reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no ja mam dzisiaj 33 dc i dzis rzekomo powinnam miec ta @ tak wynikaloby z mojej rzekomej owulacji ktora zaobserwowalam bo dzis 14 dzien po niej ale jutro zrobie jeszcze 1 test rano moze wkonu beda te 2 krechy bo juz sama niwiem albo niedoszlo do zaplodnienia albo sie niezagniezdzilo albo poziom hcg moze umnie za slabo rosnie:confused: albo poprostu @ przyjdzie niewiadomo kiedy albo tzreba bedzie ja wywolaywac bo to jest moj 1 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych microgynon21 :baffled: dlatego jestem taka skolowana i kompletnie niewiem co i jak...

reklama
to zależy od lekarza. do mojego gina trafilam tak troche z przypadku, bo odszedl lekarz do którego chodziłam i koleżanka mi polecila innego. poszłam do niego na nfz i tak juz jest 5 lat. Fajna sprawa, bo znał mnie przed ciążą, prowadzil ciążę, po porodzie tez byłam u niego na konroli popołogowej i teraz tez chodze do niego. W ciązy miałam wszystkie badania za free!:tak::-D jedyne pieniadze wydalam na kwas foliowy. morfologia, mocz, glukoza, tokso, obciązenie glukoza, grupa krwi - wszystko free.
No i najważniejsze - na wizytach zawsze pytal czy mam pytania, watpliwości, czy chcę zwolnienie, słuchalismy serduszka, robił usg najpierw dopochwowe, potem juz tylko brzuszne, mąż mógł byc kiedy chciałam, gadal z nim jak on sie odnajduje, jak moje humory itp. Uważał, że to wszystko się składa na opiekę nad ciężarną.

Zgadzam sie w 100% ze taka opieka powinna byc:tak:

no ja mam dzisiaj 33 dc i dzis rzekomo powinnam miec ta @ tak wynikaloby z mojej rzekomej owulacji ktora zaobserwowalam bo dzis 14 dzien po niej ale jutro zrobie jeszcze 1 test rano moze wkonu beda te 2 krechy bo juz sama niwiem albo niedoszlo do zaplodnienia albo sie niezagniezdzilo albo poziom hcg moze umnie za slabo rosnie:confused: albo poprostu @ przyjdzie niewiadomo kiedy albo tzreba bedzie ja wywolaywac bo to jest moj 1 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych microgynon21 :baffled: dlatego jestem taka skolowana i kompletnie niewiem co i jak...
Zabko a wiesz ze owulka była na pewno?miałąs usg?czy tylko po objawach????
Zrób tak jak mowisz i zobaczymy ,oby były juz II kreseczki:tak:

Wiecie co,ja np.w poprzednim cyklu nie miałam owulki a sluz płodny był i to piekny!!!!
A wtym cyklu ow.jest i nie mam sluzu:szok:a w dodatku biorę wiesiołka(tzn.brałam )

NIE DZIEKUJE;-)

Zabka słyszałam ze bole głowy tez sa normalne na poczatku ciazy:tak:

A co do testów to ja robiłam 2 w poprzedniej ciazy, co prawda popołudniu.Potem poszłam do gin i powiedziałą ze ciaza :tak:Na co ja ze testy negat.a ona do mnie zeby zrobic włąsnie z porannego moczu i mało pic na noc!Tak tez zrobiłam i były II krechy:tak:A i byłu juz ok ponad tydzien po @

