reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
kerna pisze:
kurcze może i źle robię że to piszę, ale na tych bobotestach pisze, że test można wykonać 7 dni po serduchach:szok::szok::szok:z porannego moczu:baffled: a jak minęła data@ to z moczu któregokolwiek:confused::confused::confused: 7 dni po! Dla mnie to jakaś masakra!!!
maćku pisze:
Jest napisane 7 dni po serduchach czy siedmiodniawa ciaze?
maćku pisze:
Pytam, bo jakis czas temu byla tu rozmowa na ten temat. Na testach jest czesto napisane, ze wykrywa 7dniowa ciaze. Ale zaglebiajac sie w temat moze licza ciaze od momentu zagniezdzenia sie, a nie od zaplodnienia. Dlatego wszyscy zalecaja testowac najwczesniej w dniu spodziewanej @...
Jeśli chodzi o płytkowy Bobo Test to: "Wykrywa już 6-dniową ciążę. Test można stosować już po 10 dniach po stosunku. Jeśli nie minął jeszcze pierwszy dzień spodziewanej miesiączki do przeprowadzenia testu należy użyć pierwszego porannego moczu. Jeżeli minął pierwszy dzień spodziewanej miesiączki test można przeprowadzić o każdej porze dnia."
Strumieniowy: "
Potrafi wykryć już 2-3 dniową ciążę. Test można stosować już po 7 dniach po stosunku. Jeśli nie minął jeszcze pierwszy dzień spodziewanej miesiączki do przeprowadzenia testu należy użyć pierwszego porannego moczu. Jeżeli minął pierwszy dzień spodziewanej miesiączki test można przeprowadzić o każdej porze dnia."

Ostatnia edycja:
Scully, specjalnie dla Ciebie.

kochanieńkie dziękuję :tak: zapisałam sobie to w wolnym czasie poczytam :-D

Co do wyboru "formy leczenia" - ja jestem za NFZ. Jakos rok temu kumpela polecila mi gina - ordynator w naszym szpitalu i niby taki fajny, ale przyjmuje tylko prywatnie. Poszlam i sie strasznie rozczarowala - niby mnie zbadal, ale gdy chcialam sie czegos dowiedziec mnie zbywal. Poza tym jedna znajoma chodzila do niego cala ciaze, zeby miec pewnosc, ze jak pojdzie do porodu to bedzie miala lepsza opieke. O on co - dyzur mu sie skonczyl to sobie poszedl do domu! Mial ja gdzies!!!
Poza tym chodzac prywatnie za wszystko trzeba placic. Ja wole zaoszczedzone w ten sposob pieniadze przeznaczyc na cos innego. A ten gin co do niego chodze tez pracuje w szpitalu i poki co jestem z niego zadowolona:tak:

ja też wole na NFZ :tak: szczególnie, że koleżanki i kuzyneczki chodziły prywatnie (różne osoby do różnych ginów) i potem i tak rodziły u innych, bo ci prywatnie mieli ich "gdzieś" :nerd: kupe kasy wydawały, a potem wściekłe były, że inny gin odbiera poród :baffled:

Hey mamuśki... :-)
Ja dziś zrobiłam 2 test zamiast cień cienia wyszła juz spora krecha więc nie mam wątpliwości fasolka już uwiła sobie gniazdko...:-)
Moje Kochanie jest rozradowane jak by wygrało 6 w totka...:-)
Padam już ze zmęczenia bolą mnie plecy i brzuch więc kładę się do łóżeczka...
Spokojnej nocy dla każdej mamusi...
Dla staraczek przesyłam mnóstwo fluidek ciążowych :tak::tak::tak::tak:
Pomału przenoszę się na forum wrześniówki 2010 :cool: :-D:-):-D:-):-D:cool:

:-D:-D:-D nowa porcja fluidków :-D:-D:-D

29dc, a zwykle mam 26-28dc. Robiłam dziś popołudniu test ale niestety tylko jedna kreska:(. Nie wiem już co o tym myśleć

wieczorem może nie wyjść :tak: bo za małe stężenie i za bardzo mocz rozcieńczony :tak: jednym kobietką wychodzi, a inne muszą robić rano lub za parę dni :tak: trzymam kciukaski :tak:;-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Halo halo już ranek a tutaj pustki :happy2:

Wstajemy zaczyna się kolejny szczęśliwy dzień - u mnie kolejny bez @ - w poniedziałek robie kolejny test może będę miała prezent na dzień babci i dziadka :)

No faktycznie pustki tutaj. Gdzie dzisiajsze fasolki?!

Ale sie zdnerwowalam od rana - dowiedzialam sie, ze moj gin znowu jedzie na urlop (takiemu to dobrze) w terminie, gdy powinnam miec kolejny monitoring!!!:wściekła/y: Kolejne ewentualne kroki do mojej fasolki przesuna sie o cykl:-(

reklama
Cześć babeczki. ;-)

U mnie 29dc. ;-) Wczoraj były przytulanki... No i po nich jakby trochę mi się poplamiło,ale tak na lekko beżowo... @ nie ma. :cool2: A zawsze po przytulankach przychodziła. :-p Na pewno tym razem już nie przyjdzie! :-p :-D
Tylko te cycki... Od wczoraj bolą na maxa... Pod wieczór to się o mało nie poryczałam z bólu. :zawstydzona/y:

Tak,czy inaczej,zastanawiam się nad przesunięciem testu na sobotę... ;-)

Do góry