reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wiem, widziałam Twoją odpowiedź dotyczącą testu, ale obawiam się że chyba nie miałam nigdy takich sutków, zwłaszcza że mój mąż mi zwrócił uwagę.
No cóż, niewiele zostało jeszcze do terminu @ więc wytrzymam, bo potem już będzie wszystko wiadomo :)

reklama
Witam z rana, ja już na nogach od 6 rano.
Mam pytanie do tych bardziej doświadczonych dziewczyn ;)
Rano dzisiaj się ubierałam i po raz kolejny mój mąż zwrócił mi uwagę, że mam "gigantyczne" sutki.
Tzn. rzeczywiście są one zdecydowanie większe, tak po 1/3 większe i zmieniły swój kolor, i w dodatku oprócz tego że są większe, to jakby pełniejsze, w sensie że wypełnione (bądź wypukłe) :-D
Nie wiem co mam o tym myśleć, termin @ za 5 dni a ja na razie cisza, jajniki bolą, ale tak trochę inaczej....test negatywny a na betę boję się iść :tak:

zgadzam się z maćku jezeli nie obserwowałaś sie w poprzednich cyklach przed @ to cięzko stwierdzić czego to są objawy - proponuje poczekac do terminu @ i jak sie nie pojawi to isc na bete - nie ma co sie nakrecac bo w razie cooo rozczarowanie mega boli

Rano dzisiaj się ubierałam i po raz kolejny mój mąż zwrócił mi uwagę, że mam "gigantyczne" sutki.
Tzn. rzeczywiście są one zdecydowanie większe, tak po 1/3 większe i zmieniły swój kolor, i w dodatku oprócz tego że są większe, to jakby pełniejsze, w sensie że wypełnione (bądź wypukłe) :-D
Nie wiem co mam o tym myśleć, termin @ za 5 dni a ja na razie cisza, jajniki bolą, ale tak trochę inaczej....test negatywny a na betę boję się iść :tak:

w innym temacie pisałam już o mojej koleżance, która miała niezła przygodę ze swoja ciążą.
każdy przypadek jest inny:tak:
Najlepiej uzbroić sie w cierpliwość zarówno w testach domowych jak i szukaniu objawów wczesnej ciąży. Wiem że to nie jest proste, kiedy bardzo chce mieć się dzidziusia i wiem jak bardzo trudno się też powstrzymać, przechodziłam to kilka miesięcy.
Teraz psychicznie staram się od tego uwolnić i nie myśleć tyle o tym całym wyliczaniu, czy już można zrobić test bo jeszcze tylko ... dni do @, najlepiej poczekać nawet i tydzień po terminie spodziewanej @ zrobić test.

"moja koleżanka, która starała się o dzidziusia a często bywała u ginekologa (najpierw leczenie torbieli, później PCOS) odpuścili z mężem, bo lekarz i tak kazał się najpierw wyleczyć... luteina na wywołanie @, miała już iść na zastrzyk ...... i okazało się że jest w 10 tyg.
LEKARZ NIE STWIERDZIł PODCZAS BADANIA W 5 TYG żE ONA JEST W CIążY, TESTY CIążOWE WYCHODZIłY NEGATYWNIE!"

robiła testy domowe jak i test w przychodni

powodzenia trzymam kciuki za was dziewczyny

Dziękuje bardzo za słowa otuchy i rady :)
Zdaje sobie sprawę, że to dopiero pierwszy cykl staranek, więc powoli wrzucam na luzzz, co nie zmienia faktu że dzisiaj sobota i cały dom do wysprzątania, i trzeba coś przygotować, bo goście przyjadą na oblewanie łazienki którą właśnie skończyliśmy sobie robić ;)

Dziękuje bardzo za słowa otuchy i rady :)
Zdaje sobie sprawę, że to dopiero pierwszy cykl staranek, więc powoli wrzucam na luzzz, co nie zmienia faktu że dzisiaj sobota i cały dom do wysprzątania, i trzeba coś przygotować, bo goście przyjadą na oblewanie łazienki którą właśnie skończyliśmy sobie robić ;)

dokładnie zajmij sie sprzątaniem - nie będziesz myslałą o testach i objawach :)

ja dzisiaj od 6 przewróciłam chate do gory nogami hihi sąsiedzi mnie nienawidzą chyba :)

Witajcie Kobietki!!!

