reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Piszesz, ze nie było skoku...Tzn. że jak wczoraj miałam temp. 36,12 a dziś 36,22 to nie jest skok? Czyli jaka musi być różnica żeby nazwać to skokiem? Może głupie pytanie ale ja naprawdę się na tym nie znam...:(

Za skok przyjmuje się tempkę wyższą od ostatnich 6, która pojawiła się po szczycie objawu śluzu (czyli jak już ten najlepszy śluz się skończył). Kiedy się nie planuje dzidzi to czeka się z serduszkowaniem na trzecią wyższą temperaturę i ta trzecia musi być co najmniej o 0,2 stopnia wyższa od tych 6 poprzedzających. Czyli wtedy przyjmuje się że już owulacja była a po niej nastąpił wzrost tempki. Nie wiem czy zrozumiale piszę...?? Więc jak dla mnie to może być już skok jak najbardziej, tylko trzeba poczekać czy następne tempki też będą wyższe od tych 6 niższych i czy już się nie pojawi ten "najlepszy śluz". Możliwe więc, że owulacja już była :tak:
U mnie czasami był taki niewielki skok, pierwsze wyższe tempki po owulacji były dosyć niskie (ale jednak wyższe od poprzedzających) dopiero np. po 3-4 dniach temperatura szła do góry... Rzadko mam taki skok o którym pisze eijf, aż o 6 kresek :szok: ale to musi imponująco wyglądać, faktycznie książkowo gratuluję :-)
Co do wysokości tempek to masz ok, to jest indywidualna sprawa każdej kobiety, tak jak napisała eijf, liczy się skok.

reklama
dzięki za odpowiedź:) Czyli teoretycznie owulację mogłam mieć wczoraj? To by się nawet mogło zgadzać bo wtedy miałabym 28 dniowy cykl. Ale zeby to potwierdzić muszę poczekać jeszcze 2-3 dni. Na tej stronie fertilityfriend w interpretacji piszą, że muszę poczekać 3 dni jak się zmienią temperatury.

FF zawsze czeka na trzy wyższe temperatury i dopiero wtedy wyznacza linię oddzielającą I i II fazę cyklu (no i mniej więcej też owulację) Ja miałam skok wczoraj, czyli mam już dwie wyższe tempki i dopiero jutro jak wpiszę trzecią to wyznaczy mi owulację :tak:

Ok. Dzięki:) Czyli wszystko wiem;) Zatem muszę czekać, działać i modlić sie żeby temperatura nadal rosła.Mierzę temperature zeby sie upewnić czy wogóle mam owulację. Podejrzewam, ze ostatnie 2 albo nawet 3 cykle były bezowulacyjne ale pewności nie mam i nigdy się tego nie dowiem... Jeśli wczoraj była owulka to na wszelki wypadek dziś jeszcze podziałamy:)

no, ja tez się modlę o trzecią wyższą temperaturę...narazie pokazuje, że owulation is not detected....skąd bierzecie link do wyświetlenia wykresu dla nas wszystkich??JA mam wykresik, ale jak wklejam link to się okazuje, że to odesłąnie do fłównej strony FF...nnie kumam..:confused:

witam wszystkie starajace sie .U nas dzis pogoda ok przynajmniej jest czym oddychać !!!!:szok:
Widzę że duzo z nas będzie razem testować. Moja @ była 3.07 wczoraj i przedwczoraj dwie kreski na teście owul. przytulanka z MISIEM były:-):-D.
Skok temp. nie wiem jak interpretować
cały czas mam 37,2 wczoraj 37 a dziś znów 37,2. Mojemu M podaję witaminki ,o których wyczytałam na necie cytuję : wspomagaja pracę narządów rozrodczych". PODAJĘ MU CODZIENNIE.:cool2:
Dziś na wszelki wypadek też poprzytulam misia(maja to do siebie że są milucie:wink::yes:.A potem to okropne czekanie :angry::angry::angry:

no, ja tez się modlę o trzecią wyższą temperaturę...narazie pokazuje, że owulation is not detected....skąd bierzecie link do wyświetlenia wykresu dla nas wszystkich??JA mam wykresik, ale jak wklejam link to się okazuje, że to odesłąnie do fłównej strony FF...nnie kumam..:confused:

Ja swój link stworzyłam według tej instrukcji: https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/index2.html

Polecam. Wszystko tu jest ładnie i dokładnie opisane:) Powodzenia:)

Dziendoberek:-)

A w ogóle witam wszystkich od rana:) U mnie dziś tempka 36,22. Czyli trochę wyższa niż wcześniej. Normalnie między 35,96-36,12. Strasznie nieskie mam te temperatury. Nawet nie wiem czy to normalne...
Jak się znacie to spójrzcie na mój wykres:) Z góry dzięki:) Każda opinia jest dla mnie ważna:)

kochana taka niska temka tez jest normalna, więc nie masz sie czym przejmować:tak:
z wykresu moża stwierdzić ze skok nastąpił ale okaże sie to dopiero po kiku dniach jeżeli temperatury nadal bedą rosly. Być moze u ciebie jest tak że temperatury rosna stopniowo i nie ma tak gwałtownego skoku.

A u mnie skok temperatury.Przez ostatnie dni mialam srednio 36,1.dzis 36,7.Wszystko ksiazkowo bo przewidzialm i to kiedy testy wyjda i kiedy temperatura skoczy.szkoda tylko ze reszty nie moge przewidziec.Na dodatek mialo byc jeszcze przytulanie wczoraj;na wszelki wypadek.w koncu owulacja wlasnie wczoraj byla (najprawdopodobniej) i nic z tego bo bylam zla!bylo bardzo pozno,wkorzylam sie na cos i potem po cichu ryczalam ze nie robie tego wlasnie wtedy kiedy jeszcze szanse sa i ze znow zaprzepaszcze miesiac...No ale zmusic sie nie moglam bo jak kiedy bylam zla?No nic,teraz pozostaje mi czekac.

wiesz ja tez tak miałam w tamtym cyklu ze coś mnie zdenerwowało no i nici ze staranek właśnie dzien przed skokiem,
ale dzisiaj jeszcze zadziałajcie bo po skoku jeszcze do 3 dni jest okres płodny;-)

no to teraz wystawiam oficjalnie swój wykresik, czekam na interpr. bo dla mnie to on chyba bezowulacyjny jest

oto on:

zielonawampirzyca Ovulation Charts

zielona ja niestety nie umiem ziterpretować tego wykresiku, masz bardzo wysokie temperatury na bezowulacyjny chyba tez za wysokie:confused:
nie wiem naprawde, moze inne dziewczyny ci pomogą:tak:

reklama
Do góry