Kurcze ja dzis byłam u lekarza,włąsnie na kase chorych,chciałam zobaczyc jaki jest i jak było by ok to przeszła bym do niego...
Ale to była jakaś masakra-normalnie mam traume:wściekła/y:Tak beznadziejny lekarz ze szkoda gadac...
Nawet mnie nie zbadał a juz nawet nie powiem o usg:szok: powiedziałam na jakim jestem etapie i czego oczekuje,jakie leczenie i co on na to...
A on : hmmmm,to prosze przyjsc po lekach:szok:
SZOK!!!!!!!!!!!
Nic konkretnego mi nie powiedział,w sumie to nic nie powiedział!!!!!!!!!
Ja tez chodze prywatnie ,ale wychodze z założenia ze i tak płacimy składki wiec dlaczego mam nie spróbowac????ale do takiego konowała to w zyciu!!!!:no:
Zapisałam sie do jeszcze jednego ale to juz w przychodni,przyjmuje tylko w piątki i ma specjal;izacje endokrynologiczną(chyba) i jest ginekologiem -położnikiem.
WIecie o co mi najbardziej chodzi ?włąsnie o to zasrane usg,bo badania to zawsze mozna zrobic,a monitoring????Bo przeciez jak inaczej sprawdzic owulacje?To jest dla mnie podstawa,bo przeciez nawet podczas leczenia trzeba sprawdzac czy nie ma torbieli itp...

ehhhh sam juz nie wiem:confused:
ja na mojego gina niemoge narzekac zawsze mnie badal przy kazdej wizycie zawsze sluchal serduszka takim aparacikiem wysylal na usg kiedy trzeba bylo i jak cos sie dzialo to zaraz skierowanie wypisywal i jest z nfz i teraz jakby mi sie udalo to tez bede do niego chodzic tylko rodzic to rodzilam w innym szpitalu bo tam gdzie moj ginek przyjmuje porody to niechcialam ale wazne ze opiekowal sie mna dobrze :) i mimo wieku to przystojny jest wiec zawsze milej i mozna czasem do niego pozartowac niejest jakims gburem

Zgadzam sie w 100% ze taka opieka powinna byc:tak:

Zabko a wiesz ze owulka była na pewno?miałąs usg?czy tylko po objawach????
Zrób tak jak mowisz i zobaczymy ,oby były juz II kreseczki:tak:

Wiecie co,ja np.w poprzednim cyklu nie miałam owulki a sluz płodny był i to piekny!!!!
A wtym cyklu ow.jest i nie mam sluzu:szok:a w dodatku biorę wiesiołka(tzn.brałam )
no wlasnie tylko z obserwacji bo usg u nas niema jest tylko 25 km ode mnie wiec za daleko a objawy mialam takie od wieczoru przed sylwestrem mialam okropny bol jajnika ktory utrzymywal sie przez caly wieczor i calego sylwestra i w dzien sylwestra mialam sluz z krwia co by oznaczalo pekniecie pecherzyka ale zobaczymy

oj...cos mnie brzuch pobolewa:baffled: a jak siedzialm przed chwila na kibelku i myslalam ze brzuch nie boli i dzis jeszcze nieklulo mnie tam nic to jak mnie odrazu zaklulo to az krzyknelam:szok:jakby chcialo powiedziec ja przeciez tu jestem niebede w kolko o sobie przypominac:-D hahaha ale mam jazdy i wkrety hahah ale przynajmniej humor dopisuje:tak:ciekawe co dzi bedzie bo brzoch zawsze bolal mnie tylko w 1 dzien @ wiec jak dzis nieprzyjdzie a brzucio pobolewa to pewnie juz niewroci :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ze służba zdrowia niestety jest różnie - ja na szczęście wykupiłam sobie dodatkowe ubezpieczenie z pracy i placę 68 zł miesięcznie a lux medzie mam wszystkich specjalistów i ginekologa tez. i za żadne badanie nie musze płacić wszystko mam w pakiecie :tak:więc korzystam do bólu

