reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wiecie co ja zrobiłam,z włosów prawie do pasa obciełam sie za ucho i z blondu przeszłam na ciemne:szok::szok::szok::szok:
I teraz sama jestem w szoku:baffled:

rzuć fotki dla porównania :tak: ja też obciełam z długich do ramion - ślicznie mi było, ale czegoś brakowało i znów mam długie :-) co do koloru to od urodzenia mam natural blond :-)

ZABKA JA W TYM CYKLU ZAKŁADAM SOBIE TAKI WYKRESIK NA 28 DNI.PL I POSTARAM SIĘ BYĆ SYSTEMATYCZNĄ ,poza tym tam można sobie porównać swój wykres z wykresami innych .

zobaczymy czy zdążysz ;-) ja tam mam nadzieję, że nie będziesz musiała :tak:

ale ja mam dla siebie zwykly rteciowy a elektryczny jest dla meza i malej ale ja mam go pod podusza ale zawsze rano zapominam :( jedyne co jestem w stanie badac to ta szyjke wieczorem i sluz w ciagu dnia bo zawsze jest przy podcieraniu wlasnie zalozylam sobie konto na 28 dni ale sie boje ze jak znow bede wszystko sprawdzac i badac i wogole to za duzo bede myslec i znow niewyjdzie:-(

ja mam zwykły elektroniczny. nastawiam tel na 6:00 i mierzę. a potem albo do pracy albo lulu dalej :-D

reklama
babcine sposoby na przeziębienie??? Mleko z czosnkeim(ohyda ale zawsze działa), rosołek, termoforek pod nóżki...hmmmmm
ostatnio męża wyleczyłm mlekiem z czosnkiem i miodem (brak bólu gardła), a potem chciałam go sypialni wyrzucić, hehe:-D

Dziewczynki ja znów nie w temacie,ale chce sie was poradzić!!!!
Co sie kupuje na roczek????Bo zbliża sie wielkimi krokami !!!:tak:Chrześnica mojego M...

No to do pózniej kochane:tak:
to zależy od "tadycji, że tak powiem. Albo rzeczy pamiątkowe jak np. gipsowe odlewy rączek czy np poster zrobiony ze zdjęcia, albo zabawkę jak cała rodzina, którą raczej dziecko się za długo nie pobawi, bo w tym wieku szybko zmieniają się zainteresowania i możliwości dziecka.
Moja Wikunia od teściów dostała rowerek z podnóżkiem i baldachimem - udany prezent, bo praktycznie do użytku na 2 lata. (na trzecie urodziny planuje już większy na 4 kółkach kupić)

ja jeszcze nie mam

na razie tylko psie dziecko- labrador ( sorrki bo może innym wyda się to dziwne ale to moje takie zwierzece dziecko;-), ktore jest najkochańszym psem na swiecie, a pomogl mi juz wiele razy w ciezkich chwilach - to taki moj psi psycholog:-))
dokładnie - nie ma to jak si psycholog:tak::blink:

ale ja mam dla siebie zwykly rteciowy a elektryczny jest dla meza i malej ale ja mam go pod podusza ale zawsze rano zapominam :( jedyne co jestem w stanie badac to ta szyjke wieczorem i sluz w ciagu dnia bo zawsze jest przy podcieraniu wlasnie zalozylam sobie konto na 28 dni ale sie boje ze jak znow bede wszystko sprawdzac i badac i wogole to za duzo bede myslec i znow niewyjdzie:-(

jedyne co?? kochana, ja nawet tego nie robię. :szok: ja po prostu nic nie robię:baffled::sorry2:

Ja tez dostałam:tak::tak::tak::tak:
I dziekuje;-)
wiecie co jak sie kąpałąm to badałam szyjke <na kucaco>i normalnie palec oblepił mi sie takim białym lepkim sluzem:szok:Az poczułam ze go tam "gdzieś"przykleiło:dry:
I boli mnie dól brzucha , o cycuszkach to juz nie wspomne:wściekła/y:Wiem ze to zdecydowanie za wczesnie i zastanawiam sie czy tak jest co miesiac,bo jakos nie zwracałam na to uwagi:zawstydzona/y:
Co jakis czas mam takie "przelewanie"...ehhhhh chyba psycha wkreca mi jakies bzdury:-D

Ja tez dostałam:tak::tak::tak::tak:
I dziekuje;-)
wiecie co jak sie kąpałąm to badałam szyjke <na kucaco>i normalnie palec oblepił mi sie takim białym lepkim sluzem:szok:Az poczułam ze go tam "gdzieś"przykleiło:dry:
I boli mnie dól brzucha , o cycuszkach to juz nie wspomne:wściekła/y:Wiem ze to zdecydowanie za wczesnie i zastanawiam sie czy tak jest co miesiac,bo jakos nie zwracałam na to uwagi:zawstydzona/y:
Co jakis czas mam takie "przelewanie"...ehhhhh chyba psycha wkreca mi jakies bzdury:-D

Suzi mam nadzieje, ze aTy tez sie bedziesz tam wypowiadała szczegolnie, ze naszkrobałysmy juz 4 stronki ;-)
Są tam mamy, staraczki i ciężarówki także mam nadzieje, ze sie bedzie fajnie rozmawiało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moje Drogie ja Was podziwiam .
Ni kuta nie moge sobię normalnie wybadac tej szyjki albo jakaś krzywa jestem.
Dla Mnie ona cały czas jest miękka, w środku jest miękko i ani ciasno ani luźno tylko w sam raz.
W zeszłym cyklu zauwazyłam tylko różnice u wejścia do pochwy a tak to nie potrafie sie wybadac no :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Macie jakąś dobra radę typu w jakiej "pozycji" najlepiej sie badac? i na co przede wszystkim zwracac uwage?

Dla Mnie ona cały czas jest miękka, w środku jest miękko i ani ciasno ani luźno tylko w sam raz.
W zeszłym cyklu zauwazyłam tylko różnice u wejścia do pochwy a tak to nie potrafie sie wybadac no :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Macie jakąś dobra radę typu w jakiej "pozycji" najlepiej sie badac? i na co przede wszystkim zwracac uwage?

Mnie pomogły opisy typu: Znajdzie sie kulka z dziurką na sirodku"Ja badam na kucaco:tak:LEpiej jest!
No i jeszcze mam problemy z "otwarta i zamknieta"

najlepiej kucasz npmpodczas kąpieli wkładasz paluszki i szukasz takiej dziurki jak to okresliła Suzi i wtedy ona moze byc alnbo miekka otwarta ze nawet palec Ci wejdzie albo bardzo opuchnieta i zamknięta.
Najlepiej na kucąco bo wtedy, ze tak powiem masz lepsze dojscie a ta sztuka nie jest łatwa ;-)

reklama
no dobra to sie postaram "wybadac"
a te palce/palec to tak...łęboko? do połowy? Nie chce sobie tam nic uszkodzić....

Kurcze jeszcze dzis rano sobie palnowałam przytulaski na ten cykl jednak a tu musze sobie odpuscic bo matula przyniosła wieczorem wyniki mojej cytologii
II stopień stanu zapalnego musze znowu brac ten Gynalgin...wrrrr.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oby tym razem coś sie poprawiło.

Do góry