reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam serdecznie

Chciałabym się dołączyć do Waszej grupy. Uzgodniliśmy z M., że czas najwyższy na drugie dziecko :). Wczoraj wyjęłam krążek i zaczynamy starania o córeczkę :) Czekam zatem na @ i mam oczywiście nadzieję, żę będzie to ostatnia @ przez najbliższe kilka miesięcy :DDD.

Jak widać z suwaczka mam rezolutnego trzylatka :D I powiem szczerze, że się troszkę boję tych ponownych pieluch, kolek, nocnego wstawania, bujania, noszenia, ząbkowania, itp itd Bo już mi tak trochę ...hmmm wygodnie :p
Witam :-) i zycze owocnych staranek ;-)

Cześć dziewczyny,przepraszam,że nic nie pisalam.Miałam wczoraj zrobić test ale przyszła @ :-(( Problem tylko, że gdy dziś wieczorem sprawdzilam podpaskę...suprise- czysta. A przecież rozpoczeło się normalnie- dość obficie, z bólem brzucha....normalnie @ trwa jakieś 6 dni...ZGŁUPIAŁAM!!:szok:

A moze to jednak nie @ tylko fasolka... trzymam kciuki:tak:

A ja nie wiem co myślec @ powinna być 27-28 dziś test negatywny,ale tempka w góre:confused: może faktycznie jak mówiła gin dni płodne były ok 25 (dobrze,że były przytulaki :-))i dziś skok po owulacji no nic zobaczymy co z tego bedzie ;-)
Witajcie. Niestety mialam racje. Temperatura poleciala w dol i czekam na @....
Mimo to zrobilam test i oczywiscie jedna krecha.

Poki nie ma @ jest szansa Dziewczyny ;-)

pati
szkoda, ale tak jak mówi Eijf na dziewczynkę trudniej, powodzenia w kolejnym cyklu!

hope
Tobie również życzę powodzenia!

u mnie też tempka w dół i gdybym miała sugerować się samą tempką to można powiedzieć, że nam też się nie udało ... aha mam wyniki męża, co prawda lekarz ich jeszcze nie widział , ale na moje oko jest wszystko w jak najlepszym porządku! czyli przyczyna może tkwić u mnie...

Napewno wszystko bedzie dobrze, moze tym razem pojawi sie fasolka :-)

A ja sie zle czuje dzisiaj cos mnei glowa boli i dalej jeden jajnik ale mniej niz ostatnio pisalam. Pozatym za oknem halasuja bo styropian klada, a do tego strasznei spiaca jestem.

reklama
skoro gin tak mowila to moze i racja.25.07 czy 27.08 bo jesli to drugie to sobie troche poczekasz na testowanie?a jak dlugie masz fazy lutelane?czasem owu lubie sie przesuwac.nie warto slepo wierzyc ze bedzie tego i tego dnia.ja zazwyczaj mialam 27-28dniowe cykle a w ostatnim tylko 24.owu przyszla wczesniej.tez potwierdzone przez gina(oraz testy owu i temperature ,aha i sluz tez)
p.s.szkoda ze nie masz wykresu temperatur tak bysmy go widzialy.to bardzo upraszcza czytajacym bo nie musza w kolko pytac w ktorym dniu cyklu jestes,jak temp.jest bardzo czytelne
chodzi o to ,że @ powinna być 27-28.08 a gin stwiedziła dni płodne 25.08 czyli to nie trzyma się kupy ,cykle mam 28 dni, a jak narazie @ nie ma więc czekam ,test I krecha

ren
może na zmiane pogody tak masz? u mnie leje, zawsze jak jest taka zmiana (wczoraj słońce dzisiaj deszcz) to zasypiam na stojąco , ale dziś jakoś nie aż jestem w szoku. Posprzątałam trochę, wstawiłam już drugą pralkę prania , pozmieniałam pościel i już jestem cała mokra i boli mnie brzuch z tego wszystkiego na dole ... chyba muszę odsapnąć.

katia
no faktycznie dziwne to jakieś, może cykl się wydłuży?

ren
może na zmiane pogody tak masz? u mnie leje, zawsze jak jest taka zmiana (wczoraj słońce dzisiaj deszcz) to zasypiam na stojąco , ale dziś jakoś nie aż jestem w szoku. Posprzątałam trochę, wstawiłam już drugą pralkę prania , pozmieniałam pościel i już jestem cała mokra i boli mnie brzuch z tego wszystkiego na dole ... chyba muszę odsapnąć.

katia
no faktycznie dziwne to jakieś, może cykl się wydłuży?

A calkiem mozliwe bo wczoraj bylo upalnie, dzis rano sloneczko, niedawno popadal deszcz wraz z zapowidzia burzy ktora poszla bokiem, a teraz znowu troche slonka ale juz takie slabe.
Ja tylko usunelam styropian ktory sie nasypal do mieszkania :-p moze pozniej dostane weny do sprzatania wiekszego:cool2:.

Marti popatrzylam sobie na ten Twoj wykres i tak mysle ze moze jednak byla owu 12 dc:sorry2: i teraz spada tempka na @:dry::confused: oby nie:sorry2: albo masz poprostu taki termometr jak ja:-D:cool2:

ren
ja już dziś nie sprzątam o co to to nie:-)

noukie
no mówię ,że nastawiam się na @ , jeszcze mnie przeczucie w tej kwestii nie zawiodło ;-)
a co do mojego termometru i mierzeniu na śpiocha rano to się juz nie wypowiadam:-D

ren
ja już dziś nie sprzątam o co to to nie:-)

noukie
no mówię ,że nastawiam się na @ , jeszcze mnie przeczucie w tej kwestii nie zawiodło ;-)

Ja zazwyczaj sprzatam do poludnia, ale czasami najdzie mnie wena i popoludniu ;-), a odnosnie Twojego nastawienia sie na @ to zycze milego rozczarowania...;-):blink:

Ja zazwyczaj sprzatam do poludnia, ale czasami najdzie mnie wena i popoludniu ;-), a odnosnie Twojego nastawienia sie na @ to zycze milego rozczarowania...;-):blink:
a nie dziękuję na wszelki wypadek żeby nie zapeszyć hehe :-)
ale brzuch już mnie boli jak na @ ... coś za wcześnie chyba , ale jak już ma przyjść to niech się nie ociąga małpa wredna:-)

a nie dziękuję na wszelki wypadek żeby nie zapeszyć hehe :-)
ale brzuch już mnie boli jak na @ ... coś za wcześnie chyba , ale jak już ma przyjść to niech się nie ociąga małpa wredna:-)

Z suwaczka widze ze @ powinna byc za 6 dni tak? To moze niech nei przychodzi i ustapi miejsca Fasolce :-) bede mocno trzymac kciuki:tak:

reklama
tak powinna być 4.09 tylko zauważyłam ,że wcześniej cykle miałam nieregularne, a odkąd się staramy są co 29-30 dni prawie jak w zegarku , więc zakładam że tak będzie i tym razem:-)
dzięki za trzymanie kciuków;-) ja za nas wszystkie trzymam, szkoda ,że mam tylko dwa;-)

Do góry