Pani gin tez super babka na pierwszej wizycie zleciła wszystkie badania bez gadania i proszenia - także moje drogie jak macie mozliwość to korzystajcie z takich opcji

toska - tym bardziej, że te 68 miesiecznie to Cie wyjdzie mniej niż sama wizyta, a gdzie badania? prywanie to chyba poniżej stówy za wizyte nie schodzi. :-(
Moj tez przyjmuje prywatnie. Byłam u niego kiedys w prywatnym gabinecie, bo sie zagapiłam i mi sie tabletki kończyły, a na nfz oczywiście bym musiala czekac skoro nie ciężarna. zapłacilam 50 zł, bo powiedział, że tyle lat juz sie znamy...;-)

toska - tym bardziej, że te 68 miesiecznie to Cie wyjdzie mniej niż sama wizyta, a gdzie badania? prywanie to chyba poniżej stówy za wizyte nie schodzi. :-(
Moj tez przyjmuje prywatnie. Byłam u niego kiedys w prywatnym gabinecie, bo sie zagapiłam i mi sie tabletki kończyły, a na nfz oczywiście bym musiala czekac skoro nie ciężarna. zapłacilam 50 zł, bo powiedział, że tyle lat juz sie znamy...;-)

Dokładnie dlatego bardzo sie cieszę że mam taka możliwość i wszystkim dziewczynom w pracy polecam takie rozwiazanie. 68 zł to nie dużo a jak naprawde jest potrzebny lekarz to dopiero to są koszty ogromne

czescv dziewczyny
co do ubezieczenia to ja tez mam dodatkowe w pracy i płace 29 zł i wszystkie wizyty i badania mam za free wiec super sprawa:tak: nie musze czekac do specjalisty na termin 2 miesiące tylko najdłuzej czekam tydzien a do gina zawsze moge podejsc jak mam problem:tak:

Żabciu czuje się już znacznie lepiej dzisiaj :-) ładna pogoda dzisiaj słonce świeci (troche mroźno ale to nic) jestem juz na 100 % pewna że pojawi się @ :-( objawy mam 100 % małpowe
Dzisiaj zrobiło mi się przykro, bo uświadomiłam sobie że pomyliłam sie w obliczeniach.Chciałam robić testa jutro albo w sobotę a tu siedzę w pracy i @ ma przyjść w niedzielę lub środę bo moje cykle wahają się 25 dni ostatnio a więc w niedzielę w środę(28 dc).
Tośka a więc mamy ten sam termin. Z tą różnicą, ze moje objawy jakieś takie nie takie. Dzisiaj jakoś z rana zrobiło mi sie dziwnie:baffled: otwieram lodówkę a tu mdło mi się zrobiło- ale to chyba urojone objawy:-( bo to by było za szybko.

Dzisiaj zrobiło mi się przykro, bo uświadomiłam sobie że pomyliłam sie w obliczeniach.Chciałam robić testa jutro albo w sobotę a tu siedzę w pracy i @ ma przyjść w niedzielę lub środę bo moje cykle wahają się 25 dni ostatnio a więc w niedzielę w środę(28 dc).
Tośka a więc mamy ten sam termin. Z tą różnicą, ze moje objawy jakieś takie nie takie. Dzisiaj jakoś z rana zrobiło mi sie dziwnie:baffled: otwieram lodówkę a tu mdło mi się zrobiło- ale to chyba urojone objawy:-( bo to by było za szybko.
Lopop trzymam kciuki zeby to była fasolka

Witam Wszystkie ja właśnie zaczynam pracę wczoraj miałam wolne i byłam w kinie a dzisiaj jak znajdę chwilka to sobie Was poczytam a moze i cos napiszę!!!

reklama
Bu! :-p

My już po spacerku,a raczej szaleńswtach w zaspach śniegu. ;-) Zaraz muszę jeszcze jechać do miasta,bo muszę AŻ dwa zdjęcia wywołać. ;-) Trochę mnie w krzyżu kuje. :baffled: I tak myślę,czy już ten test kupować na jutro. :cool2: Plamień brak. :-D Rano tylko na papierze miałam w śluzie 2 kreski jakby krwi ( :confused: ) grubości cieńszej niż nitka... Nie wiem,co myśleć... Bo na wkładce cisza. ;-)

Do góry