reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

katia życzę Ci aby to była dzidzia już... a jak sie czujesz?
kusska u ciebie podobnie widzę... :) oby @ się nie pojawiła!

U nas dziś słonecznie w Iławie.

reklama
Witam wszystkie starające się i te które już nie muszą..:-)

pozdrawiam i trzymam kciuki!!

Witaj Kusska!! Możesz śmiało pisać,ja również niedawno zaczęłam i dziewczyny tutaj to naprawdę wielki wsparcie.

Witam z samego rana wszystkie staraczki :)

BYłam wczoraj u gina - pękło jajeczko :)))) więc mam 25 % szans na to,że się udało :) jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie :) :tak:

Witam wszystkich. Kolejny dzień cyklu - 31, @ nadal nie widać tempka na stalym poziomie, juz sama nie wiem jak to odczytywac, wczoraj wieczorem bolal mnie brzuch ale dziś juz nic, swiruje
Jagódka to super że pecherzyk pekl, teraz trzymam kciuki by sie udalo

Dziewczyny co oznacza cyfra 5 w polu Stats na FF, pojawila sie jak dzis wpisalam tempke

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim!!!:-)

Witam wszystkie starające się i te które już nie muszą..:-)
jestem początkująca na forum i ciężko mi sie połapac co i jak niemniej chciałabym dołaczyć do waszego grona starających sie by zostać mama 2010. ja próbuję już od 6 miesięcy jak na razie bez skutku. mam już dwuletnia córcię Maję i z jej poczeciem nie mieliśmy najmniejszego problemu dlatego tak dołujące są dla mnie te nieudane próby. dodatkowo mieszkam za granica i tu opieka medyczna jest raczej kiepska więc nie mialam za bardzo jak sprawdzic co jest nie tak. dopiero teraz na urlopie w Polsce odwiedziłam mojego gina i dowiedziałam się że po poprzedniej ciąży nie odbudowało mi sie endometrium i do tego jakis stan zapalny sie jeszcze przypelętał:-( wziełam jakas serie leków i powróciłam do starań. aktualnie spóźnia mi się @ ale nie napalam sie bo w tym cyklu odbyłam podróż a to zawsze wpływa na mój cykl niekorzystnie i boje sie że po prostu owulacja sie przesunęła...
sorki że sie tak rozpisałam ale nie mam tu gdzie mieszkam za wiele znajomych z którymi moge o tym pogadac a potrzebowałam to z siebie wyrzucić.
troche mi teraz lepiej:-)
pozdrawiam i trzymam kciuki!!

Witam nową staraczkę, trzymam kciuki żeby udało się jak najszybciej!:-) Obserwujesz tempkę? Śluz? Dużo daje taka obserwacja, może spróbuj? Zawsze to pomaga sprawdzić czy owu była itd ale z drugiej strony przytulanki na luzie chyba bardziej owocne;-)

Witaj kusska tu zawsze możesz się "wygadać" ,owocnych staranek
@ nadal nie ma ,jak nie pojawi sie to w sobote znów tesuję
Uuuu kochana oby ta @ nie przyszła! Ile jesteś po terminie?

katia-rzeczywiscie jak @ nie bedzie to testuj smialo!

a u mnie wczoraj caly dzien bolalo mnie podbrzusze i jajnik.niefajnie.w kazdym cyklu jest inaczej i nie mam zadnego odniesienia.wczoraj zobaczylam pierwszy dzien sluzu "jajkowatego" czyli rozciagliwego wiec owu tuz tuz mysle.Testy na razie negatywne tzn druga kreska wyrazna ale jeszcze nie tak mocna jak kontrolna.Tak poza tym nie moge doczekac sie na lekarza w czwartek i najchetniej chcialabym by od razu cos dal ale chyba nie ma tak dobrze i kaze powtorzyc badania tym bardziej ze byly robione w innym kraju i pewnie nie bedzie dowierzal.przeszlo mi przez mysl ze moze na razie nie powinnam sie starac dopoki sie nie wyjasni,ale za pozno.zreszta szanse na to ze sie uda...male.
oh lece dalej,jestem padnieta a dopiero wstalam.coraz trudniej jest mi sie obudzic kiedy dzwoni budzik a co bedzie zima kiedy na dworze calkiem czarno?!!!
p.s. widze na moim suwaczku ze jeszcze mc i 8 lat odkad zdecydowalismy sie z moim tworzyc pare:)ale ten czas leci!!!
No no piękny staż :-) U mnie też za każdym razem cykl wygląda inaczej, zwłaszcza @ , słyszałam że to przez to co dostajemy od faceta przy przytulankach;-) ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja też nie mogę się doczekać kiedy pójdziesz do tego lekarza i napisz nam koniecznie co powiedział. Będzie dobrze, trzymam kciuki!

Witaj Kusska!! Możesz śmiało pisać,ja również niedawno zaczęłam i dziewczyny tutaj to naprawdę wielki wsparcie.

