reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Aguś:Dlaczego sadzisz ze bezowulacyjne skoro wychodziły testy pozytywne.Może cos zaburzyło tempke.Albo z termometrem coś nie tak.Kurcze poza tym byla by to hyba jakas plaga tych bezowulacyjnych bo juz chyba 10 osoba pisze ,ze miała cykl bezowulacyjny.

reklama
Aguś:Dlaczego sadzisz ze bezowulacyjne skoro wychodziły testy pozytywne.Może cos zaburzyło tempke.Albo z termometrem coś nie tak.Kurcze poza tym byla by to hyba jakas plaga tych bezowulacyjnych bo juz chyba 10 osoba pisze ,ze miała cykl bezowulacyjny.
Moj sie okazal owulacyjny (ale nie wiem czy bylam w tej 10tce):-)

mellisa temp.mi nie wzrosła ja od początku cyklu taką mam różnica to dwa dni temi 37,2 a dziś 37,3. ale za to test dziś po czterech dniach jest jest wreszcie negatywny.Dlatego myśle że bezowulacyjny

od początku cyklu miałaś taka wysokoą temperaturke?
może napisz od początku cyklu dzien po dniu az do dziś:tak:, i napisz o której mierzyłaś czy zawsze o tej samej porze?

Zawsze o 8 rano po przebudzeniu. Od @ mam 37,2 a od dwóch dni 37,3. Taie mam jakieś wysokie. A ponoć jak jest owulka to rośnie. A mnie nie urosła więc sdzę że owulki nie było:sorry:

Zawsze o 8 rano po przebudzeniu. Od @ mam 37,2 a od dwóch dni 37,3. Taie mam jakieś wysokie. A ponoć jak jest owulka to rośnie. A mnie nie urosła więc sdzę że owulki nie było:sorry:

mnie po pozytywnym tescie temperatura wzrosła dopiero po 3 dniach i możliwe ze u ciebie też jescze wzrośnie,
masz wysokie temperatury ale to pwenie taka twoja uroda chyba ze jesteś w ciązy ale czytałam że test już wczesniej robiłaś i był negatywny,
zresztą testy owulacyjne ci wyszły pozytywne to owulacja raczej wystąpiła.

Witam, w niedzielny poranek to raczej pustki na forum :)
@ brak i bardzo dobrze :) bo bałam sie ze testy wszystkie pozytywny a tu @ przylezie. Chyba powinna sie na betke wybrac w tym tygodniu.

Zastanawiam sie jak to jest z piciem kawy w ciąży, bo ja zawsze sporo ich wypijałam i wcale mnie od kawy nie odrzuciło. Z rozsądku postanowiłam ograniczyc ilosc wsypywanej kawy z 1 łyżeczki rozpuszczalnej na pół łyżeczki, no i mniej ich pije zawsze to gdzies 3-5, a teraz maksymalnie 3 takie lurki, i oczywiscie pół szklanki w kawie to mleko. Mam nadzieję ze taka ilosc kofeiny nie zaszkodzi mojemu maleństwu. Co wy o tym myślicie?
Pozdrawiam i przesyłam ciążowe fluidki dla wszystkich staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kochana nie trać nadzieji. Nie odpuszczaj. W końcu na pewno sie uda. Trzeba być cierpliwym:tak:

Według obliczeń powinnam mieć dziś owulację. Wczoraj z przytulanek nici:-( Te upały strasznie mnie męczą. Całymi dniami boli mnie głowa, jest mi słabo itd. Byłam zła na siebie, że nie amm siły na przytulanki:wściekła/y::angry: Mąż mnie namawiał ale nie mogłam się zmusić:zawstydzona/y: I ku mojemu zaskoczeniu temperatura dziś wzrosła do 36,34 i FF wyznaczył, ze owulację na 14 dc czyli 3 dni temu:szok:

karinka7 i moniat84 serdecznie gratulacje:-) Super, ze Wam się udało:-)

Co do kupowania ciuszków dla maleństwa to ja wszystko co dotyczy niemowlaków omijam szerokim łukiem... Od razu chce mi sie ryczeć jak patrzę na te malusieńkie skarpetki, śpioszki itd.:-( Wolę poczekać aż będę miała w brzuszku fasolkę. Za bardzo by mnie bolało gdybym miała w domu ciuszki dla dzieciątka a dzieciątka brak... Ale każdy podchodzi do tego inaczej...

