reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

czesc dziewuszki..ja tylko na chwilkę..weekendzik ociupinkę zabiegany był i dopiero mialam czas zajrzeć do was..w sumie czas właśnie mi się skończył, bo idę oglądac filmik z mężulkiem..jutro idę na nockę,a wcześniej mam radę ped..(bleee, nie znoszę), także znowu pewnie do was nie zaglądnę..całuski laseczki
pamietamy o tobie i czekamy jak bedziesz miala wiecej czasu.u ciebie chyba tez koncowka @ :)

reklama
Eijf w tym cyklu podepre sie jeszcze monitoringiem, zastanawialam sie tez nad testami owu, moze w nie zainwestuje. A i ja tez milam kiedys podwyuzszone anty-TPO, mialam ukryte zapalenie tarczycy, bralam na to leki przez 3-4 miesiace, obecnie wszystko mam unormowane i ostatnio badane przeciwciala wynoszą <10 i to juz bez lekow. Wiec nie jest powiedziane że bedziesz brala leki przez cale zycie

cześć dziewczyny
ja jak zielona, tylko na chwilę, dzisiaj w ogóle nie było nas w domu... niestety nowy rok szkolny zaczyna się - dla mnie już od jutra, a będę miała bardzo dużo pracy, nie tylko w ciągu dnia ale też wieczorami, po przyjściu do domku. Wiem, że chcąc wyrobić się z całą moją pracą (a pracuję w 4 miejscach, na więcej niż 1,5 etatu) muszę ograniczyć internet do minimum, tym bardziej, że nie chcę zaniedbać więzi z mężem... Przykro mi się z Wami żegnać, ale podejrzewam, że ta chwila musi właśnie teraz nastąpić... :-( zapisałam się na BB na koniec czerwca, wtedy kiedy wakacje się zaczynały i mimo, że i tak pracowałam, to czasu wolnego miałam o wieeeele więcej niż będę teraz miała...
Oczywiście nie chcę się z Wami żegnać na zawsze i tak ostatecznie :no: i będę się starała zajrzeć czasami wieczorem albo w weekendy, ale to już nie będzie to samo. Będę oczywiście Wam mocno kibicować i trzymać za Was kciuki, a Wy trzymajcie za nas, żeby mimo tego całego zabiegania udało nam się zafasolkować w przeciągu kilku najbliższych miesięcy... :tak:
Staranek w tym miesiącu jeszcze nie zaczynamy, bo dopiero 6 dc więc @...
Spróbuję wybrać się do lekarza w sprawie tych bóli podbrzusza. Czekają mnie w tym miesiącu dwa wesela (tydzień po tygodniu) z których jedno ma moja kuzynka - dzisiaj się z nią widziałam, jest w ciąży w 7 miesiącu, ma duży piękny brzuszek :tak: ale oczywiście ciąża nieplanowana. Mam nadzieję, że w rodzinie to ja będę następna w kolejce (tym bardziej, że ona jest młodsza o 6 lat ode mnie!).

Eijf w tym cyklu podepre sie jeszcze monitoringiem, zastanawialam sie tez nad testami owu, moze w nie zainwestuje. A i ja tez milam kiedys podwyuzszone anty-TPO, mialam ukryte zapalenie tarczycy, bralam na to leki przez 3-4 miesiace, obecnie wszystko mam unormowane i ostatnio badane przeciwciala wynoszą <10 i to juz bez lekow. Wiec nie jest powiedziane że bedziesz brala leki przez cale zycie
o to fajnie slyszec.ja slyszalam ze to juz trzeba kontrolowac caly czas.No a jak na razie to mam to podwyzszone i o ile wiem bardzo przeszkadza w staraniach...co do ciebie to monitoring chyba bylby najlepszy!
p.s.ile to anty tpo mialas?

emilchen-strasznie przykro jest mi czytac ze nie bedziesz sie pojawiala:((!!!!Rozumiem cie doskonale bo bb zabiera troche czasu, ale jestes jedna z tych dziewczyn ktorych nieobecnosc tutaj od razu zauwazam (tak jak i zielonej czy mazi).bardzo mi przykro no ale zycze owocnych staranek!

emilchen-strasznie przykro jest mi czytac ze nie bedziesz sie pojawiala:((!!!!Rozumiem cie doskonale bo bb zabiera troche czasu, ale jestes jedna z tych dziewczyn ktorych nieobecnosc tutaj od razu zauwazam (tak jak i zielonej czy mazi).bardzo mi przykro no ale zycze owocnych staranek!
eijf mi też jest bardzo przykro :-( ale będę się starała zaglądać w miarę możliwości, może czasem zrobicie mi jakiś skrót tego, co się dzieje, bo będę bardzo ciekawa - i ja wtedy też wspomnę, co u mnie...
pocieszające jest to, że jeśli szybko zajdziemy w ciążę ( a mam nadzieję, ze wszystkim razem nam się uda, tak jak pisałyśmy sobie wcześniej, nawet w jednym miesiącu) to za jakiś czas na pewno dostanę L4 (ze względu na charakter pracy) a potem wiadomo, macierzyński, a więc dłuższa przerwa w pracy- i wtedy wracam na BB na pełen etat :-D bo będę znowu miała więcej czasu.
Trzymajcie się kochane, będę zaglądać :tak:

emilchen-czy ty może pracujesz w szkole
tak, pracuję w szkole specjalnej, z uczniami upośledzonymi umysłowo, prowadzę też zajęcia dla małych dzieci z zaburzeniami rozwojowymi. Poza tym diagnozuję w poradni psychologiczno-pedagogicznej, pracuję z dorosłymi upośledzonymi i chorującymi psychicznie w środowiskowym domu samopomocy no i jeszcze z dziećmi z rodzin dysfunkcyjnych w świetlicy socjoterapeutycznej. W wakacje była tylko świetlica i ŚDS...

eijf mi też jest bardzo przykro :-( ale będę się starała zaglądać w miarę możliwości, może czasem zrobicie mi jakiś skrót tego, co się dzieje, bo będę bardzo ciekawa - i ja wtedy też wspomnę, co u mnie...
pocieszające jest to, że jeśli szybko zajdziemy w ciążę ( a mam nadzieję, ze wszystkim razem nam się uda, tak jak pisałyśmy sobie wcześniej, nawet w jednym miesiącu) to za jakiś czas na pewno dostanę L4 (ze względu na charakter pracy) a potem wiadomo, macierzyński, a więc dłuższa przerwa w pracy- i wtedy wracam na BB na pełen etat :-D bo będę znowu miała więcej czasu.
Trzymajcie się kochane, będę zaglądać :tak:
no to nie ma rady.oczywiscie bedziemy pisac streszczenia tylko zagladaj tu czasem!No i czekamy na ten macierzynski!!

reklama
tak, pracuję w szkole specjalnej, z uczniami upośledzonymi umysłowo, prowadzę też zajęcia dla małych dzieci z zaburzeniami rozwojowymi. Poza tym diagnozuję w poradni psychologiczno-pedagogicznej, pracuję z dorosłymi upośledzonymi i chorującymi psychicznie w środowiskowym domu samopomocy no i jeszcze z dziećmi z rodzin dysfunkcyjnych w świetlicy socjoterapeutycznej. W wakacje była tylko świetlica i ŚDS...
wiesz poszukuję info jak to bedzie z 0 w tym roku bo nie wiem czy nie posłac mojej 6,5 do I klasy ponoć w zerówce jest zakaz uczenia pisania i czytania może wiesz coś na ten temat:sorry:

Do góry