reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hi :)

Lopciu, dziękuję...Szymek jest świetny.
Jak się czujesz ? Kiedy masz kolejną wizytę ?

Erbuś a młody to nie za młody na przedszkole jeszcze ?

Żabko jak tam Twój dukan ?

Pozdrawiam!
o korcze mysza ty tez z dzidziusiem:szok: fasolki sie sypia nam wkoncu :-D
... uderz w stół a .... :-D siema Mysza dawno Cię nie było :-D ja też się opuściłam strasznie :zawstydzona/y: nie mam czasu, weny, etc. siedzę często na FB, ostatnio zapylam w pracy i po powrocie nie mam już generalnie na nic ani siły ani ochoty :baffled:

... umówiłam się do ginka i wiecie kiedy mi kazał przyjść ??!! ... 14 lutego o 16:30 :-D ależ sobie atrakcję walentynkową zafundowałam :-D

Erbuś ... a Ty do kiedy w domku z Roro siedzisz??? dziewczyny mają rację, poślij Go za rok do przedszkola, choć ja miałam 2,5 roku jak poszłam i nie mam z tego powodu jakiejś traumy :-D

... właśnie Żabko jak Dukan ???

... a u nas po staremu, Blanka rośnie, broi, mądruje za pięciu, ale przy tym jest rozkoszna ;-) nasza Kluska na pewno pójdzie w tym roku do przedszkola, oczywiście jak się dostanie :sorry2: w niedzielę mamy chrzciny, jestem chrzestną u mojego Braciaka, małej Lary :-p jutro mają nas odwiedzić i w końcu zobaczę moją chrześnicę na live, która skończyła już 6 miesięcy :szok:

Pozdrawiam ;-)

to czekamy razem kobietko ja tez 14 lutego mam bombowe walentynki od 7 rana bede w szpitalu az do popoludnia na wypalaniu nadzerki pod nakroza, moja mama sie smieje ze mnie ze sobie wymyslilam atrakcje w walentynki ze spedze je z ginem i ze bedzie mnie piescic pradem a maz bedzie stal za drzwiami i czekal az mnie mu oddadza :-D

co do dukana narazie waga stoi w miejscu niestety ze wzgledow zdrowotnych i finansowych narazie zrobilam przerwe wroce do dukania po wypalance na spokojnie jak juz bede miala wkoncu te wszystkie lekarskie wizyty za soba i fundusze sie podreperuja po tym felernym styczniu ale waga stoi na 78 kg czyli tylko 1 kg wiecej niz najnizszy moj dukanowy wynik wiec jest git a od kiedy zaczelam lykac tabsy tarczycowe zniknal moj wilczy apetyt wkoncu jem troche jestem najedzona i niechce mi sie wiecej a predzej to moglam jesc mimo ze czulam sie pelna i niemialam dosc :zawstydzona/y:

a ten watek zamkniety moglby byc czemu nie ale bysmy musialay sie wtedy zdecydowac na jeden watek zeby nieskakac po 2 ;-):tak:

zmykam spac bo juz pozno a o 6 znow pobudka ehh ja juz chce wakacje :sorry2:

reklama
Fiu Fiu

MYszko gratulacjeeeeeee ! zdroweczka dla Was

Lopciu pieknie biegnie suwaczek :) I teraz Myszki bedzie lecial aj ja jajjjjj :)

Wlasnie przed wejsciem tutaj zdalam sobie sprawe ze siebie nie uszczesliwie puszczeniem malego do pszedszkola i moim powrotem do pracy ja jeszce nie chce:no::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-( Musze pogadac z M

