reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Cześc Marulko!

No to sobie znowu razem poowulujemy. :-p :laugh2:

Ja już zgłupiałam... Nie wiem,na ile ustawić suwaka... Zrobiłam na 28 dni,a kij z tym i już!

Mam ten sam problem z suwakiem, od sierpnia do pażdziernika cykle po 23 dni w listopadzie 25 a teraz już sama nie wiem ile to będzie:no::no::no: i weź tu traf w owulkę!!!

reklama
babeczkia ja mam kłeszczyn:eek:
@skończyła sie 2 dni temu a ja dziś zauważyłam śluz lekko ciągnący i póki co mętny, rzadki.....no i co teraz????hmmmm owulka się zbliża tak szybko????????????

Kerna,nie wiem. :eek: Ale powiem Ci,że tu któraś dziewczyna pisała,że miała owulkę bodajże w 6dc,więc,jak widać - wszystko jest możliwe. :sorry:

Mam ten sam problem z suwakiem, od sierpnia do pażdziernika cykle po 23 dni w listopadzie 25 a teraz już sama nie wiem ile to będzie:no::no::no: i weź tu traw w owulkę!!!

Dlatego najlepiej kochać się codziennie i na pewno się na ten dzień trafi,hehehe. ;-)
Tak robiła moja znajoma i w 1szym cyklu im się udało,ach... :tak:

babeczkia ja mam kłeszczyn:eek:
@skończyła sie 2 dni temu a ja dziś zauważyłam śluz lekko ciągnący i póki co mętny, rzadki.....no i co teraz????hmmmm owulka się zbliża tak szybko????????????

Nie wiem dokładnie co z tym śluzem ale czytałam, że czasem śluz występuje przez cały cykl :szok::szok::szok: i trzeba wypatrzeć ten najbardziej płodny ( rozciągliwy, przeżroczysty itp)

Kerna,nie wiem. :eek: Ale powiem Ci,że tu któraś dziewczyna pisała,że miała owulkę bodajże w 6dc,więc,jak widać - wszystko jest możliwe. :sorry:

Dlatego najlepiej kochać się codziennie i na pewno się na ten dzień trafi,hehehe. ;-)
Tak robiła moja znajoma i w 1szym cyklu im się udało,ach... :tak:
No właśnie daltego zagaduję....bo by mnie chyba @#%$&$^@ jakbym ja ominęła:wściekła/y:
A co do codziennych pieszczot to ja czytałam że plemniki muszą mieć swój czas na dojrzewanie i z codziennego sexu to raczej nic nie wyjdzie:eek::eek::eek:

Laura skowronek mądrze pisze! Nie poddawaj się - nie wolno ci się poddać. 36 to piękny wiek. Jesteś młoda, masz na pewno masę energii... Chwilowe problemy są przejściowe. Dasz radę!!!!!:tak::tak:

ja jeszcze nie zmieniam suwaczka, bo czekam na małpolindę teraz mam dłuższy cykl więc jutro albo sobota to będzie wodospad :eek: póki co jeszcze się tempka trzyma więc dziś raczej małpa nie przyjdzie....

z tymi suwaczkami jak się ma poślizgi jedno-dwudniowe to nie sposób wyrobić dobrą średnią....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć małpowo... No,niestety. :-(
Brzuch mnie napiernicza,że hej! A jak wyszłam z łóżka,to mnie zalało. :zawstydzona/y: :-(

Wczoraj,oczywiście,nie mogłam się oprzeć G. i sobie myślę: "Jak mam dostać @,to i tak dostanę,a jak nie,to nie". No i ... muszę zrobić nowy suwaczek... Chociaż nie mam ochoty zbytniej...

Co do wieku,to ja miesiąc temu też skończyłam 25.

Witam Was kochane zimowo i śnieżnie

Pajkoo biegnij do lekarza.Te plamienia to zapewnie nic groźnego ale lepiej "dmuchać na zimne".Wkońu lekarze za coś pensję dostają więc trzeba im trochę pracy dostarczyć:tak:
Olciu23 oj czasami wiek to ma znaczenie..........niżej napiszę dlaczego..
Kerno widok za oknem masz piękny.Ja w tej chwili to tylko masę samochodów widzę - czyli mało ciekawie, a co do różowego bobaska, to ja bym nawet zielonego chciała ale dziś mnie nie słuchajcie bo mam dołek
agutko przykro mi z powodu @.
Dziewczyny czy mogę się Wam trochę pożalić?
Sorki ale odebrałam wczoraj wyniki badań hormonów (kolejne) i są tak złe że w pierwszej chwili myślałam,że laborantka wydała mi nie moje wyniki.
Już ostatnio Wam pisałam że mam nieprawidłowy stosunek FSH do LH ( tzw. rezerwę jajnikową – mało komórek jajowych albo i może wcale ich nie ma). A teraz prolaktynę mam 27 a od bodajże 20 jest już ostra choroba prolaktyninowa czyli całkowity brak możliwości zajścia w ciążę.Estradiol 20 a min norma to 40!
Ogólnie kicha bo wychodzi już że owulacji to ja w ogóle nie mam, pęcherzyki w ogóle nie rosną i nie pękają.Jak jeszcze progesteron będzie niski a mam prawdopodobnie niedomogę lutealną to………………………….wiem że są leki ale…………………….wszystko mam złe?koszmar…………….już się wczoraj ubeczałam i mój stwierdził,że dopóki lekarz tego nie zobaczy to nic straconego i że będziemy się leczyć…………..ale ja już stara baba 36 letnia jestem i ogólnie już płakać nie mam sił………………..sorki wielkie za to użalanie:-( ale normalnie się wczoraj załamałam i dlatego WIEK MA ZNACZENIE:-(

