reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A Wy dziewcdzynki ile do spodziewanej @ macie?
No ja mam jeszcze trochę ponad tydzień. Nie potrafię powiedzieć konkretnej daty, bo moje cykle trwają od 26 do 32 dni, przeciętnie 29-30. Ale wyznaczyłam sobie na podstawie temperatur że @ powinnam dostać w dniach 26-29 lipca, jak do tej pory takie moje wyliczenia zawsze się sprawdzały i w jeden z takich wyznaczonych dni dostawałam @. Mam nadzieję, że teraz nie dostanę oczywiście :-p czyli testowanie najlepiej 30 lipca...

reklama
pati w sierpniu skoncze 20 lat.

Emilchen ja to wtedy juz bede dawno po terminie @.Testowac własnie mam zamiar 27 lipca.Ale czy wytrzymam nie wiem.Najdłuzszy moj cykl.To 30 dni.Srednio mam 27 dniowe.

pati w sierpniu skoncze 20 lat.

Emilchen ja to wtedy juz bede dawno po terminie @.Testowac własnie mam zamiar 27 lipca.Ale czy wytrzymam nie wiem.Najdłuzszy moj cykl.To 30 dni.Srednio mam 27 dniowe.

koachan :-) nie jestes sama... ja w prawdzie nie jestem w twoim wieku ale tylko rok rozniecy... w sierpniu skoncze 21... doladnie 26 sierpnia :tak::tak: hihihi ja iesiaczkuj od 11 rokuz zycia i mam juz dosyc tej cholernej @!!!! tak zeby ja zatrzymac na minimum 9 miesiecy to ja bym was normalnie po rekach, czy nawet nogach calowala :-):-):-D:-D:tak::tak::tak: ja trzymam kochana kciuki za ciebie bardzo mocno :tak::tak: daj pozniej znac co i jak z tesciorem :tak:

sandra na pewno dam znac.Za Ciebie też trzymam kciuki.U Ciebie teraz ostre staranka muszą być.Widze,ze decyzje o staranka podjęłas równie wczesnie jak ja .My staramy sie dopiero 2 miesiąc.Na razie tylko na wiesiołku liczymy na szczescie.

sandra na pewno dam znac.Za Ciebie też trzymam kciuki.U Ciebie teraz ostre staranka muszą być.Widze,ze decyzje o staranka podjęłas równie wczesnie jak ja .My staramy sie dopiero 2 miesiąc.Na razie tylko na wiesiołku liczymy na szczescie.

jakos nie wierze w to ze sie uda... ale nadziej nadal jest... chociaz czasami jest juz trudno... tak dlugo sie staramy a tu nic z tego nie wychodzi :-:)-:)-( w ogole mam pcos i torbiela na jajniku... podjelismy w miare szybko decyzje... mieszkamy razem, znamy sie bardzo dobrze i zdecydowalismy o tym razem ze chcemy miec bobasa... moj tz juz ma corke... skomplikowana sprawa... mowie od razu-matka jego cori nie zyje. jego corka jest u jego rodzicow ale oni nie chca jej oddac mu i od 4 lat sprawa w sadzie przeciwko rodzicom :-:)-( a ja tak marzylam o tesciach... :-:)-( jego corka ma 5 lat... my mieszkamy w uk a mala jest w portugalii... chore... to tyle o mnie i jakze skomplikowanym zyciu...

:-):-):-)

do Eijf bo ty się będziesz orientować. Po 4 dniach pozytywnych testów dziś negatywny(tyle że innej firmy).temp rano jak zwykle 37,3 czy temp. przedokresem jeśli nie było owulacji powinna wzrosnąć czy nie. I czy jeśli jutro by wzrosła to cykl miał szanse być owulacyjny. Bo wg suwaczka wczoraj miałam mieć owulkę. No i dziś testowul. negatywny tylko że testy owul. były przez 4 dni pozytywne .W zeszłym cyklu miałam 2 dni pozytywne.dziś jeszcze cały czas mi mrowi w prawej piersi (wkurzajace to :angry:). Ale mam juz dość ..... to temp, to testy owul. potem ciążowe to czekanie chyba jestem za stara na te nerwy.:-(
Ale jest jeden plus są PRZYTULANKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

jeżeli moge to odpowiem na to pytanie hmmm bo w sumie skierowane jest do ejif....
tak więc mnie sie wydaje że miałaś owulacje i nie masz sie czym martwić, nie wiem dokładnie kiedy bo nie wiem od ilu dni masz podwyższoną temperaturke, ale jeżeli testy były pozytywne i po jednym lub killku dniach wzrosła ci temperaturka to owulacja wystąpiła.
A z tymi testami to jest róznie... ja też stosuje testy ale jak wyjdzie pozytywny to po prostu więcej nie robie bo to znaczy że po 24 do 36 godzin nastąpi owulacja, i na następny dzien już nie używam testów.
Tobie wyszedł dzis negatywny prawdopodobnie że już jest po owulacji...
kochana i nie denerwuj sie, będzie dobrze ;-):-)

EMILCHEN oby te przeczucia były słuszne.Ja testowac na pewno przed spodziewaną nie bede.Bo juz mam 24 dc więc juz nie długo.Ja zamierzam jesli @ nie przyjdzie testować w 33 dc.Pozatym ale by to był prezent na moje urodziny !!bo 4 sierpnia mam:)

A Wy dziewcdzynki ile do spodziewanej @ macie?

oby ten ból piersi był na fasoleczke:tak::-)
ja bede testować dopiero 5 sierpnia na naszą 3 rocznice ślubu chyba ze wczesniej przyjdzie wredna:-p
narazie sie ostro staramy bo zbliża sie owulka:-D:-D

jakos nie wierze w to ze sie uda... ale nadziej nadal jest... chociaz czasami jest juz trudno... tak dlugo sie staramy a tu nic z tego nie wychodzi :-:)-:)-( w ogole mam pcos i torbiela na jajniku... podjelismy w miare szybko decyzje... mieszkamy razem, znamy sie bardzo dobrze i zdecydowalismy o tym razem ze chcemy miec bobasa... moj tz juz ma corke... skomplikowana sprawa... mowie od razu-matka jego cori nie zyje. jego corka jest u jego rodzicow ale oni nie chca jej oddac mu i od 4 lat sprawa w sadzie przeciwko rodzicom :-:)-( a ja tak marzylam o tesciach... :-:)-( jego corka ma 5 lat... my mieszkamy w uk a mala jest w portugalii... chore... to tyle o mnie i jakze skomplikowanym zyciu...

nie załamuj sie bedzie dobrze musisz w to wierzyć:tak:
zjadziesz na pewno w ciąże i odzyskacie córeczke chłopaka i bedziecie wspaniałą rodzinka, ja w to wierze i życze Ci tego bardzo!!:tak:

Sandra to rzeczywscie chora sytuacja.Mam nadzieje ,ze wszystko w najblizszym czasie sie zmieni na lepsze.Co do waszych problemów,to wydaje mi sie ,ze jestescie na tyle mlodzi by wszystkie trudnosci,torbiele itp pokonać.Wierze w Was i ZYCZE UDANYCH I PRZYJEMNYCH STARANEK!

reklama
mellisa temp.mi nie wzrosła ja od początku cyklu taką mam różnica to dwa dni temi 37,2 a dziś 37,3. ale za to test dziś po czterech dniach jest jest wreszcie negatywny.Dlatego myśle że bezowulacyjny

Do góry