reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Dziewczyny niestety nie ma się czym chwalić. :no: Fasolki brak, ciąży brak, test krecha jedna.
Mam znowu plamienia rano różowe wodniste teraz kawa z mlekiem...postanowiłam,że się wieszam.Muszę odpocząć skończyłam ostatni cykl z clo i się nie udało...:-( Po wypłacie zbadamy małża chociaż raczej jestem pewna że z nim ok chyba że wyjdą bakterie...nie mam już siły na nic, nie chce mi się mierzyć temp, łykac tabletek...kombinować bo skutków nie widać a na około same brzuszki...

Zafasolkowane!!!!!!!
Andzia 19...........@19.02.2012---------II
Matyjasowa........@21.02.2012---------II
Nenete...............@23.02.2012---------II
rozab.................@25.02.2012---------II
Crazy Girl...........@ 01.03.2012--------II
Wesoła kobietka.@04.03.2012---------II
pati_pati............@09.03.2012---------II
Groszek ............ @ 16.03.2012(2)-----II
Moni-ka.............@16.03.2012 (4)------II
czarni................@22.04.2012 (19)-----II
goko..................@24.04.2012 (4)------II
Grzanka.............@05.05.2012 (5)------II
Ineska7.............@01-03.05.2012------II
Kropka...............@19.05.2012 (4)------II
lanjaa................@15.05.2012 (3)------II
Puszka...............@06.05.2012(4)------II
ewitka 27............@ 16.06.2012 (4)-----II
agaga82..............@ 20.06.2012 (4)-----II
domikcw..............t.p. 05.07.2012r. (4)------II
Aniulkas .................@
9.06.2012 (1) --------II
królewnazmarcepana..@23.07.2012(4)------II
Pianka...................@02.08.2012 (1)-------II
Zonqa...................@03/06.08.2012--------II
Julianka33..............@03.08.2012 (2)-------II
Agus_86..................@ 12.08.2012 (5)------II

Agnieszka116.........@12.08.2012 (9)-------II
Noelle1986 ............@ 22.08.2012 (9)-------II
Działające w pocie czoła
die_perle...............@ 25.07.2012
agacia84................@ 05.08.2012(7)

Mgiełka2008...........@ 11.08.2012(10)
Madley..................@12.08.2012
Sihaya............. .....@12/13.08.2012 (8)
Agacynda................@ 13.08.2012 (10)
Czarnooka .............@17.08.2012
Kinga85..................@19.08.2012

ALG........................@24.08.2012 (4)
Margotka86.............@30.08.2012(14)
palma.....................@01.09.2012 (5)
Line-6....................@5.09.2012 (5)
Asita....................@6.9.2012 (6)
rożniczka................@07.09.2012
ficaria....................@07.09.2012 (2)
julka05091985 .......@11.09.2012 (4)
malgosia089...........@15.09.2012
Anke24...................@15.09.2012 (8)

Zawieszone staraczki do odwołania:
Edyta01.................@15.04.2012 (2)
karola_2907............@08.06.2012
Mynia.....................@10-11.08.2012 wieszam się do sierpnia lub września :(
Frutty...................@ zawieszona.
kejtis......................@ 05.08.2012 (7) wieszam się

Sailor_moon...........@ 21.08.2012 wieszam się do ogarnięcia:baffled:

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie :)
Chciałabym do Was dołączyć, mam nadzieję, że się zgodzicie ;)

Mam na imię Alicja i mam 22 lata.
O dzidziusia staraliśmy się już z narzeczonym kilka miesięcy, ale w związku z tym, że nie mialam praktycznie wcale owulacji, a mój okres był strasznie nieregularny, nie zaliczam tych miesięcy do takich prawdziwych starań, bo te rozpoczęliśmy teraz i mam nadzieję że jak najszybciej uda mi się zajść w ciążę :)

Dwa lata temu zostało u mnie stwierdzone przedwczesne wygasanie czynności jajników, przez co lekarze nie dawali mi wielkich szans na maleństwo. Bardzo to przeżywałam i masę lez wylałam z tego powodu, jednak narzeczony wciąż byl przy mnie i ogromnie mnie wspierał i... okazało się, że owulacja wróciła!! ponad miesiąc temu byłam w szpitalu i podczas rutynowych badań wyszło że jestem już zdrowa, nie wiem jak to możliwe, ale bardzo się cieszę :) Póki co okres regularnie się pojawia, owulację miałam zarówno w zeszłym miesiącu jak i teraz. Okres powinnam dostać w ciągu najbliższych 5 dni, ale mam nadzieję że nasze staranka w tym miesiącu dały efekty i okaże się, że noszę pod serduszkiem maleństwo :)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę owocnych starań, a wszystkim kobietkom, którym udało się zajść w ciąże, masę radości i zdrowych maluszków :)

