reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja odstawiłam tabsy antykonc. bo miałam kiepskie wyniki prób wątrobowych,nie planujemy dziecka,ale gdyby przydarzyła nam się wpadka bylibyśmy bardzo szczęśliwi. po odstawieniu tabletek miałam cykle bezowulacyjne więc pani doktor postanowiła pobudzić jajniki,a ponieważ organizm zareagował super na tabletki to wszystko wróciło w miarę do normy,a przy okazji może uda się począć maluszka :) ja bym bardzo chciała tylko mój mąż coś nie bardzo chce się zabrać za typowe starania tak jak to było przy pierwszym dziecku...więc liczę na los...

reklama
jeśli tym razem się nie uda to bede brała tabletki dalej,te które biorę to podobno tabletki na których rewelacyjnie zachodzi się w ciąże :)

Witam :-):-)
Tak tylko ja nawet nie wiem kiedy ta planowana @ powinna przyjsc. Wczesniejszy cykl miał 29 dni a owu bylo 17 dc. Teraz owu mialam 18 dc, a obecnie mam 32 dc i nic nie wiem. Jestem skolowana. @ powinna juz byc!!!:wściekła/y::wściekła/y:

biedroneczka mam nadzieje ze @ nie przylezie ale z tego co widze temperatura ci juz lekko spadła, widze że masz też taką długą faze lutealną jak ja, ale dopiero powyżej 16 dni a nawet 18 dni wyzszych temperatu jest pewna ciąża, wiec jak chcesz sie przekonac na 100% to zrób bete,

Ja chyba jednak nie wytrzymam i zrobię betę - wiem, że część starających robi po 7 dniach od owu i wychodzi - jak nie wyjdzie to poczekam do @ i powtórzę.

Pewnie tego gorzko pożałuje, ale co tam mówi się trudno!!!

czemu bedziesz żałowac?? przynajmniej bedziesz wiedzieć czy sie udało czy nie, jak masz taka mozliwość to zrób, po co potem sie denerwować czy przyjdzie czy nie....ja bym zrobiła bete ale nie mam tu jak zrobić, dlatego zawsze czekam do @ bo temperaturze mniej wiecej wiem juz co sie bedzie działo i nawet juz nie testuje....

Ja nietety z bobo-testem ale płytkowym, a nie strumieniowym mam doświadczenia takie, że pokazały sie dwie kreski, a ciąży wcale nie było.

Natomiast bobo-test strumieniowy jest po prostu najczulszy na polskim rynku!!!:-)
a ja kurcze zakupiłam w polsce pare testów bobo płytkowych :crazy:
ale w sumie to ja teraz bede testować jakieś 2 dni po terminie jakby co to powienien byc ok

Jestem... i uzupełniam od razu listę!!!

Agapas - 31 sierpnia (???)
Syllwiia26 - 4 września

kusska - 4 września
katia_793 - 5 września
&Ewcia - 7 września
agniesiar - 6 bądź 7września
mmm - 8 września
nadzieja82 - 9 września
Marzi55 - 10 września
jagodka1231 - 10 września
Rudka - 16 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
pati1159 - 29 września... :)
Hope33 - październik ???

krewetka gratulacje.... wreszcie jakiś dobry news!!!:tak:

marzi dopisz mnie jak mozesz na 4 październik:-) chyba ze owulka bedzie wczesniej to wtedy zmienie date;-):-)

cześć dziewczyny, może któraś spojrzeć na mój wykres, nie wiem dlacczego ale przenoisło mi owulację z 14 dc na 16 dc, nic nie rozumiem :(

mmm... ff to program który mniej wiecej poda ci kiedy mogła byc owulacja a nie kiedy była b to może stwierdzić tylko usg lub tez testy owu ze szczytem śluzu i szytem szyjki przez te objawy tez mozemy określić owu,
mierzac temperature wiemy że owu napewno wytąpiła jezeli przed wzrostem było ok 6 temperatur nizszych a po wzroscie 3 wyższe, wtedy wiemy ze owu była ale tak naprawde nie mozemy okresli który to dzien bo owu moze byc 3 dni przed wzrostem i 2 dni po wzroscie,
ff przesunął ta linie dlatego że ten późniejszy skok temperatury był wyszyszy od tych poprzednich, ale to wcale nie znaczy ze wtedy była owulacja mogła byc równie dobrze 14 ..... robiłas test owulacyjny w którymś z tych dni? a w którym dniu miałaś ostatni najbardziej płodny śluz ?
natomiast w poprzedniej ciąży chodziłam co tydzien na usg a gdy zbliżała się owulacja to co dwa dni.

