reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Melissa, a zawsze miałaś tak późno owu?

trudno powiedziec bo dobiero obserwuje drugi cykl, ale odkad odstawiłam tabletki to mam po 40 dni, ostatnio myslałam że miałam krótszy tylko 26 dni ale chyba wczesniejszy był bezowulacyjny i to krwawienie po nim było owkołoowulacyjne tylko wtedy jeszcze tego nie skojazyłam...

reklama
ja testów nie potrzebuję, plamię od 4 dni- od ponad roku zawsze wygląda to tak samo. gdybym miała np 11-12dpo i zero plamień to bym się nakręciła okrutnie i na pewno bym świrowała z testami :-) a tak jutro będzie 1dc, zero złudzeń.

kochane a ja się pochwalę, że byłam dzisiaj nad jeziorkiem, wykąpałam się, pograłam w piłkę w wodzie, pełen relaks :-D szkoda, że lato już się kończy, w sumie mało korzystałam z jego uroków, jakoś tak nie było czasu, nastroju, weny, sama nie wiem... teraz się budzę, jak już wrzesień za pasem

mellisa owu jak owu ale jak na razie masz długą fazę lutealną! Może te plamienia się nie rozkręcą a tempka jeszcze skoczy??
Ile przeciętnie trwają u Ciebie fazy lutealne?
Bo ja tylko raz w zyciu 14 dniową miałam :szok: a tak zawsze krótsze...

ostatnio miałam 15 dni i wszystko było tak jak teraz czyli malenkie plamienia 3 dni przed i powolny spadek tempki,

Melissa a kiedy odstawiłaś pigułki? bo jeśli niedawno to nie ma wyjścia, trzeba czekać aż hormony dojdą do normy. ja taka rozregulowana po pigułkach zaszłam w pierwszą ciążę, przy owu w 35dc. a wcześniejszy cykl miał 80 dni!

A Emma, Mellisa Wy nie testujecie? Widze wasze suwaczki i ja bym tyle nie wytrzymala:sorry2:

przyłączam się do pytania :-)

ja mam tak jak ostatnio wiec sie juz nie łudze, miałam testowac dzisiaj jakby temka wzrosła ale spadła więc nie ma nadzieji tym bardziej ze ostatnio było dokładnie tak samo

kochane a ja się pochwalę, że byłam dzisiaj nad jeziorkiem, wykąpałam się, pograłam w piłkę w wodzie, pełen relaks :-D szkoda, że lato już się kończy, w sumie mało korzystałam z jego uroków, jakoś tak nie było czasu, nastroju, weny, sama nie wiem... teraz się budzę, jak już wrzesień za pasem

ale ci zazdrosze, u nas dzis pada jak to zwykle w irlandii bywa:baffled:

Ja nic w te wakacje nie skorzystalam:sorry2: caly lipiec sie remontowalismy wiec tylko ze scierami latalam a teraz M w pracy po 6 dni i nie ma kiedy dopiero 30 sierpnia jedziemy ale tez tylko na tydzien:sorry2:

A co do tych plamien przed @ ja nigdy nie mialam u mnie rusza pelna para:sorry2: tez bym kiedys chciala to unormowac jakos bo przez pierwsze trzy dni prawie z domu nie wychodze nie da sie poprostu:-(

Melissa a kiedy odstawiłaś pigułki? bo jeśli niedawno to nie ma wyjścia, trzeba czekać aż hormony dojdą do normy. ja taka rozregulowana po pigułkach zaszłam w pierwszą ciążę, przy owu w 35dc. a wcześniejszy cykl miał 80 dni!

o matko 80 dni to w ogóle masakra:szok:
ja odstawiłam pod koniec lutego:baffled: a brałam ponad 3 lata

reklama
Do góry