Sailor_Moon kochana,przykro mi, Trzymam kciuki ,ze ta przerwa akurat zaskutkuje fasolka!! Trzymaj sie kochana. :* Wroc do Nas niedlugo:*
ALG nabylas test?robilas??
A u mnie dzewczyny dzień pełen rewelacji:-) Wybrałam sie do "zaprzyjaznionego" laboratorium gdzie porobilam sobie badania i oczywiscie beta HCG:-D chwila-moment i miałam wynik:-) wyszło 64mlU/ml :D:D:D:D:D:D posprawdzałam normy i sie w nich mieszcze:D Oczywiscie z tych emocji to sie zaraz wygadałam najblizszej rodzinie;-)
Padam z tego wszystkiego na twarz:/ zmeczona ze ho ho:/

lusia19900 witaj!!Rozgosc sie u Nas. Po takich przezyciach to Ci sie kochana jak najbardziej maluszek nalezy:D A mierzysz sobie temperaturke,jakies objawy masz?

Ostatnia edycja:
Dziękuję za miłe przyjęcie :)

W tym miesiącu nie mierzyłam temperatury, ale za to robiłam testy owulacyjne. Ostatni okres miałam 27 lipca, wcześniej 29 czerwca więc według obliczeń które wykonałam na jakiejś stronie w internecie wyszło że pierwszy test powinnam zrobić 6 sierpnia.Wyniki testów:
6 sierpnia: ciemniejsza kreseczka kontrolna
7 sierpnia: obie kreski takie same
8 sierpnia: kreska wskazująca na owulacje ciemniejsza

Z narzeczonym zaczęliśmy więc starania 8 sierpnia. 10 czułam mocny ból w podbrzuszu, który utrzymywał się po owulacji przez kolejne dni.

Objawy, hmm sama nie wiem, mam delikatne mdłości, czasami w jakby skurcze/ kłucie w jajnikach (raz w lewym raz w prawym ) to od dnia owulacji przez ok 4 dni, zawroty głowy. Badałam też śluz kilka dni przez owulacją i był coraz bardziej przezroczysty, ciągnący się lepki. Od owulacji śluz mam białawy i gęsty. Ahh juz nic nie wiem, może sobie to wszystko wkręcam ( mam tak co miesiąc :D ) więc staram się podchodzić do wszystiego z dystansem :) A teścik planuję zrobić w ciągu najbliższych dni jeśli nie przyjdzie okres :)

W ogole Noelle1986 gratuluję bety! super!! :*

Ostatnia edycja:
Noelle gratki z betki :)) Cudnie, oby przyrastała w porządku... będziesz iść za dwa dni jeszcze raz?

Witaj Lusia ;-) Owocnych staranek życzę. Dzidziol się należy jak ta lala, zatestuj w dzień spodziewanego okresu lub nawet 48h po...
Btw, Fajny nick, moja Kociczka 4 miesięczna ma takie imię :D

Martucha testy o czułości 10 to np. Acon lub BoboTest niebieski...
a owulacyjne możesz zacząć od 12 dc. Bo generalnie w 14 dc powinna być owulka, ale możesz zacząć wcześniej. niektóre mają owulację w 9dc.

Dziękuję za tak miłe powitanie kochane :*

agacynda też mam koteczkę, w tym roku konczy 6 latek :D uwielbiam kiciucie i żałuję że mam tylko jednego :)

Dziewczynki kochane, powiedzcie mi czy beta wyjdzie mi już w 25 dniu cyklu ( ost. miałam cykl 28 dniowy)czy mam jeszcze poczekać?

Tak swoją drogą kilka miesiący temu ją robiłam ( okres mi się spóźniał, zrobiłam bardziej z ciekawości, bo jak już pisałam owulacji jeszcze wtedy nie miałam) i wyszła mi beta ponad 2? Czy to moglo być spowodowane hormonami?
Jestem ciekawa jaka teraz by wyszła, bo powinna być poniżej 1 jeśli nie jestem w ciąży, tak, czy się mylę?

Nie dziękuję za życzenia, ale w głębi wierzę, że mi one pomogą w staraniach o upragnione dzieciąto :) Chyba faktycznie, po tym co przeszłam powinno się udać teraz :) Poza tym po coś ta owulka wrociła :)

Sailor_Moon również życzę Ci aby dzidziuś jak najwcześniej pojawił się w Twoim brzuszku, powodzenia i trzymam kciuki :*

Ostatnia edycja:
reklama
noelle dziękuję za odpowiedź:* juz się nie denerwuje, że z nią coś nie tak. a i gratuluje pięknej betki:* cmokaski dla dzidziolka:*
alg trzymam dalej kciuki!!
agacynda i jak @ Cię nawiedziła??

witam nową staraczkę:)

sailor przykro mi Skarbie:( tulę Cię mocno a jeszcze mocniej Ci kibicuje. może ta przerwa dobrze na Ciebie zadziała. może czs trochę oddychnąc od tego. trzymaj się!!! bedzie dobrze Kochana!!! i powodzenia w badaniach:* Boże oby dzidzia u Ciebie zawitała bo bardzo na to zasługujesz!!!:*

Do góry