No dobra masz racje w tym sensie to tak(ja mialam na mysli w naszych tu relacjach)
przykro mi bardzo ,ze takie ci wyszly te wyniki,ale przedewszystkim musisz to skonsultowac z lekarzem( a nawet z trzema dla dobrej opinii)i tak jak sama mowisz sa leki;-)
Moja kolezanka ma teraz 34 lata i w pazdzierniku urodzila (pierwsza ciaza) blizniaki dwujajowe -dwoch wspanialych chlopcow.Po dwoch latach leczenia:tak:

Bedzie dobrze

Laura nie załamuj się znajoma farmaceutka moja ma 38 lat i bardzo długą drogę za sobą(wizyty w klinikach raz w miesiącu ) i jest w ciązy wczoraj dostałam sms od niej wreszcie się jej udało- starali się bardzooooo długoooo.
Kerna ja zawsze po @ mam 2 dni takiego śluzu i to na pewno nie jest owulacyjny. Jak porównasz ten i ten z połowy cyklu to dostrzeżesz róznicę. Ćwiczenia czynia mistrza więc kiedyś się uda- to myśl to od mnie.
Zamówiłam sobie nawet kamasutrę- więc jak sie nie uda w tym cyklu to może następny będzie owocny:-) oj będziemy, ćwiczyć będziemy:-D.

Coś Wam powiem, jak byłam młodsza to nikt nie chciał ze mną dzieci mieć bo ..............powodów milion jak to u facetów.Każdy powód był dobry, a to studia, a to kariera a to za wcześnie a to musi się wyszumieć a to mama mu nie pozwoli!! A teraz to mają dzieci z innymi kobietami a ja zostałam na lodzie:-(
Kiedyś myślałam,że jakby co to mogę adoptować dziecko a kobieta mi w ośrodku adopcyjnym kiedyś powiedziała,że pannom dzieci nie dają!!:wściekła/y:Więc też odpada.
Sorki za mój nastrój ale już w sobotę jadę do rodziny na 2 tyg gdzie same zaciążone panie są i już zorganizowały spotkanie na którym ja też będę i chyba sobie z pół litra przed tym wypiję:-( Beczałam mojemu wczoraj,że nie jadę bo nie dam rady ale jak to facet-nie do końca to rozumie.
marulko ten Twoj małpiszon idzie idzie i nie przychodzi.Może wogóle juz nie przyjdzie?Ale byłby prezent.
Dziewczyny piszcie o Waszych II i ciążach to mnie trochę pocieszy.................

reklama
Sorki za mój nastrój ale już w sobotę jadę do rodziny na 2 tyg gdzie same zaciążone panie są i już zorganizowały spotkanie na którym ja też będę i chyba sobie z pół litra przed tym wypiję:-( Beczałam mojemu wczoraj,że nie jadę bo nie dam rady ale jak to facet-nie do końca to rozumie.
marulko ten Twoj małpiszon idzie idzie i nie przychodzi.Może wogóle juz nie przyjdzie?Ale byłby prezent.
Dziewczyny piszcie o Waszych II i ciążach to mnie trochę pocieszy.................
U mnie też same zaciążone , albo już na ostatnich nogach kuzynki szwagierka itd.
Widzę, że ty też masz taki nastrój na te święta. Wczoraj mojeu mówiłam, że nie chcę tych świąt i w ogóle wszystko do bani.
Z tą adopcja może prawda, ale w rodzinę zastępczą możesz wziąść i tez będzie ci mówić mama. Moja sąsiadka jest singlem i tak zrobiła i już 2 lata ma córeczkę i nawet w tym roku mają przyjęcie i nawet jest w twoim wieku około ma 34 lata. Więc wszystko jest możliwe. Idź do specjalisty i zobaczysz co ci powie. Tylko nie nakręcaj się bo przez to idzie zgupieć.

Do góry