dlatego uważam ze to najlepsza metoda obserwacji o ile masz lekarza który sie na to zgodzi.

jagodka - fajnie z tym usg ja jakbym miała mozliwośc tez bym chodziła sprawdzać

jeśli tym razem się nie uda to bede brała tabletki dalej,te które biorę to podobno tabletki na których rewelacyjnie zachodzi się w ciąże :)
a co to za tabletki?? jakies antykoncepcyjne?

Ostatnia edycja:
Witam :-):-)

czemu bedziesz żałowac?? przynajmniej bedziesz wiedzieć czy sie udało czy nie, jak masz taka mozliwość to zrób, po co potem sie denerwować czy przyjdzie czy nie....ja bym zrobiła bete ale nie mam tu jak zrobić, dlatego zawsze czekam do @ bo temperaturze mniej wiecej wiem juz co sie bedzie działo i nawet juz nie testuje....

a ja kurcze zakupiłam w polsce pare testów bobo płytkowych :crazy:
ale w sumie to ja teraz bede testować jakieś 2 dni po terminie jakby co to powienien byc ok

marzi dopisz mnie jak mozesz na 4 październik:-) chyba ze owulka bedzie wczesniej to wtedy zmienie date;-):-)

mmm... ff to program który mniej wiecej poda ci kiedy mogła byc owulacja a nie kiedy była b to może stwierdzić tylko usg lub tez testy owu ze szczytem śluzu i szytem szyjki przez te objawy tez mozemy określić owu,
mierzac temperature wiemy że owu napewno wytąpiła jezeli przed wzrostem było ok 6 temperatur nizszych a po wzroscie 3 wyższe, wtedy wiemy ze owu była ale tak naprawde nie mozemy okresli który to dzien bo owu moze byc 3 dni przed wzrostem i 2 dni po wzroscie,
ff przesunął ta linie dlatego że ten późniejszy skok temperatury był wyszyszy od tych poprzednich, ale to wcale nie znaczy ze wtedy była owulacja mogła byc równie dobrze 14 ..... robiłas test owulacyjny w którymś z tych dni? a w którym dniu miałaś ostatni najbardziej płodny śluz ?

jagodka - fajnie z tym usg ja jakbym miała mozliwośc tez bym chodziła sprawdzać

a co to za tabletki?? jakies antykoncepcyjne?
sluz płodny był między 13 a 16 dc a testów owulacyjnych nie zdążyłam zamówić, zresztą wydaje mi się że większy skok byl w 14 dc

ewcia witaj po urlopie:-):-)

sluz płodny był między 13 a 16 dc a testów owulacyjnych nie zdążyłam zamówić, zresztą wydaje mi się że większy skok byl w 14 dc

mmm..tu nie chodzi o wyższy skok tylko o wzrost poprzedzający niższe temperatury i o śluz którgo szczyt miałaś 16 dc, według npr po szczycie śluzu liczy sie skok i tak tez wyznaczył ci ff czyli skok jest teraz dobrze wyznaczony, co o owulki to juz napisałam wczesniej kiedy mogła być, natomiast faza lutealna tak jak ff wyznaczył tez jest ok
czemu sie marwisz tym przesunięciem? nie starałaś sie juz po tym pierwszym wzroscie?

Ostatnia edycja:
reklama
No tak, ale skok potwierdzający owulację generalnie występuje do dniu szczytu śluzu (czyli ostatnim dniu ze śluzem, który jest typu bardziej płodnego), dlatego ff przesunął wyznaczenie III fazy. Ale bez USG można określać tylko prawdopodobną datę owulacji, która występuje podczas śluzu płodnego przed skokiem temperatury :-)
mellisa napisała sekundę przede mną ;-)

Do góry