reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wiesz poszukuję info jak to bedzie z 0 w tym roku bo nie wiem czy nie posłac mojej 6,5 do I klasy ponoć w zerówce jest zakaz uczenia pisania i czytania może wiesz coś na ten temat:sorry:
katia wiem, że w tym roku jest o tyle specyficzna sytuacja, że pierwsza klasa będzie łatwiejsza niż w latach poprzednich - bo będzie realizowany podobny program jak w zerówce. O zakazach nic nie słyszałam :no:

reklama
katia wiem, że w tym roku jest o tyle specyficzna sytuacja, że pierwsza klasa będzie łatwiejsza niż w latach poprzednich - bo będzie realizowany podobny program jak w zerówce. O zakazach nic nie słyszałam :no:
Okazuje się bowiem, że w zerówce dzieci niewiele się nauczą – programowo zakazano nauki czytania i pisania. „Po rozmowie z wychowawczynią z przedszkola postanowiłam przenieść Karolinkę do pierwszej klasy” – mówi Wanda Świderka, matka
to znalazłam

o to fajnie slyszec.ja slyszalam ze to juz trzeba kontrolowac caly czas.No a jak na razie to mam to podwyzszone i o ile wiem bardzo przeszkadza w staraniach...co do ciebie to monitoring chyba bylby najlepszy!
p.s.ile to anty tpo mialas?
Mialam 330 wtedy, teraz badam co jakis czas regularnie i jak narazie odpukac od dwoch lat jest w normie, najprawdopodobniej wtedy kiedy poronilam musialam miec te anty TPO podwyzszone bo badalam je dopiero 3 miesiace po poronieniu i byly wtedy wlasnie takie wysokie

Okazuje się bowiem, że w zerówce dzieci niewiele się nauczą – programowo zakazano nauki czytania i pisania. „Po rozmowie z wychowawczynią z przedszkola postanowiłam przenieść Karolinkę do pierwszej klasy” – mówi Wanda Świderka, matka
to znalazłam
moim zdaniem możesz ją posłać do I klasy, bo program jest bardzo podobny jak dotychczas zerówkowy, czyli program I klasy jest łatwiejszy niż dotychczas. Twoja córka ma 6,5 roku więc szkoła musi ją przyjąć, nie może odmówić.

dobranoc wszystkim, ja już uciekam ;-)

emilchen
szkoda,że nas opuszczasz, ale mam nadzieje,że w tym czasie uda ci sie zajsc :-) i koniecznie wpadnij sie pochwalić!!

dziewczyny mam pytanie może głupie , ale na serio nie wiem, czy test pokaże ciąże pozamaciczną?

To ja nieśmiało się pytam czy mogę do was staraczek dołączyć. :) Za osiem dni mam owulacje, akurat w ten sam dzień kiedy mój mężuś wraca z pracy z Danii, więc może zaowocujemy :cool2:
Staramy się już od dwóch lat. Jesteśmy rodzicami dwóch aniołków.
Ja właśnie nie wiem czy te testy taką ciąże wykazują. Ja z Mariką miałam ciąze pozamaciczną i testy nie pokazały.

Pozdrawiam wszystkie staraczki. :tak:

To ja nieśmiało się pytam czy mogę do was staraczek dołączyć. :) Za osiem dni mam owulacje, akurat w ten sam dzień kiedy mój mężuś wraca z pracy z Danii, więc może zaowocujemy :cool2:
Ja właśnie nie wiem czy te testy taką ciąże wykazują. Ja z Mariką miałam ciąze pozamaciczną i testy nie pokazały.

Pytaj smialo o co tylko chcesz pytac.Oczywiscie ze mozesz dolaczyc.Przykro mi z powodu twoich wielkich strat...Probowalas dociec przyczyny poronien?starasz sie od dwoch lat odkad odeszly twoje dzieciaczki?
Co do owulacji za 8 dni to obawiam sie ze nie mozesz do konca przewidziec czy wlasnie wtedy sie pojawi.Zycze ci by nie pojawila sie wczesniej ale czasem lubi sie przesunac a poza tym lepiej starac sie przed owu by plemniki "poczekaly" na owulacje.jakby nie bylo owocnych staran zycze!

o matko,tak pozno a ja tu zalegam.lece do lozka!w koncu jutro do pracy

emilchen
szkoda,że nas opuszczasz, ale mam nadzieje,że w tym czasie uda ci sie zajsc :-) i koniecznie wpadnij sie pochwalić!!

dziewczyny mam pytanie może głupie , ale na serio nie wiem, czy test pokaże ciąże pozamaciczną?

Klasyczne testy ciążowe nie są przydatne, gdyż w 50% przypadków daję fałszywie ujemne wyniki. Dopiero badanie ß podjednostki hCG umożliwi lepszą, ale też nie 100% weryfikację ciąży.

Witam nowa staraczką

A u mnie temka nadal na stalym poziomie, 30 dc, @ jeszce nie widać, dziś jedynie bola mnie piersi, ale nie wiem czy to na @

reklama
tez slyszalam Bhch to moze wykryc,podobno jak sa za duże albo za małe przyrosty,juz nie pamietam,pogadaj z lekarzem
To ja nieśmiało się pytam czy mogę do was staraczek dołączyć. :) :tak:
serdecz nie witamy:)
ja mam 23dc i czekam nz @@ co s mnie tak czasem pobolewa...ehhh

Do góry