BYłam wczoraj u gina - pękło jajeczko :)))) więc mam 25 % szans na to,że się udało :) jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie :) :tak:
my też jesteśmy ciekawe!!:-) oby coś się wykluło :-)

Witam wszystkich. Kolejny dzień cyklu - 31, @ nadal nie widać tempka na stalym poziomie, juz sama nie wiem jak to odczytywac, wczoraj wieczorem bolal mnie brzuch ale dziś juz nic, swiruje
Jagódka to super że pecherzyk pekl, teraz trzymam kciuki by sie udalo

Dziewczyny co oznacza cyfra 5 w polu Stats na FF, pojawila sie jak dzis wpisalam tempke
kochana to odliczanie do testu, jutro pokaże ci się 4 , pojutrze 3 itd. i chyba jak dojdzie do końca a nie dostaniesz @ to możesz testować

Witam! mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. :-)
Mam na imię Kaśka. mam już prawie 4-letnią córkę. Z moim partnerem od 2 cykli nie zabezpieczamy się , poszliśmy na pełen spontan. Nie planujemy, ze nam wyjdzie dzidziuś od razu, ale cały czas mamy nadzieję, ze zdarzy się to szybko :tak:

Pierwszy cykl - porażka totalna, chociaż Mój dawał gwarancję na swoją robotę :-D
teraz przy drugim cyklu, coś z moim organizmem jest nie tak. kilka dni przed @ miałam bóle podbrzusza i plamienie, potem przyszła @ , ale trwała tylko dobę. Potem dzień spokoju i następnego dnia lekkie plamienie tzn. biała wydzielina zabarwiona lekko na różowo.
dzisiaj jest sucho, ale podbrzusze nadal boli.
W zasadzie nie wiem czy miałam okres czy to było plamienie przy zagnieżdżaniu się jajeczka.
Jakiś taki wzdęty ten brzuch mam, nie mogę go wciągnąć.
dzisiaj kupiłam test i jutro rano chwila prawdy. :tak:

Trochę się boję, bo to oczekiwanie jest najgorsze. Niby aż tak bardzo nie jest nam śpieszno do potomka, ale z drugiej strony chciałoby sie , żeby fasolka już była.

OOO, a o dlaczego 25%

scopioniczkaa
Witam witam:-D coraz więcej nas tutaj:-)
własnie takie przytulanki z cyklu "co ma być to będzie" są chyba najlepsze i przede wszystkim najbardziej owocne! czego oczywiście życzę :-) napisz nam jutro koniecznie co wyszło na teście,który to dzień cyklu?

biedroneczka1980 u mnie to już 39dc. normalnie mam 32-dniowy cykl... żałuję że tu nie moge zrobić badania krwi, a do lekarza najwcześniej po (ewentualnym) 12 tygodniu dopiero bo wcześniej "jest za duże ryzyko poronienia samoistnego i nie ma co nawet badać" jak usłyszała znajoma:/
ja na twoim miejscu już dawno bym zrobiła test ale ja strasznie niecierpliwa jestem. trzymam kciuki!!
Też jestem niecierpliwa, ale boje sie wyniku, wiec stwierdzilam ze cierpliwie poczekam jeszce 2-3 dni

kochana to odliczanie do testu, jutro pokaże ci się 4 , pojutrze 3 itd. i chyba jak dojdzie do końca a nie dostaniesz @ to możesz testować
\
Aha, dzieki. Tylko jakby @ nie przyszla to chcialam testowac za 3 dni a nie za 5 hmm no moze i powinnam poczekac 5

Witam! mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. :-)
Mam na imię Kaśka. mam już prawie 4-letnią córkę. Z moim partnerem od 2 cykli nie zabezpieczamy się , poszliśmy na pełen spontan. Nie planujemy, ze nam wyjdzie dzidziuś od razu, ale cały czas mamy nadzieję, ze zdarzy się to szybko :tak:

Pierwszy cykl - porażka totalna, chociaż Mój dawał gwarancję na swoją robotę :-D
teraz przy drugim cyklu, coś z moim organizmem jest nie tak. kilka dni przed @ miałam bóle podbrzusza i plamienie, potem przyszła @ , ale trwała tylko dobę. Potem dzień spokoju i następnego dnia lekkie plamienie tzn. biała wydzielina zabarwiona lekko na różowo.
dzisiaj jest sucho, ale podbrzusze nadal boli.
W zasadzie nie wiem czy miałam okres czy to było plamienie przy zagnieżdżaniu się jajeczka.
Jakiś taki wzdęty ten brzuch mam, nie mogę go wciągnąć.
dzisiaj kupiłam test i jutro rano chwila prawdy. :tak:

Trochę się boję, bo to oczekiwanie jest najgorsze. Niby aż tak bardzo nie jest nam śpieszno do potomka, ale z drugiej strony chciałoby sie , żeby fasolka już była.
No to moze to oznaki fasolki, zrob tescik. Trzymam kciuki za ciebie

U mnie pora na kawe i jakies drugie sniadanie. bo niedlugo do pracy

to tylko sugestia FF , jesteś w 31dc, 14dpo , tempka wysoko więc myślę ,że śmiało możesz testować nie czekając tych 5 dni. oby dwie kreseczki wyszły!

a u mnie już po @ właściwie, trochę krótko była, tak jak ostatnia ale zdziwiłam się , bo kompletnie nic mnie nie bolało, tylko w niedziele rano a potem przeszło samo i dalej nic tak jakbym @ nie miała, zastanawiam się czy dla pewności nie zrobić testu... jak myślicie?

reklama
scopioniczkaa
Witam witam:-D coraz więcej nas tutaj:-)
własnie takie przytulanki z cyklu "co ma być to będzie" są chyba najlepsze i przede wszystkim najbardziej owocne! czego oczywiście życzę :-) napisz nam jutro koniecznie co wyszło na teście,który to dzień cyklu?

Jutro zrobię teścik, póki co myslę , ze ostatnią @ miałam 31 lipca, tego co było 29 sierpnia nie liczę za @ :-) ale zobaczymy.

Do góry