A za zamknieta grupa jestem jak najbardziej :)

co do cytologii jestem w szoku bo wynik i wg papanicolau i wg bethesda mam pap1 i drugie A1 B1 :szok: a duzo czytalam ze przy nadzerce najczesciej jest 2 i ze 1 zdarza sie bardzo rzadko ze 1 maja najczesciej tylko dziewice :baffled: i cos sie zastanawiam czy cos im sie w laboratorium nieporyralo:confused: bo moja nadzerka jest duza i z wypukleniami guzkami czy czyms takim a tu taki wynik cytologi :confused: ale jutro jade prywatnie do mojego gina wiec o wszstko wypytam juz mam wypisana kartke z lista pytan do niego zeby nic niezapomniec :-p

co do wakacji to wybralismy ostatecznie ten osrodek
O nas - Ośrodek Wypoczynkowy "RELAKS"

sculyy ja szukalam w google noclegow oczywiscie zalezy co szukasz czy domek czy pokoj (zalezy ile was bedzie) czy maja byc jakies atrakcje dla dzieci czy nie ale napewno cos znajdziesz ;-)

cytologia śliczna :tak: pozazdrościć :tak: ja mam ciągle 2 :sorry2:
ośrodek wypoczynkowy superaśny :tak:
ja zazwyczaj jeżdżę do kwatery prywatnej i jeszcze nie dałam więcej jak 35 zł za osobę :tak:

hejka
dziewczyny ... udało się :):)

Jeszcze raz GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymałam te kciukaski i trzymałam i w końcu się udało!!!!!!!!!!!!!!!!! TRZYMAM DALEJ 2 RAZY MOCNIEJ!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Lopciu gratuluję!!!
Na gardło tantum verde!

Pozdrawiam Was wszystkie!

A kto tu cicho siedzi z fasolką w brzuszku????
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szymcio będzie mieć rodzeństwo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Helolllll poniedziałkowo , saneczki mamy juz zaliczone mlodziez sobie nyna a ja smigam troche po necie :)

Lopciu mam nadzieje ;-) ze mu przejdzie , teraz ostro sie zastanawiam czy malego zapisywac do przedszkola juzzzz rozum podpowiada ze:tak: a serce :no::cool2: Miłego dzionka babeczki :)

mój bąbel też fochy pokazuje :tak: czasem ma bunt na całego :tak: najgorzej pieluchę zmienić i ubrać na dwór :wściekła/y: ucieka wtedy lub kładzie się i wrzeszczy :wściekła/y: ale wyrośnie z tego :-p prawda?? :eek:
ja małej nie zapisuję :no: nie dam rady usiedzieć w pracy na cały etat -te 8 godz :no: za długo bez małej :tak: zastanów się nad pół etatem :tak: może uda ci się jak ja chodzić :tak: jak jest do przepracowania 20 dni w miesiącu to jadę na 10 dni po 8 godzin (czyli pół etatu) :tak: a pozostałe 10 dni plus weekend wolny dla dzidzi :tak: młody mógłby chodzić do przedszkola w te 10 dni na dłużej,a w kolejne 10 dni na np. 6 godzin (mamusia by miała 6 godzin dla siebie) LUB po prostu pracować na pół etatu po 4 godziny dziennie :) Kasa by była dodatkowa, mały by się wyszalał (choć ja patrząc na Gabi sądzę, nie nie sądzę -ja to WIEM, że byłaby nieszczęśliwa w przedszkolu), a mogłabyś go odbierać wcześniej
;-)

Witam!
Ja ostatnio zajęta byłam sankami, zimą i ogólnie śniegiem :-D:-D:-D
Trochę czasu zjadł mi haft krzyżykowy - wróciłam do haftowania papieża :tak:
A i w wolnym czasie (czytaj ok 3 dni) dziergam na drutach dla Gabi komin (czyt. szalik zamknięty) i już 4 razy prułam, bo źle zaczynałam i mi się nie podobało. Teraz jest OK i liczę, że powoli do przodu pujdzie.
A po cichutku marzę o czapce Poppy :tak: Po kominie powoli wydziubię dla Gabi ją, a jak już mi wyjdzie to potem dla siebie ;-)
Nie śpieszę się z tym wszystkim. Liczę, że za rok na zimę już będzie czapunia i komin dla Gabi i czapunia dla mnie :-D
Także u mnie wolny czas (który jest minimalny w ciągu dnia) jest przeznaczony na haft i druty ;-)
Ps. Foto czapuni wkleję. Ja marzę o zrobieniu takiej, ale bez kwiatka. A dla Gabi coś takiego z paskiem :)

