reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

widze ze dzis dzien narzekanai..dobra ja tez ponarzekam- najpierw was podenerwuje tym ze do 14 lezalam w lozku- tak mnie brzuch bolal i se mysle pobycze sie jak moge to moge- teraz mnie elb boli od tego lezenia wlozku..potem zadzwonila z poslki moja mamusia- i poinformowala mnie o liscie ktry przyszedl do mnie z urzedu wojewodzkiego- nie bede opisywac szczegolowo- ale urzad zamiast robic co do niego nalezy w zakresie koordynacji sytsemow zabezpieczen spolecznych pomiedzy dwoma panstwami czlonkowskimi- robi sobie jaja- i to co sam powinien zaltwic kaze mi przedlozyc w coagu 14 dni- setki zaswiadczen, kopii poswiadczonych za zgodnosc...jak ja mam skompletowac dokumetacje bedaca w polskich urzedach bedac w niemczech i dostrczyc tym debilom w 14 dni???????????????? toz po to niemicki urzad zwrozil sie do poslkiego zeby to zalatwil jako wladny na terytorium Rp- jak ja tam jutro zadzwonie- tylko niehc mi sie kurwy na usta przestana cisnac- to tej pani wytlumacze na czym polega koordynacja systemow zabezpieczen spolecznych! wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Agacynda- mnie sie ten apartowy bardzo podoba- ale ja wole pierscionki zkolorowymi oczkami- lubie bardzo cytryny i topazy sa sliczne, diamenta mam w obraczce, no i ostanio na urodziny dostalam pierscionek urodzinowy od Juzmeza- z bialego zlota mini brylancikami i duza perla akoya- pierscionek z perla byl moim marzeniem od dawna- piekne sa perlowe pierscienie:)
a co do kamienia w pierscieniu- to moze sprawdzcie sobie dziewczyny- jaki kamien pasuje np. do waszego znaku zodiaku- i jesli Wam sie spodoba to moze pierscionek z kamieniem pasujacym do Was?? jest jeszcze cos takiego jak"przesady kamieniowe" czyli jakies tam tajemne moce ktore sie przypisuje poszczegolnym kamieniom- i tak np. perla jest symbolem czystosci wiernosci i plodnosci:)

reklama
die_perle do mnie pasuje onyks, czarny diament i coś jeszcze... Ale niestety, onyks nieładnie wygląda a czarny diament jest piekielnie drogii...

Agacyndo ten z Apartu prześliczny! No ale jak mówisz ze na żywo słaby to nie ma co :) a te dwa pozostałe też śliczne:) a szukasz tylko w necie i później idziesz do sklepu czy po jubilerach też chodzisz i się rozgladasz?

no generalnie to szukam w necie, a jak jestem w jakiejś galerii to zaglądam do sklepów... Ale póki co byłam tylko w firmowych typu Yes, Apart i Kruk.

znalzlam kilka info o kamieniach szlachetnych moze jakis opis i kamien pryzpadnie WAM do gustu :)

Agat -dzięki niemu zachowujemy stałość, wierność i wytrwałość. Wzmacnia poczucie własnej godności. Jest stosowany dla wzmocnienia organów rozrodczych, łagodzi infekcje, bóle głowy, schorzenia skóry. Leczy również reakcje po ukąszeniach owadów, łagodzi kłopoty z laktacją, stabilizuje zaburzenia ciąży. Jest kamieniem ochronnym.

Cytryn
- pomaga w nauce, daje uczucie pewności i wiary w siebie i własne możliwości. Zalecany dla osób nadwrażliwych. Kamień ten harmonizuje wydzielanie insuliny, jest, więc niezastąpiony chorym na cukrzycę. Wspomaga leczenie chorób przemiany materii, dolegliwości trawiennych. Leczy schorzenia żołądka oraz depresję. Reguluje złą przemianę materii, oczyszcza przewód pokarmowy.

Perła – jest symbolem piękna, doskonałości, wierności i skromności. Zapewnia długie życie. Chroni przed niepowodzeniami, zapewnia bezpieczeństwo, oddala troski i zmartwienia. Perły oczyszczają uczucia, usuwają negatywne emocje, sprzyjają również fizycznemu oczyszczeniu poprzez łzy – z czym kojarzone są perły. Uzupełnia niedobór wapnia w organizmie. Leczą dolegliwości serca i układu krążenia.

Rubin
– nawa pochodzi od czerwonej barwy tego kamienia. Jest symbolem siły witalnej, odwagi i walki a zarazem namiętności miłości. Wzmacnia słabe serce, leczy schorzenia krążeniowe, dolegliwości menstruacyjne, choroby wzroku, gorączkę, zakażenia.

