reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witajcie, jestem w Polsce i znalazłam komputer z netem :-)

poczytałam trochę- Hope strasznie mi przykro, pewnie nadzieja była ogromna :( trzymaj się, mam nadzieję, że w końcu się doczekamy naszych drugich pociech.

co do bety- Robale, beta1,03 jest nieciążowa, większość laboratoriów ma cut-off ustawione na 2, czyli wszystko poniżej podaje jako brak ciąży, a niektóre laby wszystko poniżej 5 traktują jak brak ciąży- bo poziom 2-3 u niektórych kobiet występuje naturalnie, ot tak, po prostu (bez żadnych zaburzeń hormonalnych).
i już pisałam, że hcg zaczyna się produkować dopiero jak nastąpi zagnieżdżenie, organizm nie wykrywa obecności wędrującego zapłodnionego jaja, nie ma żadnej laboratoryjnej metody żeby stwierdzić, że doszło do zapłodnienia ale nie do zagnieżdżenia.
Robale jestem ciekawa czy udało Ci się umówić do jakiegoś lekarza? Jeśli to drażliwy temat to nie odpisuj. ale sobie pomyślałam, że jeśli zaszłaś w ciąże dopiero co, to przecież nie możesz mieć żadnego ciążowego brzucha, za wcześnie. to wszystko nadal nie trzyma się kupy. mam nadzieję, że w końcu wszystko się wyjaśni, żebyś wreszcie mogła mieć jakiś termin porodu, badania i tak 'normalnie' czekać. bo ta ciąża to póki co zbyt wirtualna jest.

Eijf zazdroszczę że już starania rozpoczęte, ja jestem w Polsce sama bez półówka, ale wracam już za parę dni i będzie się działo!!!

reklama
Martilla alez nie musi być żadnej przyczyny, starania po prostu czasem trwają, nawet u idealnie płodnej pary.
Twój wykres jest dziwny i bardzo trudny do interpretacji. owu jeśli była to chyba nie najlepsza, bo nie ma wyraźnej fazy wyższych tempek. ale ponieważ to Twój pierwszy obserwowany cykl to tak sobie myślę, że może robisz jakieś błędy w ocenie śluzu płodnego? teraz już się nie dowiemy, na pewno w kolejnych cyklach będzie Ci łatwiej bo będziesz miała porównanie.

Marti ja sie moimi skokami martwie:sorry2: ale jak widze Twoj wykres to juz wogole nie wiem o co kaman:sorry2:

Emma owocnych staranek w takim razie zycze:tak:

no właśnie liczę się z tym ,że nawet podczas mierzenia temperatury nie robię wszystkiego tak jak należy, ale tak jak mowisz moze przy kolejnym cyklu będzie już lepiej, poza tym zamierzam zmienić termometr tak więc jeszcze wszystko przede mną :-) no i oczywiscie my też nie skupiamy się na starankach w danych dniach cyklu, przytulamy się kiedy jest ochota:-)

noukie
no mój wykres nieźle zakręcony;-)

Czesc dziewczynki

Nie nie zmienialam nie chce juz mieszac jak przyjdzie @ to ewentualnie wtedy zmienie;-)

Dzieki bardzo:tak: ale sama juz nie wiem co myslec znowu mi skoczyla na dol:-( nie wiem co jest grane:dry: albo rzeczywiscie ten termometr robi sobie ze mnie jaja:sorry2:

I bardzo dobrze super:tak:

Szkoda ze przylazla ale bardzo sie ciesze ze postanowilas wydluzyc starania te wczesniejsze chyba byly duzo za wczesnie:sorry2: a jakie rodzenstwo ma Twoj M ma siostre?

tak ma 2 siostry;-)

szkoda pati!No ale ty chyba,starajac sie o dziewczynke masz moze nieco utrudnione zadanie,a przynajmniej tak mogloby sie wydawac.Oprocz tego ze trzeba miec nadzieje ze dojdzie do zaplodnienia,zagniezdzenia to tez przede wszystkim by plemniki przetrwaly.powodzenia w kolejnych staraniach.
p.s. jak dlugi masz cykl?
obejrzalam zdjecia.fajne masz te maluchy:)

u mnie jak widac chyba dni plodne.od wczoraj starania zaczete (chcialam wczesniej ale tak wyszlo)

w tym miesiacu cykl mial 32 dni wiec mysle ze staranka do 13 dnia cyklu rano beda ok:tak:;-):-):-D

reklama
Do góry