szkoda czasu na to.

Mgiełko no właśnie byłam w szoku jak to przeczytałam, bo też zawsze je kupowałam i w każdej aptece je można dostać więc nie wiem. Ale widzisz, Ciebie też oszukał ale w drugą stronę, chociaż mam nadzieję, że teraz się nie mylił i ta druga kreska coś oznacza. To, że przytulanek było mało to nie ważne, bo może poszłaś na jakość a nie na ilość :-) i się udało, a co do owulki to ile słyszałam przypadków, że kobietki zachodziły w ciążę w cyklach w których lekarz mówił, że owulacji nie było a później bach i ciąża. Trzymam kciuki i kup może jakiś inny test kochana i zatestuj jutro z rana.

dziewczyny z tą bakterią w pochwie to trzeba wyleczyć przed ciąża bo może mieć wpływ na rozwój dzidziusia , no i może być przyczyną poronienia

ja właśnie wróciłam z zakupów wkurza mnie ten węzeł, ale sie nie martwię bo to na pewno z powodu ciąży, w końcu rok mi badali te zasrane węzły

dziewczyny ale ja sie kiepsko czuję masakra , wyczuwam wszystkie zapachy i wszystko śmierdzi , mdli mnie cholernie nic tylko bym leżała z butelką soku jabłkowo- miętowego

Mgiełko kochana wklej zdjęcie testu :)

Ostatnia edycja:
pralka włączona, hot-dogi zrobione, mężuś do pracy odstawiony, a ja leże... kiepsko się czuje. zamiast przechodzic objawy pierwszego trymestru to do mnie wszystko zawitało:wściekła/y: no nic bedę leżec bo nie mam nic innego do roboty.

buziolki:*

Tylko, że dziewczyny ja nie mam w pochwie, ja mam w moczu czyli co najwyżej w cewce moczowej. A jak sprawdzić czy mam w pochwie? cytologia by wykazała? czy jakie inne badanie? A no i jestem takim przypadkiem, że mnie nic nie swędzi, nie piecze, nie boli. Od dziecka też tak miałam że te bakterie w moczu nie były dla mnie odczuwalne. Po prostu się badam profilaktycznie i zawsze jest tak, że zaleczę, badam się, wychodzi, że nie ma i po pół roku idę się badać profilaktycznie i znowu są, więc znowu leczę, znowu badam, znowu nie ma i tak w kółko...

Myniu żeby sprawdzić obecność bakterii w pochwie robi się tzw. wymaz i tam wychodzi czy są bakterie, nadżerka czy cokolwiek innego.

Pianko mój mąż stwierdził, że żadnymi "copami" nie będzie smarował :-(
Margotko Ty mnie nie strasz :szok: a nie chcę odstawić seksu bo czuje, że zajdę :-D a mi nic nie jest, nie mam objawów pieczenia ani nic z tych rzeczy

Mam nadzieje, że to jest tylko zatarcie tak jak Mynia napisała :-D może za dużo się kochamy??? a dawno takiej częstotliwości współżycia nie mieliśmy, kochaliśmy się góra 2 razy w tygodniu :szok:

Myniu podczas cytologi sprawdza się czy nie ma zmian nowotworowych natomiast wymaz jest robiony w celu zbadania czystości pochwy, czy nie ma grzybów, bakterii itp. Pobiera się to w sumie tak samo tylko co innego się bada. Cytologie należy wykonywać raz w roku, a wymaz ja np. mam robiony co pół roku i ewentualnie jeśli coś się tam dzieje.

reklama
Asita, wg mnie zatarcie :) Nam wtedy jak się to przytrafiło to nie staraliśmy się jeszcze o dzidzię:) a ostatniej nocy przed moim wyjazdem to już nie mieliśmy fizycznie ani odrobiny sił... tak nam się chciało siebie na wzajem:) ale w trakcie stwierdziliśmy, że nie damy rady dokończyć:) hihi
A obtarta taka byłam, że chodzić nie mogłam... człowiek to szalony, głupi :) najgorsze, że przy starankach to chyba nie bardzo jakiegoś nawilżacza możecie użyć:) Ale niech sobie faktycznie mąż tym clotrimazolem posmaruje

Do góry