Szafir
- inspiruje duchowo, prowadzi ścieżką rozwoju. Jest kamieniem intuicji i łączności telepatycznych. Leczy niemal wszystkie schorzenia. Symbolizuje nieśmiertelność i czystość. Stosowany leczniczo może obniżać ciśnienie krwi, leczyć choroby oczu (szafir błękitny), woda szafirowa zapobiega przedwczesnej starości; łagodzi nerwowość i bezsenność; w kolorze indygo jest wspierający przy leczeniu chorób psychicznych i zaburzeń umysłowych.

Szmaragd – jego czysta, zielona barwa symbolizuje siły wzrostu i regeneracji na wszystkich płaszczyznach w ciele, myśleniu oraz działaniu. Działa skutecznie przeciw ludzkim słabościom i ułomnościom. Jest jednym z najcenniejszych kamieni i posiada wielkie lecznicze moce. Przypisuje mu się właściwości bakteriobójcze, normalizuje ciśnienie krwi, wpływa na poprawę pamięci, pomaga przy epilepsji, dnie, malarii i reumatyzmie. Oddziałuje leczniczo na choroby oczu, obniża gorączkę, łagodzi stany podniecenia. Uwalnia od palpitacji serca, czkawki i dolegliwości żołądkowych.

Topaz – ożywia umysł, ułatwia skupienie uwagi, pomaga w koncentracji, pokonywaniu przeszkód i trudności. Pozytywna energia wibracji topazu usuwa depresje i złe myśli, wzmacnia organizm, zaopatrując go w świeżą energię i przeciwdziałając stanom wyczerpania. Wpływa pobudzająco na cały organizm i działa harmonijnie i równoważąc przy nerwowych napięciach. Złoty z reguły jest stosowany celem odprężenia lub odblokowania Manipury, czakry splotu słonecznego

[h=2]Kamienie a znaki zodiaku[/h]

• Baran 21.03. – 19.04
Bursztyn, diamenty, jaspis, koral, granat, awenturyn, ametyst, lapis lazuli, karneol.

• Byk 20.04 – 20.05
Kwarc różowy, turkus, szafir, malachit, rodochryzolit, rodonit, koral, karneol, agat, szmaragd, cytryn.

• Bliźnięta 21.05 – 21.06
Chalcedon, opal, kamień księżycowy, bursztyn, topaz, agat, jaspis, tygrysie oko, karneol, kryształ górski, akwamaryn, ametyst, kwarc różowy.

• Rak 22.06 – 23.07
Awenturyn, kryształ górski, perła, szmaragd, kamień księżycowy, szmaragd, opal, agat.

• Lew 23.07 – 22.08
Agat, kryształ górski, topaz, bursztyn, cytryn, rubin, rodonit.

• Panna 23.08 – 22.09
Topaz, cytryn, szafir, agat, karneol, opal, jaspis, lapis lazuli.

• Waga 23.09 – 22.10
Akwamaryn, turkus, kwarc różowy, opal, diamenty, perły, lapis lazuli.

• Skorpion 23.10 – 21.11
Jaspis, karneol, topaz, granat, hematyt, koral, malachit, akwamaryn, opal.

• Strzelec 23.11 – 21. 12
Agat, bursztyn, kryształ górski, turkus, ametyst, lapis lazuli, granat, tygrysie oko.

• Koziorożec 23.12 – 19.01
Malachit, rubin, onyks, selenit, perły, granaty, kryształ górski, agat, kwarc różowy.

• Wodnik 20.01 – 18.02
Awenturyn, ametyst, perła, koral, szafir, granat, cytryn, lapis lazuli.

• Ryby 19.02 – 20.03
Granat, kryształ górski, ametyst, perły, akwamaryn, koral, chryzolit, selenit, turkus.

jesli jeszcze moge doradzic- jelsi kupowlibyscie pierscionek zloty to nalepsze zloto na pierscionki to to srodkowej proby- 583, nizsza- to straszna lipa- prawie w ogole nie ma tam zlota, a z kolei zloto najwyzszej proby 925- nie nadaje sie na pierscionki- gdyz zloto samo w sobie to bardzo miekki metal- bedzie sie niszczyc, rysowac i odksztalcac:)

Die perle o tych próbach też słyszałam, że najlepsza ta środkowa a co do kamieni to ja właśnie dlatego poluje na cytryn bo to mój kamień :)
Agacynda co do jakości Apartowych pierścionków i w sumie nie tylko pierścionków, już kiedyś pisałam... ja już się chyba nigdy nie zdecyduję na zakup tak

Oooo widzę, że teraz mam znacznie więcej do wyboru... i kwarc różowy... i granat. dzisiaj poszukam więcej pierścionków. słyszałam tylko, że perła nie może być w pierścionku ZARĘCZYNOWYM.

kurcze dziewczyny tak mnie jajnik napieprza od wczoraj z przerwami ja wiem ze to pewnie owulka ale żeby aż tak bolał
jaw ogóle mam ten cykl jakiś taki od czapy poczekam do końca cyklu i po miesiączce pójde do lekarza

reklama
Do góry