reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
przyszla @ no i dobrze szybciej nastepne staranka:-)dzis zaczynamy nowy cykl czyli przytulam sie ostatni raz 12 dnia cyklu w nocy lub 13 dnia ctklu wczesnie rano;-):tak::-):-D zobaczymy co z tego wyjdzie za ok miesiac buziaki dziewczynki i powodzenia:tak:

szkoda pati!No ale ty chyba,starajac sie o dziewczynke masz moze nieco utrudnione zadanie,a przynajmniej tak mogloby sie wydawac.Oprocz tego ze trzeba miec nadzieje ze dojdzie do zaplodnienia,zagniezdzenia to tez przede wszystkim by plemniki przetrwaly.powodzenia w kolejnych staraniach.
p.s. jak dlugi masz cykl?
obejrzalam zdjecia.fajne masz te maluchy:)

u mnie jak widac chyba dni plodne.od wczoraj starania zaczete (chcialam wczesniej ale tak wyszlo)

Ostatnia edycja:
A ja nie wiem co myślec @ powinna być 27-28 dziś test negatywny,ale tempka w góre:confused: może faktycznie jak mówiła gin dni płodne były ok 25 (dobrze,że były przytulaki :-))i dziś skok po owulacji no nic zobaczymy co z tego bedzie ;-)

Ostatnia edycja:
A ja nie wiem co myślec @ powinna być 27-28 dziś test negatywny,ale tempka w góre:confused: może faktycznie jak mówiła gin dni płodne były ok 25 (dobrze,że były przytulaki :-))i dziś skok po owulacji no nic zobaczymy co z tego bedzie ;-)
skoro gin tak mowila to moze i racja.25.07 czy 27.08 bo jesli to drugie to sobie troche poczekasz na testowanie?a jak dlugie masz fazy lutelane?czasem owu lubie sie przesuwac.nie warto slepo wierzyc ze bedzie tego i tego dnia.ja zazwyczaj mialam 27-28dniowe cykle a w ostatnim tylko 24.owu przyszla wczesniej.tez potwierdzone przez gina(oraz testy owu i temperature ,aha i sluz tez)
p.s.szkoda ze nie masz wykresu temperatur tak bysmy go widzialy.to bardzo upraszcza czytajacym bo nie musza w kolko pytac w ktorym dniu cyklu jestes,jak temp.jest bardzo czytelne

Czesc dziewczynki

Noukie-zmienilas termometr? Bo temperaturki masz teraz bardzo ladne :).

Nie nie zmienialam nie chce juz mieszac jak przyjdzie @ to ewentualnie wtedy zmienie;-)

noukie-no co ty?piekny skok,piekne temperatury.tylko pozazdroscic.nie sadze ze to prawda z tymi skaczacymi temperaturami.obejrzyj sobie galerie wykresow ciazowych na ff to sie przekonasz.Wprawdzie za wczesnie by cos powiedziec ale zazdroszcze wykresu.

Dzieki bardzo:tak: ale sama juz nie wiem co myslec znowu mi skoczyla na dol:-( nie wiem co jest grane:dry: albo rzeczywiscie ten termometr robi sobie ze mnie jaja:sorry2:

a propo jestem po rozmowie z moim M i jak to bylo w starej polskiej komedii sami swoi-przekonalam go!!!!;-):tak::-):-D

I bardzo dobrze super:tak:

przyszla @ no i dobrze szybciej nastepne staranka:-)dzis zaczynamy nowy cykl czyli przytulam sie ostatni raz 12 dnia cyklu w nocy lub 13 dnia ctklu wczesnie rano;-):tak::-):-D zobaczymy co z tego wyjdzie za ok miesiac buziaki dziewczynki i powodzenia:tak:

Szkoda ze przylazla ale bardzo sie ciesze ze postanowilas wydluzyc starania te wczesniejsze chyba byly duzo za wczesnie:sorry2: a jakie rodzenstwo ma Twoj M ma siostre?

noukie-to nie musi byc wina termometra.temperatury nie sa kazdego dnia takie same,ale lubia tak skakac.twoja wyglada normalnie i nadal jest wysoko czyli wszystko ok jak na faze lutealna.nie wiem ile ona u ciebie trwa ale na razie nic nie mozna powiedziec oprocz tego ze skok byl ladny.dopiero pod koniec bedzie wazne jak sie ona trzyma.tak od 12dpo

a ja uciekam i bede dopiero wieczorem.nie chce mi sie wlasciwie ale co zrobic.nadrobie pozniej

reklama
pati
szkoda, ale tak jak mówi Eijf na dziewczynkę trudniej, powodzenia w kolejnym cyklu!

hope
Tobie również życzę powodzenia!

u mnie też tempka w dół i gdybym miała sugerować się samą tempką to można powiedzieć, że nam też się nie udało ... aha mam wyniki męża, co prawda lekarz ich jeszcze nie widział , ale na moje oko jest wszystko w jak najlepszym porządku! czyli przyczyna może tkwić u mnie...

Do góry