Ja już na nogach, bo za godzinkę wyjeżdżamy...więc mnie dzisiaj nie będzie :-(

Ale życzę Wam pięknego dnia i świetnego humoru :-D :-D :-D
milego dnia zycze i udanych zakopow :-)
Dzien dobry!:-)
Obudzilam sie na mierzenie tempki (sama, bez budzika:szok:) i jakos spac mi sie juz nie chce...:dry:
Poszlismy wczoraj do knajpy, ale nie bylo karaoke:no: Wypilam dwa browarki i teraz nie wiem, czy wplynelo to na moja tempke, a jesli juz to w ktora strone?:confused:
Kochana, jesli Twoj suwaczek pokazuje faktyczny stan cyklu to na test bylo zdecydowanie za wczesnie i mogl wyjsc negatywny, nawet jesli fasolka jest. Badz dzielna i poczekaj na termin @:tak:

Gratuluje, ze podjelas powazna decyzje:tak: I serdecznie zycze, abys sie za pierwszym razem znalazla w tych 12 procentach:tak:
ja tez dzis sie sama o dziwo obudzilam na tempke i taka sama jak wczoraj pokrecony ten moj cykl hihihi
mozliwe ze to objaw ciazy ale tak jak pisaly dziewczyny jezeli w poprzednich cyklach nieobserwowalas tego to niewiadomo ale skoro twoj m to zauwazyl ze sa inne to pewnie cos w tym jest ;-)

a ja kochane jestem od was uzalezniona juz sie pakuje i sprzatam przed wyjazdem do szwagierki a jednak niepotrafilam sobie odmowic wejscia na forum zeby poczytac co sie dzialo w noicy hehehe

hej dziewczyny, mam pytanko i chcialabym zebyscie mi wyjasnily mniej wiecej i owulacji. Ja z M staramy sie od niedawna, a dokladnie od tego miesiaca, przytulalismy sie juz w poniedzialek, z kalkulatora owulacji wynika ze od wczoraj mam owulacje. Wczoraj tez sie przytulalismy. Co do zajscia w ciay to wydaje mi sie ze wystarczy mnie "dotknąć" i juz mam fasolke, tak było z moim poprzednim dzieckiem, 3 dni przed okresem, sie wtedy przytulalismy i zaszlam w ciąże od razu.
Kiedy najlepiej jest zrobic test ciążowy?? po owulacji czy w trakcie? Nie znam sie na tym kompletnie, i czy nie jest za wczesnie? Mam jeszcze od 2 dni mocniejsze bole brzucha jak przed okresem, czuje jak jajnik mi kluje, nigdy przy owlacji mi tak jajniki nie bolały. Sutki mają zmieniony kolor ale to normalne u mnie przy owulacji. zauwazylam ze piersi mi nie bolą, a przy owulacji zawsze bolały. Mam nadzieje ze troszke zrozumiałyscie, chodzi mi jedynie o to czy nie za wczesnie mysle o sprawdzeniu czy jestem w ciąży, i aha co to u was znaczy "@" heheh bo nie wiem czy to okres czy owulacja heheh. Pozdrawiam.

hej dziewczyny, mam pytanko i chcialabym zebyscie mi wyjasnily mniej wiecej i owulacji. Ja z M staramy sie od niedawna, a dokladnie od tego miesiaca, przytulalismy sie juz w poniedzialek, z kalkulatora owulacji wynika ze od wczoraj mam owulacje. Wczoraj tez sie przytulalismy. Co do zajscia w ciay to wydaje mi sie ze wystarczy mnie "dotknąć" i juz mam fasolke, tak było z moim poprzednim dzieckiem, 3 dni przed okresem, sie wtedy przytulalismy i zaszlam w ciąże od razu.
Kiedy najlepiej jest zrobic test ciążowy?? po owulacji czy w trakcie? Nie znam sie na tym kompletnie, i czy nie jest za wczesnie? Mam jeszcze od 2 dni mocniejsze bole brzucha jak przed okresem, czuje jak jajnik mi kluje, nigdy przy owlacji mi tak jajniki nie bolały. Sutki mają zmieniony kolor ale to normalne u mnie przy owulacji. zauwazylam ze piersi mi nie bolą, a przy owulacji zawsze bolały. Mam nadzieje ze troszke zrozumiałyscie, chodzi mi jedynie o to czy nie za wczesnie mysle o sprawdzeniu czy jestem w ciąży, i aha co to u was znaczy "@" heheh bo nie wiem czy to okres czy owulacja heheh. Pozdrawiam.
@=miesiączka :)

najlepiej zrobic test w dniu spodziewanej @ ale to i róznie bywa, niektórym naszym dziewczynom wychodziły bladziochy 6 dni po terminie @
możesz tez zrobic bete w dniu @ ona potwierdzi w 100 czy jestes czy nie

powodzenia i trzymam kciuki

reklama
kobieto po 1 kalkulator niepowie ci kiedy masz owulacje bo to tylko kalkulator na przyblizenie sobie dnia owu tylko twoje cialo ci powie o owu
po 2 gdyby ciaze mozna bylo sprawdzic odrazu po owu lub po seksie to byl by 8 cud swiata
po3 test mozesz zrobic dopiero w dniu @(czyli okresu) a i tak moze jeszcze niewyjsc
wiec tio wszystko nie jest tak hop siup a co do poprzedniejciazy to rozbawila mnie wypowiedz ze wystarczy cie dotknac hihi kazda by tak chciala napewno wtedy wspolzylas z mezem rowniez w inne dni cyklu anie tylko przed @ wiec napewno kiedy indziej zaszlas a nie 4 dni przed @

ok kochane ja spadam bo niedlugo wyjezdzam wroce do was jutro papapap

Do góry