2011_11_22_3459.JPGczapka_szara.jpgAviatrix_porte_medium.jpg2889723187_6dc9f18591_s.jpgIMG_3117_medium2.jpg

Pozdrawiam cieplutko i za jakiś czas się odezwę;-)

Ostatnia edycja:
wowow dziewczyny gwarno że hoho
Myszka gratulacje:):):) no i od nas dalej sie wysypią brzuszki:):)
Scully aleś Ty zajęta jesteś kobieto ja zamierzam się do szydełkowania lub więzienia skarpetek:):) synuś już ma 3 pary teraz dla mnie by musiały być
erbuś rozumiem żal z tym przedszkolem
batonik &&&
zabko za 14 luty&&&

elolllll babolki

No gwarno gwarno fajnie , ale pomyslcie nad watkiem zamknietym

Scully u mnie 1/2 etatu nie wchodzi w gre bo nie zarobie na przedszkole , paliwo do pracy ehh szkoda gadac A ze znalezieniem czego kolwiek nawet bez umowy graniczy z cudem , moze sie cos wyklaruje A mlody chodzilby do przedszkola od 8:30 do 15 takze tragedii nie ma , a moze bedzie wszystko si i ja jak zwykle panikuje nie wiem juz sama Mlodej tez nie puscialm wczesnie bo babcia a za mala a to a tamto a szla ze ho ho bardzo lubiła .Jak na razie jest jeszce chwila

Buziam Was wszystkie bardzo bardzo cieplutko :)

Lopciu Wy macie ferie ?

Fiu Fiu

MYszko gratulacjeeeeeee ! zdroweczka dla Was

Lopciu pieknie biegnie suwaczek :) I teraz Myszki bedzie lecial aj ja jajjjjj :)

Wlasnie przed wejsciem tutaj zdalam sobie sprawe ze siebie nie uszczesliwie puszczeniem malego do pszedszkola i moim powrotem do pracy ja jeszce nie chce:no::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-( Musze pogadac z M

A za zamknieta grupa jestem jak najbardziej :)
kochana to niejest kwestia uszczesliwienia tylko tego czy jestes juz na to gotowa czy nie bo to my matki gorzej od dzieci znosimy to pojscie do przedszkola :-D moja poszla jak miala 3 latka polowa dzieci ryczala a ta rzucila do mnie tekst NO IDZ JUZ MAMUS DO DOMU :szok: i pobiegla do szatni i tak nam minal pierwszy dzien pojscia do przedszkola az mi glupio bylo jak wracalam do domu :zawstydzona/y:
cytologia śliczna :tak: pozazdrościć :tak: ja mam ciągle 2 :sorry2:
ośrodek wypoczynkowy superaśny :tak:
ja zazwyczaj jeżdżę do kwatery prywatnej i jeszcze nie dałam więcej jak 35 zł za osobę :tak:

