Eijf i tak dobrze, że Cię lekarze regularnie przyjmują, u mnie nawet tego nie można oczekiwać :-(
a co to jest 'wątek Robale'? jakiś osobny wątek tu bm?
W sumie nie jest tak zle z tymi wizytami choc dla mnie 2 tyg miedzy jedna wizyta a druga to duzo czasu...Poza tym strasznie chcialabym by ktos podjal jakies dzialanie!Ciekawa jestem jakie wyniki wyszly mi tutaj w nl?Na pewno zapytam ja o te poronienia.
co do robale to chyba sie wkorzyla przez te pytania o jej ciaze a mnie sie to calkiem normalne wydaje bo w koncu piszemy na forum o ciazy...zalozyla osobny watek w ktorym glownym tematem o ile pamietam bylo to co gotuje sie danego dnia w garku.Ma do tego prawo,ale mimo wszystko ciesze sie ze nie musze tu wertowac 20 stron w poszukiwaniu innych informacji.Poza tym nie bylysmy jedyne bo widzialam ze na innych watkach dziewczyny reagowaly tak samo.Dlugo sie powstrzymywalam ale w koncu nie wytrzymalam i wyrazilam jej swoja opinie na co ona odpisala,potem ja,potem ona...i w koncu zakonczylysmy dyskusje
Powiedzialam co chcialam i nic mi juz na zoladku nie lezy.a powiedzialam cytuje
ten watek mial w tytule cos w stylu "o pierdolach...")
"Zajrzalam z ciekawosci na ten watek o pierdolach i powiem ci szczerze ze rzeczywiscie pierdoly piszesz!Wlosy mi staja deba i szczeka opada,sorry ale juz dluzej nie moge.Pewnie nie bedzie ci sie moja reakcja podobala ale zdecydowalas sie pisac na publicznym forum wiec musisz sie liczyc z tym ze ktos bedzie to komentowal i pozwol ze to zrobie!
Od samego poczatku twoja historia jest jak z kosmosu.Pisze tu mnostwo dziewczyn ale w zyciu nie czytalam takich rzeczy!Sama nie wiesz w pewnym momencie co mowisz,nie masz pojecia czy jestes w ciazy czy nie (przesledzilam twoje posty na roznych watkach i na niektorych piszesz ze powtorzysz test 14 wrzesnia chyba i wtedy bedziesz wiedziala na pewno).To sie wszystko kupy nie klei.Pozwol ze sprobuje to ogarnac
iszesz ze w czerwcu (11) wyszla ci pozytywna beta.
Od kiedy 1 uznaje sie za pozytywna bete?!Oswiec mnie prosze bo ja myslalam ze to jest normalny wynik dziewczyny nie bedacej w ciazy,ale jesli jest inaczej to ja pewnie tez w niej jestem bo taki mialam wynik a w laboratorium uslyszalam "niestety".Zreszta na papierku podane sa normy jak chcesz to ci podam.Zreszta pisala ci o tym juz Emma ale na takie rzeczy nie reagujesz.Byc moze nadal jestem w ciazy skoro takie cuda sie zdarzaja bo dalej piszesz ze pod koniec lipca (27) bylas u ginekologa ktory nic nie widzial.Owszem,mozna nie widziec ale na samym poczatku!Skoro robilas pozytywna bete w czerwcu to musialbyc to conajmniej 3-4 tyg ciaza.liczac od poczatku cyklu do zagniezdzenia.Ty oznajmilas gdzies ze bete w ogole robilas w 10dc to w ogole niesamowite ze w 10 dc ktos ciaze moze wykryc.Nawet owulacji moja droga jeszcze wtedy nie ma.No ale dobra,uznam to za pomylke i zalozmy ze byl to 10dpo.Powtorze 1 to nie pozytywny wynik.nastepnie lekarz po kolejnych kilku tygodniach nic nie widzi.Juz w 6 tyg ciazy nawet jesli nie widac zarodka to widac pecherzyk i cialko zolte a zaraz potem biajce serce.Od bety minely kolejne tygodnie wiec na pewno by cos zauwazyl.malo tego,piszesz ze dostalas @ po ktorej test wyszedl negatywny a jedynie "bolace podbrzusze wskazywalo slabo rozwijajaca sie ciaze".Od kiedy jest to objaw ciazy???Niesamowite rzeczy tu wypisujesz.np."przytulalismy sie z mysla o blizniakach"(powiedz jak sie to robi?) lub o twojej tempreaturze ktore przed cyklem wynosila 34...
Dobra,idziemy dalej.Zrobilas gdzies tam test o ktorym piszesz ze "wyszla druga kreseczka a raczej rysa rozowa w dodatku po skosie".I na tym jedynie stwierdzasz swoja ciaze a jej dlugosci nie jestes w stanie podac.Mowisz ze to moze byc 6 albo 11 tydzien.Do tego brzuch rosnie ci szalony a ja znow pytam od kiedy brzuch tak rosnie w poczatkach ciazy.Ja mam tu pod nosem conajmniej 5 kolezanek ktore sa w 3 mc i gdybym nie wiedziala to w zyciu bym nie powiedziala.
Kobieto zdecyduj sie bo sama sie gubisz w tym co piszesz.Wspomnialas kiedys ze poronilas i przykro ze to stwierdze (choc wiem ze nie jesem jedyna ktora tak mysli bo widzialam reakcje dziewczyn na innym forum),ale skoro naprawde jestes w ciazy (moze w ktoryms tam momencie zaszlas ale sama tego do 14 wrzesnia jak mowisz nie jestes w stanie na 100 % powiedziec)to wydajesz mi sie jedna z najbardziej nieodpowiedzialnych matek!Jak mozna czekac do listopada by zobaczyc czy z dzieckiem wszystko jest ok??Raz piszesz ze to moze byc 11 tydzien wiec jesli teoretycznie prawda to oznacza to ze swoje dziecko zobaczysz po raz pierwszy w 5 mc???To jest dla mnie niezrozumiale i pewnie dla tych innych dziewczyn co chuchaja na siebie jeszcze zanim zagniezdzi sie u nich wymarzony zarodek.Ty piszesz ze bardzo chcialabys zostac w nl ale czy ty zdajesz sobie sprawde z tego ze czasem trzeba isc do lekarza?Ze czasem dzieje sie cos zlego czego nawet nie jestes w stanie wytlumaczyc lekarzowi?Gdybym byla toba to pierwsze co zrobilabym w obcym kraju,szczegolnie gdy planowalabym zamieszkanie w nim, to nauczyla sie porozumiewac z ludzmi.Tymczasem pierwsze o czym ty pomyslalas to co ci sie tu nalezy i skad mozna dostac kase czym mnie tez ruszylas bo pracuje akurat w tym kraju i place podatki na takich jak ty.
Mimo ze wyglada na to ze chcialam cie obrazic,to nie jest to jednak moj cel a jedynie prosba bys sie opamietala,podszkolila moze (tu jest wiele dziewczyn ktore moga cie czegos nauczyc) jesli chodzi o cykle,rozwoj ciazy itd.i przestala wypisywac glupstwa w ktorych sama jak zauwazylam sie gubisz.
Musialam to z siebie wyrzucic!!Mimo wszystko powodzenia w staraniach,ciazy.niech ci bog blizniaki da tylko prosze cie...!! "