Skoro owulacja była to teraz pozostaje mi tylko czekać czy coś z tego wyszło... Mam przeczucie, ze w tym cyklu sie udało... Ale na razie postaram się o tym nie myśleć. Może uda mi sie wytrzymać do końca cyklu bez robienia testów...

Miłego dnia wszystkim życzę:-)
No widzisz.mowilam ze bedzie rosla.ja sie chyba za bardzo stresuje ta temperatura,ciagle wydaje mi sie za niska(a przeciez patrzac na wykresy innych ktorym sie udalo widac ze moze od czasu do czasu spasc i sie wahac).
ja tez tak mialam ze bylam na siebie zla kiedy tego nie robilismy bo wydawalo mi sie ze wtedy wlasnie trzeba(choc co do dnia owulacji sie nie mylilam)
no a jesli chodzi o ubranka to coz,ja je zbieram,pudlo szybko sie zapelnia...wczoraj patrzylam na wozki.glupota totalna.
Troche mnie nadzieje opuscily(jeszcze nigdy tak wczesnie) ;nie mam sily na kolejna porazke,szczegolnie ze dookola wszyscy zaciazaja.

aguś czasami jest tak, że jak kobieta sobie odpuści to właśnie wtedy się udaje hihi więc może sobie odpuść, jesli jesteś w stanie to uznaj, że co ma być to będzie a rodzeństwo dla synka samo się zjawi ;-)
eijf, spojrzałam sobie na Twój wykresik, naprawdę piękny skok miałas, może ten brak objawów u nas to dobry objaw :-) bo przecież niektóre kobiety nic nie czują na początku, są pewne że przyjdzie @ i mają niespodziankę :-D
wisienka o tym właśnie pisałam - FF czeka na trzy wyższe tempki i ja u Ciebie obstawiałam owulacje 14 dc tym bardziej jak mi napisałaś, że wtedy był ostatni raz ten najlepszy śluzik :tak: Uwierz mi, moje skoki często wyglądają właśnie tak jak Twój...
reszta dziewcząt, spokojnie i z nadzieją oczekujemy na brak @ :-D ja na razie się nie nakręcam, jakoś mi sie udaje, chociaż myśli pojawiają się różne. Nie mam ani przekonania, że się udało, ani że się nie udało.
Miłego dnia:laugh2:
co do tego skoku to rzeczywiscie ladny (i wieczorme tez juz nie mam tak niskiej jak zawsze)i co z tego skoro wydaje mi sie nadal niska...w ostanim mc na tym etapie mialam 36,9 czy 37...(i wtedy sie nie udalo).
no i tez nic nie czuje(nawet nadzieji ktora wtedy mialam).piersi nie bola,podbrzusze lekko jakby szykowala sie @..

reklama
Moniat, karinka- serdecznie gratuluje!!!! i trzymam kciuki za pomyslne i spokojne jeszcze 8 miesiecy!!! :-D:-):tak::-)

u mnie tempka dzis 36,9, wczoraj 37 wiec mam nadzieje, ze sie utrzyma :-) i juz niedlugo bedzie z nami Franio
dziewczynki ja to dopiero jestem nienormalna! Mam tyle ciuszkow, ze blizniaki bym w nie mogla ubrac, wybrany wozek, i kolyske dla malenstwa, ktora sama zrobilam w decoupage. (moze pozniej wkleje fotke hehe)
u mnie tez,dziecka jeszcze nie ma a juz pudlo ubranek...wczoraj patrzylam na wozki i kolor wybieralam (bo sie zdecydowac nie moglam).a przeciez nawet ciazy jeszcze nie ma!!!upadlam na glowe:rofl2:

Do góry