Jeszcze raz GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymałam te kciukaski i trzymałam i w końcu się udało!!!!!!!!!!!!!!!!! TRZYMAM DALEJ 2 RAZY MOCNIEJ!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A kto tu cicho siedzi z fasolką w brzuszku????
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szymcio będzie mieć rodzeństwo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mój bąbel też fochy pokazuje :tak: czasem ma bunt na całego :tak: najgorzej pieluchę zmienić i ubrać na dwór :wściekła/y: ucieka wtedy lub kładzie się i wrzeszczy :wściekła/y: ale wyrośnie z tego :-p prawda?? :eek:
ja małej nie zapisuję :no: nie dam rady usiedzieć w pracy na cały etat -te 8 godz :no: za długo bez małej :tak: zastanów się nad pół etatem :tak: może uda ci się jak ja chodzić :tak: jak jest do przepracowania 20 dni w miesiącu to jadę na 10 dni po 8 godzin (czyli pół etatu) :tak: a pozostałe 10 dni plus weekend wolny dla dzidzi :tak: młody mógłby chodzić do przedszkola w te 10 dni na dłużej,a w kolejne 10 dni na np. 6 godzin (mamusia by miała 6 godzin dla siebie) LUB po prostu pracować na pół etatu po 4 godziny dziennie :) Kasa by była dodatkowa, mały by się wyszalał (choć ja patrząc na Gabi sądzę, nie nie sądzę -ja to WIEM, że byłaby nieszczęśliwa w przedszkolu), a mogłabyś go odbierać wcześniej
;-)

Witam!
Ja ostatnio zajęta byłam sankami, zimą i ogólnie śniegiem :-D:-D:-D
Trochę czasu zjadł mi haft krzyżykowy - wróciłam do haftowania papieża :tak:
A i w wolnym czasie (czytaj ok 3 dni) dziergam na drutach dla Gabi komin (czyt. szalik zamknięty) i już 4 razy prułam, bo źle zaczynałam i mi się nie podobało. Teraz jest OK i liczę, że powoli do przodu pujdzie.
A po cichutku marzę o czapce Poppy :tak: Po kominie powoli wydziubię dla Gabi ją, a jak już mi wyjdzie to potem dla siebie ;-)
Nie śpieszę się z tym wszystkim. Liczę, że za rok na zimę już będzie czapunia i komin dla Gabi i czapunia dla mnie :-D
Także u mnie wolny czas (który jest minimalny w ciągu dnia) jest przeznaczony na haft i druty ;-)
Ps. Foto czapuni wkleję. Ja marzę o zrobieniu takiej, ale bez kwiatka. A dla Gabi coś takiego z paskiem :)

Zobacz załącznik 536436Zobacz załącznik 536437Zobacz załącznik 536438Zobacz załącznik 536439Zobacz załącznik 536440

Pozdrawiam cieplutko i za jakiś czas się odezwę;-)
no my chcemy doek bo bede ja maz 2 dzieci plus moja mama wiec 5 osob to domek niewychodzi tak drogo i mamy caly domek dla siebie no i po 13 latach rozlaki zmama chce ja miec dla siebie 24/7 :-D gdybym jechala tylko z mezem i dziecmi to tez pewnie wzielibysmy pokoj bo tanio ale ostatnio jak ogladalam domki w lebie to znalazlam male nawet za 100 zl za dobe wiec chyba bym to wziela na wypad z mezem i dziecmi :tak: ale puki co na wakacje we 4 jeszcze sie niewybieramy narazie z mama :-)

co do cytologi to az mnie dziwi bo gin stwierdzil ze duuuuuza ta nadzerka i tylko 1 grupa :confused: tym bardziej ze zdarzaly sie infekcje ale jak jest to ok wypala mi to cholerstwo i bede miec spokoj ze nic sie z tego nierozwinie :tak:
wowow dziewczyny gwarno że hoho
Myszka gratulacje:):):) no i od nas dalej sie wysypią brzuszki:):)
Scully aleś Ty zajęta jesteś kobieto ja zamierzam się do szydełkowania lub więzienia skarpetek:):) synuś już ma 3 pary teraz dla mnie by musiały być
erbuś rozumiem żal z tym przedszkolem
batonik &&&
zabko za 14 luty&&&
ehh juz dni odliczam do tych wiekopomnych walentynek nawet juz mi sie odechcialo wymyslac niespodzianke dla meza na walentynki bo pewnie po narkozie do wieczora bede niekumata a on po nocce bez spania niewyspany plus to ze po wypalance niebedzie mozna pofikac to pewnie jak wrocimy to wieczorem padniemy jak muchy i bedziemy spac do rana :-D

