reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Uwaga na Sulechowską lubuską porodówkę, hasło rodzic po ludzku to mit, opieka nad noworodkami często pod psem, nie obrażając tych miłych słodkich kudłaczy na czterech łapkach, kobiety rodzące wskazują przypadki różnego skrajnego traktowania świeżo upieczonych mam.

przydałoby się takie forum o szpitalach :tak:

hej kobitki co tu tak pusto:confused: moj maz jak wstal do pracy to sobie wymyslil ze mam isc do pracy do biedronki :baffled: wiec o kolejnym dziecku moge juz zapomniec bo jak pojde do pracy to nastepne dziecko napewno odwlecze sie o paaare lat:baffled::zawstydzona/y::-( juz powoli mam dosc tego mojego zycia nic mi sie niudaje ciagle sie dusze i mieszkam z tesciami niemam wlasnego mieszkanka i niemam ciazy ani nadziei na nastepne dziecko...ten moj maz zniszczyl dzis moja nadzieje na leprsze jutro i moje nadzieje i zrojnowal moje cele w zyciu juz teraz niemam zadnych niemam juz do czego dazyc bo i tak wiem ze nic niewyjdzie i moj m zawsze wszystko mi zepsoje:zawstydzona/y: boze co za paskudny dzien:wściekła/y:

kochana idz do pracy ja trzeba i fasolkujcie ;-) jakby co to na zwolnienie chorobowe (można przez cała ciążę i do tego 100% wypłaty), a i na macierzyńskie można się załapać :tak: warto rozwazyc ;-) a i może mąż się pokusi jak pieniążki będą a ty w domciu z brzuszkiem :tak:

Witam się!:-)witam nowe staraczki i życzę szybkiego zafasolkowania:tak::tak::tak:
Ja po wizycie u gin. odstawiłam leki i zdaję się na mądrosć natury. Jak fasolka będzie miała być to będzie i tak wcześnie duphaston może tylko zaszkodzić wiec zobaczymy co wyniknie. Jutro ide na bete i potem w czwartek żeby zobaczyć czy dobrze wzrasta:tak:

trzymam kciukaski zeby było ok :tak:

witam was

3mam kciuki za wasze starania cały czas :)
u mnie okej.. niedługo testowanko niby :sorry2:

pozdrawiam!​

:-) mocno trzymam kciuki :-)

Tak dziś rano, jedna kreska :(

tulam :-( a może za wcześnie ;-)

tak dokładnie szkoda rozczarowania :tak::tak: ja tez ma skurcze jak na @ dlatego wogole nie kupuje testu szkoda nerwów

ja tez jestem za poczekaniem :tak: jak @ ma przyjsc to przyjdzie i tak, a jak fasolinka to będą chociaż kreseczki widoczne :-)

:-):-):-):-)GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-)

reklama
Witam z ranca!

Jak to nie? Jest napisane, ze prl nie ma wahan jesli chodzi o fazy cyklu tylko w rytmie dobowym. Wiec nie ma roznicy w ktorym dc zbadasz. Wazne zeby rano na czczo, bez wczesniejszych przytulanek...
Ale ja tez uwazam, ze najlepiej to trzymac sie porad swojego lekarza. Bo trudno, zeby postepowac wg wskazan kolezanek z forum;-)

Ja w przyszlym tyg bede powoli podchodzic do staranek:tak:

A kiedy nadchodzi czas depresji? Ja juz w sumie jakis czas polegam na polu walki, ale depresja jeszcze nie nadejszla... Towarzyszy mi raczej rozczarowanie. Moze na depreche troche za wczesnie;-)

A teraz mam moze troche glupie pytanie. Gdzie mozna zrobic badanie nasienia? Tylko w klinie leczenia nieplodnosci? Czy u urologa tez?

Depresja (nie zgianozowana przez lekarza) u mnie pojawiła się w październiku, listopad i połowę grudnia - później wytrzaskałam się po pysku i stwierdziłam że to nie jest życie i musze się wziaśc w garsc. I teraz naprawdę łatwiej mi znieść @ które sie zbliża . No i moge się u Was wygadać co mi lezy na sercu a to pomoga :tak:

Depresja (nie zgianozowana przez lekarza) u mnie pojawiła się w październiku, listopad i połowę grudnia - później wytrzaskałam się po pysku i stwierdziłam że to nie jest życie i musze się wziaśc w garsc. I teraz naprawdę łatwiej mi znieść @ które sie zbliża . No i moge się u Was wygadać co mi lezy na sercu a to pomoga :tak:
To u Ciebie nie byla deprecha starankowa tylko jesienna;-)

Pajka, 2 razy dziennie po 2 kapsułki. Myślisz, że to może być za mało? Maks. dawka to 6 kaps. na dobę, czyli jeszcze 2 mogłabym łyknąć.

