reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no ostatnią miałam 14 sierpnia, teraz powinnam dostać 10 września, czyli w najbliższy czwartek... piersi bolały mnie już tydzień po owulacji, teraz już przeszło, ale cos innego się ze mną dzieje... albo sobie wmawiam i mam po prostu ciążę urojoną i to ostro...:tak:
zrobilismy w sumie 6 podejść w czasie dni płodnych więc gdzieś tam się łudzę!!!!

no niby testowałam wczoraj rano, ale takim testem mniej czułym no i to był dopiero 9 dpo owulacji, niby za wcześnie...

No to rzeczywiście, jeszcze trochę za wcześnie. Musisz kochana jeszcze troche poczekać. Ale ja też miałam uczucie wypełnionego brzucha jeszcze wczesniej a po tym dostawał normalnie @. Chyba takim zwrotnym u mnie objawem były te zawroty głowy i dni w których mogłam jeść wszystko co mi podeszło pod rękę - ale to było na samym początku, potem ustapiło. Natomiast jeszcze do zeszłego tygodnia miałam te zawroty głowy....

reklama
Marzi to y podobnie jak ja :)))) ja miałam @ 12 sierpnia :)))) więc testowac bedziemy podobnie :))) ja musze najpierw skończyć opakowanie tabletek - do środy i potem poczekam czy dostane z odstawienia cos i wtedy dopiero zatestuje.

Ale chciałabym już ..... :) wiedzieć...

no właśnie pamiętałam, że Ty Jagódka i jeszcze chyba biedorneczka miałysmy testować jakoś w podobnych terminach...

A powiedz Ty coś odczuwasz...?

ja cały czas się tak zastanawiam czy rzeczywiście cos się dzieje czy tylko sobie wmawiam z tego wszystkiego...;-)

No to rzeczywiście, jeszcze trochę za wcześnie. Musisz kochana jeszcze troche poczekać. Ale ja też miałam uczucie wypełnionego brzucha jeszcze wczesniej a po tym dostawał normalnie @. Chyba takim zwrotnym u mnie objawem były te zawroty głowy i dni w których mogłam jeść wszystko co mi podeszło pod rękę - ale to było na samym początku, potem ustapiło. Natomiast jeszcze do zeszłego tygodnia miałam te zawroty głowy....

Ja chyba nie pocieszę nikogo,bo w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów,nawet brzuch mnie nie bolał,piersi też nie!

Teraz boli mnie podbrzusze i wieczorami jestem bardzo głodna,a potem mam wrażenie,że jestem tak pełna,że mogłabym pęknąć!

Marzi trzymam kciuki za ciebie!

no mi się zakręciło tylko raz, ale to chyba tez dlatego, ze za szybko wstałam z łóżka... ale brzucha to nigdy takiego nie miałam... no i kilka razy juz piłam activie, a reakcja taka pierwszy raz!!!!;-) ale nie nastawiam się... kurcze a tak bym chciała...:szok::-D

Oczywiście mówiłam Wam już że mam zamówiony ten czekoladowy telegram BĘDZIESZ TATĄ... czekam tylko na chwile kiedy będę mogła wręczyc mojemu B.:cool2:

no właśnie pamiętałam, że Ty Jagódka i jeszcze chyba biedorneczka miałysmy testować jakoś w podobnych terminach...

A powiedz Ty coś odczuwasz...?

ja cały czas się tak zastanawiam czy rzeczywiście cos się dzieje czy tylko sobie wmawiam z tego wszystkiego...;-)
Wiesz co,jak sie starałam wczesniej to potrafiłam sobie wmówić wszystkiego objawy,po odtsawieniu tabletek pierwszy cykl to miałam wszystkie obajwy,bolące piersi-nie mogłam dotknąć,mdłości poranne,senność,myślałam,że jestem w ciązy,a tu klops.

Więc teraz jednak się nie nakręcam,ale podbrzusze mnie boli...

Ja chyba nie pocieszę nikogo,bo w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów,nawet brzuch mnie nie bolał,piersi też nie!

Teraz boli mnie podbrzusze i wieczorami jestem bardzo głodna,a potem mam wrażenie,że jestem tak pełna,że mogłabym pęknąć!

Marzi trzymam kciuki za ciebie!

Jagódka, ja za Ciebie też!!!

to jest jednak jakieś pocieszenie z tym brakiem objawów, bo piersi np. mnie teraz w ogóle nie bolą!!!;-)

Marzi 55 kochana - na pewno wszystko z Tobą w porządku, to nie ciąża urojona tylko poprostu bardzo chcesz tego dzidziusia... to normalne. Też to miałam przez te kilka miesięcy...

Ale dziewczyny to jednak prawda, trzeba wyluzować - samo przyjdzie nawet nie będziecie wiedziały kiedy... tylko spokojnie :-):-):-). Jak bedziecie miały te same objawy po okresie planowanej @ wtedy możecie podejrzewać,ale narazie musicie spokojnie czekać... wiem, ze to trudne (przerabiałam to samo i wkurzało mnie jak moja kumpela ciągle mi to powtarzała bo poprostu nie umiałam wyluzować) ale to naprawdę działa !!! :-D;-):-)

Ja oczywiście trzymam za Was kciuki :-):-):-) i proszę nie nakręcajcie się za bardzo. Dacie radę ...

Wiesz co,jak sie starałam wczesniej to potrafiłam sobie wmówić wszystkiego objawy,po odtsawieniu tabletek pierwszy cykl to miałam wszystkie obajwy,bolące piersi-nie mogłam dotknąć,mdłości poranne,senność,myślałam,że jestem w ciązy,a tu klops.

buahaa.... no właśnie... ja albo mam ciążę urojoną albo jestem na prawdę... nie widze innych powodów dla których miałabym się tak czuć...
tabletki anyt odstawiłam w grudniu zeszłego roku, więc zakładam że przez 8 miesięcy organizm miał czas na regenerację...

Marzi 55 kochana - na pewno wszystko z Tobą w porządku, to nie ciąża urojona tylko poprostu bardzo chcesz tego dzidziusia... to normalne. Też to miałam przez te kilka miesięcy...

Ale dziewczyny to jednak prawda, trzeba wyluzować - samo przyjdzie nawet nie będziecie wiedziały kiedy... tylko spokojnie :-):-):-). Jak bedziecie miały te same objawy po okresie planowanej @ wtedy możecie podejrzewać,ale narazie musicie spokojnie czekać... wiem, ze to trudne (przerabiałam to samo i wkurzało mnie jak moja kumpela ciągle mi to powtarzała bo poprostu nie umiałam wyluzować) ale to naprawdę działa !!! :-D;-):-)

Ja oczywiście trzymam za Was kciuki :-):-):-) i proszę nie nakręcajcie się za bardzo. Dacie radę ...

Agapas, masz 100% racje!!! Powiedz lepiej jak się czujesz??? Teraz to pewnie tej wizyty u lekarza się nie możesz doczekać co?

reklama

Ooo właśnie... ja tez tak miałam, to co chciałam to sobie wmawiałam i też miałam rózne objawy, apotem przychodziła @@@, płacz i kolejne rozczarowanie...
Poprane jest to wszystko, ale chyba naprawdę największa blokada jest w naszym mózgu.

Trzymam za Was kciuki dziewczynki :-):-):-)

Do góry