hej dziewczeta ale milo wejsc i popatrzec ze piszecie :tak:
u nas ok znaczy sie choroby poszly precz ale od kilku dni z dnia na dzien maly przesta spac w dzien :baffled: dzis byl przez to tak zmeczony ze popoludniu ryczal o wszystko tak plakal az sie zanosil i krzyczal i tylko do mnie sie kleil innym sie wyrywal i niechcial do nikogo isc normalnie pierwszy raz go takiego widzialam sam juz niewiedzial co robi :-( cos czuje ze to rzez zeby bo te trzy czworki ciagle sie pchaja dwie sie juz przeily a trzecia jeszcze sie pcha widac ja ale jeszcze sie nieprzebila oby niedlugo wszystko wrocilo do normy :sorry2:

erbuś my ferie zaczynamy teraz najpóźniej bo 11 lutego
no a ja w domku na L4 jestem:):)
Scully ładnie to wygląda:):)

Melduje sie :)

A to w tym roku Wy na koncu z feriami , w sumie to za tydzien juz sie zaczną

Żabciu ja juz chyba nigdy nie bede gotowa do pojscie do pracy heheh :-DGdybym wybrala mundurowke juz bym byla na emie :-D;-)Z moja cora było dokladnie tak samo jak szla do przed tzn byla bardzo szcesliwa ze wkoncu do dzieci szla

Lopciu to wypoczywaj wypoczywaj;-) A tak na marginesie na kiedy macie termin dziewczyny ???

reklama
hej dziewczyny ale mialam zakrecony na maxa dzien z samego rana niechcialo mi sie wstac niewiem czemu potem przyszla corka z radosnym wyznaniem MAMUS MAM OSPE PRYSZCZYKI MI SIE W NOCY POJAWILY :szok: o korcze teraz czekam az malego obsypie bo to nieuniknione :baffled: zadzwonilam do szwagierkize malego juz nieprzywioze do niej w czwartek bo napewno zaraza i ze wymysle inna opieke na czas wypalanki zarejestrowalam mala do lekarza odwolalam jutrrzejsza i kolejne rehabilitacje i zajecia dzieci w grudziadzu na czas ospy musialam zadzwonic do szpitala i przelozyc piatkowe EEG klauii na ktore czekalam kilka miesiecy :confused2: babka chciala mnie wpisac na lipca ale wkleila nas wkoncu w kwietniu :sorry: w piatek tez mielismy miec wizyte u pani dr z osrodka zeby dalej rozpisala zajecia i rehabilitacje dzieciom ale tez juz odwolane do czasu wyzdrowienia :confused2: ale to jeszcze nic po chwili dzwoni telefon :baffled: zadzwonili ze szpitala ze juz jutro mam sie stawic na wypalanke :szok: bo w poniedzialek aparat do wypalania jedzie na przeglad i wtedy musialabym czekac az do marca na zabieg a ja juz niechce czekac tym bardzij ze specjalnie na ten miesiac wyjelam krazek z mysla ze po zabiegu niebede mogla go wsadzic spowrotem wiec miesiac przerwy, zadzwonilam do grzesia czy ze mna pojedzie bo od 6 rano jest w pracy i robi paczki na jutro i wroci dopiero jutro rano po okolo 24 godzinach pracy :zawstydzona/y::-( no i powiedzial ze pojedziemy mam nadzieje ze jakos wytrzyma jeszcze droge a potem najwyzej przespi sie w aucie jak ja bede na zabiegu :zawstydzona/y: ehh nie tak mialo to wszystko byc mielismy jechac 14 on mial miec wtedy wolne i wogole i mialbyc przy mnie a tak bedzie spac w aucie a ja znow sama na ginekologi bede ehhh...

Do góry