reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

akurat PRL to najlepiej badać 7-8 dpo, teraz jak mierzysz tempki to będziesz wiedziała kiedy. tylko pamiętaj, że prolaktyna to hormon stresu i zdenerwowanie może mieć wpływ na wynik. dlatego trzeba koniecznie badać ją rano, ale nie wcześnie rano (w nocy naturalnie prl wzrasta), najlepiej koło 9.00-10.00. i najlepiej chwilę posiedziec przed badaniem, żeby organizm się wyciszył.

reklama
Test był już zrobiony i na minus ale @ wciąż nie ma no i jak tu nie mieć nadzieji mimo że to tylko 2 dni zwłoki :)Tym bardziej że test który robiłam (kinder test lub coś w tym stylu) do najlepszych nie należy (przynajmniej tak słyszałąm) :) Jak powinien wyglądać śluz przed @ a jak wygląda jeśli doszło do zapłodnienia?? Jest duża różnica??

Jeśli chodzi o tabletki to jeszcze nie żałuje, że je brałam. Wtedy były świetnym rozwiązaniem przede wszystkim zero stresu i sama ? "zabawa" :)

Ostatnia edycja:
laski czy wy powariowałyście?? tyle stron nabazgrolić? kto to widział??:-D hehe myślałam ,że nie nadrobię:-)

waniliowa-serdecznie gratuluję !!!:-)

zielona-trzymam kciuki pamietaj ;-)

a ja jestem u mamy i nici z przytulanek, mam nadzieje że to co było przez ostatnie dni wystarczy, mąż łazi za mną i mówi, że ma przeczucie że w tym miesiacu się udało (nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzi ) ale ja sama nie wiem co mysleć, dziś poleciał ze mnie taki biały śluz i sporo go było aż się przestraszyłam trochę bo nigdy tak nie miałam, co to mogło być?

postaram się jutro zajrzeć chociażby na chwilę , strasznie ciekawi mnie wynik testowanka zielonej !:-D tak więc do jutra laski i mnożyć się ile wlezie ;-)

waniliowa- gratulacje

zielona- cień krechy jest jak byk! ale trudno żeby 9dpo była gruba krecha. trzymam kciuki :-) a dlaczego masz złe doświadczenia ze słabymi kreskami?

melissa, ja jestem na progesteronie ale nic nie pomaga niestety :( Twoja lutealna wygląda dobrze, 2 dni plamień ale 14 dni, więc w sumie progesteron Ci niepotrzebny, bardziej trzeba by pierwszą fazę poprawić.

robale- powiedz, jak wygląda w NL opieka nad ciężarną? kiedy robi się pierwsze usg? bo w uk pierwsze jest w 12tc ale wcześniej jest wizyta u położnej, badania krwi itd. a Ty piszesz o listopadzie, przecież to 5-ty miesiąc by był??? a co ze wszystkimi badaniami przesiewowymi w okolicy 12tc, przezierność, kość nosowa, itd? czy Ty masz cały czas wysoką temperaturę czy spada Ci przed/w trakcie tych 2-dniowych @?

Z tego co wiem to tutaj usg robi się od 12 tygodnia. Trzeba iść do ogólnego lekarza po skierowanie i dopiero do gin. A zeby się dostać do ogólnego tzreba nieźle nakłamać :wściekła/y:. Temp. u mnie nawet gdy się pojawi @ wynosi 37. 1 także spada o 0, 1 czasami 0,2. Wolę poczekać niż słyszeć nic nie widzę

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny...ja na dzisiejszym teście nic nie widzę....i czuje, że ostateczne testowanie bedzie mialo miejsce nie w pn, tylko we wtorek...o ile do tego czasu nie zacznie się jakies plamienie, bo teoretycznie 3 dni przed @ mam zawsze plamienie- od 4 miesiecy..tak, że od kutra plamienie powinno byc, zobaczymy...tymczasem nadal czekam i nie łamie się wynikiem dzisiejszego testu, zobaczymy, co pokaże kolejny:-)zmykam zaraz do pracy, bede po 13..

tak sobie na razie tłumacze, że może tamten był mocniej nasiąknięty tym antygenem i dlatego coś pokazał...ale staram się być spokojna, bo to w koncu dopiero 10dpo...spróbuję w 13 dpo..

czesc dziewczyny...ja na dzisiejszym teście nic nie widzę....i czuje, że ostateczne testowanie bedzie mialo miejsce nie w pn, tylko we wtorek...o ile do tego czasu nie zacznie się jakies plamienie, bo teoretycznie 3 dni przed @ mam zawsze plamienie- od 4 miesiecy..tak, że od kutra plamienie powinno byc, zobaczymy...tymczasem nadal czekam i nie łamie się wynikiem dzisiejszego testu, zobaczymy, co pokaże kolejny:-)zmykam zaraz do pracy, bede po 13..

Kochanie nie jest zle damy rade! a wanilia to szczesciara jest;-)

reklama
Do góry