Ja włąsnie tez kiedys piłam siemie lniane ale z innych wzgledów:tak:ZE tak powiem trawiennych:-D
A ile razy dziennie to piszesz i ile wsypujesz do szklanki???????No i oczywiscie w jakich dniach?????
Ja tez jakiegos szału po tym wiesiołku nie mam:no:
A brałam go po 2 tabletki lub 1rano +1 wieczorem

a w jakiej ilosci go bierzesz?? Bo ja miałam tak na samym początku a potem brałam max dawke i było super

Ja polecam simie lniane- o wiele bardziej skuteczne i nie zagraza ewentualnej fasolce:tak:

Pomaga, pomaga, ale trzeba go brać przynajmniej 3 miesiace, aby zobaczyć różnicę, to nie działa tak od razu. Ja biorę 3 razy dziennie po dwie, aż do owulacji i teraz juz jest znacznie lepiej a po owulacji łykam linocomlex - to wyciąg z lnu wzbogacony o kwasy omega 3 i 6

dziewczyny, wy wszystkie bierzecie coś na śluz?:confused: ja nic nigdy nie brałam:no:

Witam z ranca!

Jak to nie? Jest napisane, ze prl nie ma wahan jesli chodzi o fazy cyklu tylko w rytmie dobowym. Wiec nie ma roznicy w ktorym dc zbadasz. Wazne zeby rano na czczo, bez wczesniejszych przytulanek...
Ale ja tez uwazam, ze najlepiej to trzymac sie porad swojego lekarza. Bo trudno, zeby postepowac wg wskazan kolezanek z forum;-)

Ja w przyszlym tyg bede powoli podchodzic do staranek:tak:

A kiedy nadchodzi czas depresji? Ja juz w sumie jakis czas polegam na polu walki, ale depresja jeszcze nie nadejszla... Towarzyszy mi raczej rozczarowanie. Moze na depreche troche za wczesnie;-)

A teraz mam moze troche glupie pytanie. Gdzie mozna zrobic badanie nasienia? Tylko w klinie leczenia nieplodnosci? Czy u urologa tez?
Maćku no to walczymy w tym samym czasie!!!
Ja badania M robiłam w labolatorium musisz się dowiedzieć bo coraz więcej prywatnych robi takie badania koszt ok 50 zł ale dokładnie nie pamiętam!!!

No taką samą miałam taki smutasek z niepowodzeń

Ostatnio edytowane przez moderatora:
WITAM Z RANA

TOŚKA ty to naprawde super babka jesteś ,fajne masz podejście co do staranek i wogóle gratulować takiego wyluzowania.:tak:

ZABKA ja też myśle tak jak SCULLY idż do pracy i staraj się o maluszka ,potem masz płatne zwolnienie i nie mogą cię zwolnić do końca ciąży lub do końca umowy jeżeli dostaniesz na dłuży czas ...moja bratowa tak zrobiła dostała umowe na 3 mc a jak pracowała ostatni miesiąc to okazało się że jest w ciąży i teraz jej płacą ...Ja z miłą chęcią bym poszła do pracy ale nie mam z kim łobuzów zostawić.

OLKALE dzięki za wyłumaczenie co i jak z tą tem.A ty mierzysz sobie tę tem.???

KERNA jak się czujecie dziś????

IWONA gratulacje!!!

U mnie @ narazie nie ma ale przyjdzie bo mam tyle śluzu że szok ..tylko czekać na nią ...a i wczoraj takich bóli od pleców dostałam że szok ale wziełam nospe o przeszło .Kurcze niech ta małpa przyłazi i biore się w tym cyklu za konkretną robote.

Dziękuję wszystkim!!! Od rana tak się ciesze ze na niczym się skupić nie mogę. Próbowałam się też dostać dzisiaj do lekarza ale chyba mi się to nie uda więc umówię się na jutro żeby to wszystko potwierdzić bo sama jeszcze chyba do konca nie wierze.
Nie wiem czy tu jeszcze dzisiaj wpadnę ale napewno jak będę po wizycie to się odezwę. Pozdrawiam!

WITAM Z RANA

TOŚKA ty to naprawde super babka jesteś ,fajne masz podejście co do staranek i wogóle gratulować takiego wyluzowania.:tak:

Kochana etap płaczu i nerwów mam juz za sobą, co ma byc to bedzie. Jak juz @ chce przyleźć nie przylezie ale dlaczego to tak k***** boli :wściekła/y: przepraszam za nerwy ale niestety ja leków typu nos-pa brac nie mogę z przeciwbolowymi tez tylko apap a on g*** daje :wściekła/y:

reklama
Dziewczyny mam pytanko, chcemy jechac na weekend w lutym w góry do wyboru mam Wisłę albo Ustroń to po piersze co byście poleciły a druga sprawa może ktos ma namiar na jakieś fajne, ale nie za drogie spanko!!!

Kochana etap płaczu i nerwów mam juz za sobą, co ma byc to bedzie. Jak juz @ chce przyleźć nie przylezie ale dlaczego to tak k***** boli :wściekła/y: przepraszam za nerwy ale niestety ja leków typu nos-pa brac nie mogę z przeciwbolowymi tez tylko apap a on g*** daje :wściekła/y:
Polecam termoforek Tosiu!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry