reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Kurcze dziewczyny węzeł chłonny mi wylazł w pachwinie po lewej stronie taki malutki,a boli i teraz nie wiem cz on mógł się pojawić przez hormony, może zniknie a jak nie to powiem lekarzowi w piAtek

reklama
Noelle Ty już nie wymyślaj test w poniedziałek wiadomo jak wyjdzie piękne II krechy :-)

Dziewczyny mojego męża po ostatnim bzyku bzyku (w środę), strasznie bolał penis i mówił, że go piecze i miał go białego i zresztą ma go już takiego od 3 dni (tzn. grzybka), ale wczoraj mimo tego kochaliśmy się i znowu go piekł, a po dzisiejszym kochaniu też go piekł ale już mniej, nie wiecie od czego???? Może złapał jakiś stan zapalny???? :szok:
Kiedyś też go piekł ale wtedy ja miałam jakiś stan zapalny bo jak szłam do łazienki po bzyku bzyku to nie mogłam zrobić siusiu tak mnie bolało i piekło, a teraz u mnie wszystko OK, tylko troszkę mnie boli/piecze jak wkłada ale później jest OK. :angry:
Już nie mam pomysłu co to może być.... :-(

Ostatnia edycja:
Agnieszka ja Ci powiem, że to na 100% hormony. Ja mam podobny problem po każdej owulacji. Jak tylko wzrasta progesteron puchnie mi węzeł pod pachą i w pachwinie. Miałam to wszystko badane i lekarz powiedział, że widocznie taka jest moja uroda. Więc u Ciebie jak jest taki szał hormonów to na bank to... ale... ja nie jestem lekrarzem więc mimo wszystko jak będziesz na wizycie wspomnij o tym.

Noelle ja też uważam, że powtarzanie testu w Twoim przypadku jest zbędne. No chyba że chcesz taki piękny 2 kreskowy zachować do księgi malucha ;-)

Asita wydaje mi się, że nic nie podałpał... po prostu przeciążony jest ;-) jeśli do tej pory nie przytulaliście się tak często, a teraz codziennie albo kilka razy dziennie to się troszkę aparat nadwyrężył ;-):tak:. Wiesz, w tym przypadku to jest jak z treningiem ;-) mięsień trenowany regularnie więcej wytrzymuje :-D:-)

Sailor gdzie jesteś czekamy na wieści !!!

U mnie coś dziwnego... rano przed 6 jak się obudziłam miałam tem 36,69 a jak przepudziłam się za 2h (nie wstawałam) to miałam już 36,89 :szok: więc wpisałam tą wyższą. Jajnik boli mnie od 6 dni i to tak jakby ktoś mnie w niego kuł. (.)(.) są pełnawe i bolą ale nie jakoś bardzo... bardzo bolały jak się obudziłam. Szyjkę mam wysoko tak ze ledwo ją sięgam no chyba żę się powyginam ;-) zamknięta i trochę twardsza niż wczoraj. Śluz biały ale już nie głatki tylko taki delikatnie drutkowaty i sporo go.... ale niestety spadła temperatura w stosunku do poprzedniego dnia :-( zawsze mi spada w okolicy 10 dpo więc pewnie nic z tego nie będzie al ja się nakręcam niepotrzebnie...

P.S.
Jaka powinan być szyjka we wczesnej ciąży bo już mi się wszystko pomyliło :zawstydzona/y:

ALG z ta szyjka to rozne madre ksiazki roznie pisza:D mysle ze bierze sie to stad ze dla jednych (Nas) wczesna ciaza to juz taka 3 tyg od OM a dla innych taka 5-6tyg.
szyjka we wczesnej ciazy powinna byc (podobno)wysoko,twarda,rozpulchniona i zamknieta Ja mam wysoko (owszem) twarda (owszem) a co do tego rozpulchnienia to nie wiem(wszystko wokol tej szyjki moze i rozpulchnione jest ale czy szyjka??raczej nie) no i co do zamknicia to mam pewne watpliwosci Ale to moze wlasnie to rozpulchnienie daje takie wrazenie ze ona nie do konca zamknieta jest:szok:
Widze z wykresiku ze testowalas,a jaka czuloscia?10? a dzisiaj tz testowalas???

A co do Twojej temperaturki,to ten spadek wcale duzy nie jest.

Dzięki Noelle.
Ja testowałam wczoraj i przedwczoraj tylko że pierwszy test byl 25 a drugi 20 bo nie mogłam kupić takiego o wyższej czułości:-( Dziś nie testowałam bo nie miałam testu. Zebrałam do pojemnika i niedługo skoczę to rossmana po test i wtedy zrobię, chociaż zastanawiam się czy nie poczekać do jutra...

ALG ja bym kupila dwa;D na dzis i na jutro:D
kurcze u mnie tez problem jest z tym testami o czulosci 10 Ale za rada dziewczyn udalo mi sie zdobyc je w tesco:D A moze lec do jakies apteki,Sailor wczoraj zakupila o czulosci 10 w aptece . Ja co prawda mam jakies ograniczone apteki,bo takich testow nie posiadaja:crazy: ale moze Tobie sie uda:D

A tak wogole,tak jak przewidzialam ,na jutrzejsze testowanie ,mąz zakupil mi test o czulosci 25:dry: pf!! no comments. Ale chyba juz powinno wyjsc?

Ostatnia edycja:
reklama
Pewnie kupię dwa :-D
U mnie też jest problem z tymi testami. Kiedyś były w Kauflandzie ale teraz szukałam i nie było... Tesco u mnie nie ma - muszę zorientoowa się gdzie jest najbliższe duże ale pewni dopiero w Warszawie. O testy czułości 10 pytałam już chyba w 6 aptekach... każda pani się na mnie dzieniw spojrzała (bo oczywiscie nie miałą pojęcia o tym, że są różne czułości) sprawdziła co ma i tylko 25 albo 20...:-( A do tych z allegro jakoś nie mam zaufania.

Do góry